Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veldrijdster Alvarado pakt wereldtitel voor Worst en Brand

Veldrijdster Alvarado pakt wereldtitel voor Worst en Brand

DÜBENDORF (ANP) - Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado is voor het eerst in haar carrière wereldkampioen geworden. De 21-jarige Rotterdamse versloeg in het Zwitserse Dübendorf in een spannende wedstrijd haar twee landgenotes Annemarie Worst en Lucinda Brand. Het zilver was voor Worst. Voor Brand was er net als in 2018 brons.

De drie Nederlandse veldrijdsters lieten al in de eerste ronde zien dat ze verreweg de sterksten waren. Titelverdedigster en drievoudig wereldkampioene Sanne Cant moest het trio al in de eerste ronde laten gaan en was kansloos voor titelprolongatie.

In de slotronde keken de drie veldrijdsters naar elkaar en waren er aanvallen over en weer en leek Brand af te haken. De sprint moest de beslissing brengen. Daarin bleek Alvarado net iets rapper dan Worst.

Allerbeste keuze

Alvarado besloot na haar goede resultaten in de afgelopen maand toch te starten bij de elite en niet in de categorie onder 23 jaar. Daar had ze in de voorgaande jaren op het WK genoegen moeten nemen met zilver in 2018 en brons in 2019 en wilde ze aanvankelijk voor de wereldtitel rijden. De zeges van deze winter deden haar van mening veranderen. "De allerbeste keuze die ik heb kunnen maken", zei ze daarover.

Er ontstond al snel een spannende wedstrijd tussen de drie veldrijdsters die dit seizoen hebben gedomineerd. Alvarado plaatste aanvallen, net als Worst. Brand moest voorin afhaken aan het einde van de derde ronde door een afgebroken zadelpen. Maar de 30-jarige wielrenster keerde al snel terug bij het duo dat even leek te aarzelen. Pas in de laatste honderden meters moest Brand definitief afhaken. Worst, die dit seizoen Alvarado al vaker had geklopt in de sprint, capituleerde nu met de streep in zicht.

Meer uit Sport

Barcelona-middenvelder De Jong noemt uitschakeling flinke domper

BARCELONA (ANP) - Frenkie de Jong van FC Barcelona wist dat zijn ploeg het met tien man lastig ging krijgen tegen Paris Saint-Germain. Na de rode kaart voor verdediger Ronald Araújo moesten de Spanjaarden nog meer dan een uur met tien man spelen tegen PSG en verloren met 4-1. "Dit is een flinke domper, omdat we volledig overtuigd waren dat we door konden gaan", zei hij tegen Movistar.

8 uur geleden
Bijna 200.000 Nederlanders hebben kaartje voor Spelen in Parijs

ARNHEM (ANP) - Er zijn tot nog toe bijna 200.000 toegangskaartjes voor de Olympische Spelen in Parijs verkocht aan Nederlanders. Dat meldt sportkoepel NOC*NSF honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

8 uur geleden
NOC*NSF heeft volste vertrouwen in veilige Spelen

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF heeft er het volste vertrouwen in dat de Olympische Spelen in Parijs veilig zullen verlopen. Dat zegt hij honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

8 uur geleden
Cats denkt ook honderd dagen voor begin Spelen niet aan medailles

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF spreekt voor de Olympische Spelen in Parijs geen verwachting uit over het aantal medailles dat de Nederlandse ploeg moet halen. "Voor ons telt dat we optimaal voorbereid aan de start willen komen en voor het hoogst haalbare gaan. De ambitie om bij de beste tien landen van de wereld te horen blijft onverkort overeind", zegt topsportdirecteur André Cats honderd dagen voor aanvang van de Spelen.

8 uur geleden
Cats pleit voor bonus voor alle olympische medaillewinnaars

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF juicht een financiële bonus voor olympisch kampioenen toe. Hij zei dat tijdens een persmoment op sportcentrum Papendal. "De atletiek zie ik als wegbereider, want ik vind dat het Internationaal Olympisch Comité het initiatief moet nemen om prijzengeld in alle sporten uit te keren."

8 uur geleden
Frankrijk en Duitsland organiseren WK handbal voor mannen in 2029

BERLIJN (ANP/DPA) - Frankrijk en Duitsland organiseren het WK handbal voor mannen in 2029. Dat heeft de internationale handbalfederatie (IHF) bekendgemaakt. De openingswedstrijd en de finale worden gehouden in Parijs.

13 uur geleden
Nadal maakt succesvolle rentree en verslaat Cobolli in Barcelona

BARCELONA (ANP) - Rafael Nadal heeft een succesvolle rentree gemaakt op de tennisbaan. De 37-jarige Spanjaard rekende in de eerste ronde in Barcelona af met de Italiaan Flavio Cobolli: 6-2 6-3.

15 uur geleden