Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Venezuela schrijft voor december parlementsverkiezingen uit

Venezuela schrijft voor december parlementsverkiezingen uit

CARACAS (ANP) - Venezuela houdt in december parlementsverkiezingen. De kiesraad maakte dat dinsdag bekend.

Bij de verkiezingen zullen veel meer zetels dan voorheen worden verdeeld. Het nieuwe parlement wordt uitgebreid van 167 naar 277 zetels, liet Indira Alfonzo de voorzitter van het nieuw ingesteld kiesorgaan weten. Ze gaf nog geen specifieke datum voor de verkiezingen.

De oppositie, die geleid wordt door Juan Guaidó die door zo'n 60 landen is erkend als interim-president, heeft president Nicolas Maduro's regering ervan beschuldigd dat ze verkiezingen willen houden met de "minimale voorwaarden van transparantie". De meeste oppositiepartijen hebben al aangekondigd de verkiezingen te zullen boycotten.

De oppositie heeft een meerderheid in het parlement, maar Maduro ontnam het parlement alle bevoegdheden en droeg die over aan een constitutionele vergadering die loyaal is aan de zittende regering.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Peking pareert kritiek VS op aanspraken China in Zuid-Chinese Zee

PEKING (ANP) - China maakt bezwaar tegen de verklaring van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarin de VS de Chinese aanspraken in de Zuid-Chinese Zee verwerpen. De Chinezen noemen daarnaast de beschuldiging van de VS dat zij hun buren pesten "compleet ongegrond".

1 uur geleden
Rechter staat publicatie van boek van nicht Donald Trump toe

NEW YORK (ANP) - Het hooggerechtshof van New York heeft het tijdelijke verbod op het boek van Mary Trump, de nicht van president Trump, opgeheven. Daarmee kan het onthullende boek over de familie van de Amerikaanse president dinsdag verschijnen.

2 uur geleden
President Bolsonaro gaat bij negatieve test weer aan het werk

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft maandag gezegd dat hij zich "heel goed" voelt en weer aan het werk zal gaan als hij dinsdag een negatieve uitslag heeft bij de coronatest. Ook zei hij dat hij in isolatie zal blijven totdat hij coronavrij is.

2 uur geleden
Winkelend publiek moet in Engeland vanaf 24 juli mondkapje dragen

LONDEN (ANP) - De Britse regering stelt het dragen van een mondkapje in de winkel en supermarkt in Engeland vanaf 24 juli verplicht. Hiermee hoopt de regering van premier Boris Johnson een nieuwe verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, meldt het bureau van de premier.

3 uur geleden
Trump: ik heb een goede relatie met medisch topadviseur Fauci

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft benadrukt een prima relatie te hebben met zijn medische topadviseur Anthony Fauci. "Ik vind hem een erg aardige persoon, al ben ik het niet altijd met hem eens", zei de president na berichten dat het Witte Huis heeft geprobeerd Fauci via de media te ondermijnen.

6 uur geleden
'FBI moest deur Epstein-vertrouweling Maxwell openbreken'

NEW YORK (ANP/AFP) - Epstein-vertrouweling Ghislaine Maxwell weigerde mee te werken toen de FBI voor haar deur stond. Agenten moesten daardoor haar voordeur openbreken, zeggen aanklagers in rechtbankdocumenten.

6 uur geleden
'Latijns-Amerika meldt nu meer coronadoden dan Noord-Amerika'

SANTIAGO (ANP/RTR) - Het dodental door het coronavirus ligt in Latijns-Amerika voor het eerst hoger dan in Noord-Amerika. Persbureau Reuters becijferde dat Latijns-Amerikaanse landen samen 144.680 sterfgevallen hebben gemeld. Dat zijn er bijna 1000 meer dan in de Verenigde Staten en Canada.

7 uur geleden