Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Velt-ecotuinen open in Pinksterweekend

Velt-ecotuinen open in Pinksterweekend

MIDDELBURG - Op 4, 5 en 6 juni zijn in de regio Walcheren vier Velt-ecotuinen opengesteld. De tuineigenaren vertellen graag hun bezoekers over hun tuin en laten zien hoe je op een ecologische manier je tuin inricht en kunt onderhouden. De toegang tot de tuinen is gratis.  Onderstaand  in een notendop de info over de tuinen en de openingstijden.

Klanktuin88: De tuin van Leunis en Jo Minderhoud, Prelaatweg 88, Aagtekerke. Een tuin van 3000 m2 met vier verschillende delen waarin plaats is voor fruitbomen, vijvers, diverse borders en terrassen en een cederhouten kas. Verder is er een bio-groententuin en een kippenhok. Er is een toiletgelegenheid. Te bezoeken op zaterdag 4 juni 10.00-17.00 uur; zondag 5 juni 13.00-17.00 uur en maandag 6 juni 13.00-17.00 uur. Meer info: www.klanktuin88.nl

Groenis’t: De tuin van Petra Kas, Groeneweg 6, Koudekerke. De tuin is opgezet als zorgkwekerij. Daarnaast is het een verkooppunt van sedummixmatten voor groene daken. En er zijn bijen... Petra omschrijft haar tuin als: een buiten-gewone dagbestedingsplek. Te bezoeken op zaterdag 4 juni 10.00-17.00 uur en zondag 5 juni 10.00-17.00 uur. Meer info: www.groenist.nl

Bioduin: de bio-kwekerij van Adwin en Liesbeth Dekker, Perduinsweg 3, Koudekerke. Op de kwekerij van Bioduin worden groenten en fruit op biologische wijze geteeld. Dit wordt in de eigen boerderijwinkel verkocht. Tijdens deze ecotuindag is er elk heel uur een rondleiding, kun je vers bereide groenten proeven en worden er pannenkoeken gebakken. Voor de kinderen is een speurtocht uitgezet. De boekenkraam van Velt is hier ook te vinden. Te bezoeken op zaterdag 4 juni 10.00-16.00 uur. Meer info: www.bioduin.nl

Voedselbos De Langhe Laere van Wobby Langelaar, Quarleshavenstraat t/o nr 35, Nieuw en Sint Joosland. Een prachtig voorbeeld van een nog jong voedselbos, geïnitieerd door Wobby. Ontmoet haar en geniet van haar passie, kennis en tips. Er zijn twee rondleidingen door Jos Willemsen: om 11.00 uur en om 13.00 uur. Ook de zadenbibliotheek is aanwezig: met uitleg en gelegenheid om zaden te lenen. Te bezoeken op zaterdag 4 juni van 10.00-16.00 uur. Meer info: www.goodfoodclub.nu/aanbieder/voedselbos-de-langhe-laere

Meer info: www.velt.nu/ecotuindagen of secretariaat Velt Zeeuwse Eilanden:[email protected].

Meer uit Middelburg

Long stories, short films terug op ruiten van de Lange Noordstraat

MIDDELBURG - Jarenlang toonde RuimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg, in de donkere maanden rondom de jaarwisseling, door videoprojecties het programma 'dichters op de ruit', gecureerd door de dichter F. van Dixhoorn. Vanaf december 2021 is de traditie weer opgepakt. Ook dit jaar is er weer een programma, met videos op ruiten in de Lange Noordstraat.

3 uur geleden
Zeeuws schrijversduo in de prijzen bij landelijke schrijfwedstrijd

RIJEN - Op zaterdag 3 december werd in Rijen de uitslag van de Waterloper bekendgemaakt. De Waterloper is een themaverhalenwedstrijd in de genres fantasy, horror en sciencefiction voor maximaal 10.000 woorden. Dit was de vijfde editie, met zeventig inzendingen: een record, nooit eerder deden er zoveel verhalen mee. Heleen van den Hooven uit Vlissingen werd tweede, met het verhaal 'Schaduwwerker'. Zij veroverde, samen met Marielja de Geus uit Middelburg, ook de derde podiumplaats, met wie ze het verhaal 'Tess' zeewier' schreef.

4 uur geleden
Domburgse ondernemers stemmen ruim voor oprichting BIZ

DOMBURG - De afgelopen twee weken konden de ondernemers uit Domburg hun stem uitbrengen met betrekking tot de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Onder toezicht van de gemeente vond de stemming plaats om het formele draagvlak te peilen. Op vrijdag 1 december heeft wethouder de Visser bekend gemaakt dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór de oprichting van de BIZ Domburg heeft gestemd.

6 uur geleden
Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert

MIDDELBURG - Op zondagmiddag 17 december 2023 organiseert Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert in de Hoeksteen, aan de Roozenburglaan in Middelburg.

7 uur geleden
Auto belandt in sloot bij botsing op de Prelaatweg in Aagtekerke

AAGTEKERKE- Bij een botsing tussen twee personenauto's op de Prelaatweg is zondagmiddag een auto in de sloot beland. Eén bestuurder is gewond naar het ziekenhuis overgebracht.  De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

7 uur geleden
Aftellen tot Kerstmis: adventstoer gelanceerd in Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - In Middelburg is vrijdag de zogenoemde Advent Visual Art Tour gelanceerd. De toer, waarbij in de maand december iedere dag een nieuw scherm met videokunst wordt geopend, maakt deel uit van Middelburg Winterstad.

14 uur geleden
Kerst in De Oostkerk

MIDDELBURG - Oost, west… Kerst op zijn best in de Oostkerk! Ook in de decembermaand is er genoeg te beleven in de Cultuurkoepel van Middelburg. In het weekend van 16 & 17 december staan Wibi Soerjadi en Cor Bakker met een kerstconcert in de kerk. De vrijdag daarop is er een X-MAS SING ALONG onder leiding van The Kickz. Op 15 december staat Dutch Baroque in de Oostkerk met het programma Magnificat anima mea Dominum. 

1 dag geleden