Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veiligere landbouwroute rond Kamperland compleet

Veiligere landbouwroute rond Kamperland compleet

KAMPERLAND - Waterschap Scheldestromen legt deze week de laatste hand aan de werkzaamheden bij het kruispunt van de Ruiterplaatweg met de Campensnieuwlandweg bij Kamperland. 

Met de afronding van dit werk is de complete landbouwroute rondom Kamperland aangepast. De landbouwroute op Noord-Beveland liep door Kamperland. ‘Hierdoor ontstonden onveilige situaties’, laat het waterschap weten. ‘Door landbouw- en fietsverkeer te scheiden verbetert de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers.’ Landbouwverkeer wordt nu langs Kamperland geleid. ‘Deze route zorgt bovendien voor een betere bereikbaarheid van landbouwpercelen in de omgeving en van de mestsilo aan de Schaapskooiweg.’

Diverse wegen in de omgeving zijn verbreed en versterkt om geschikt te zijn voor landbouwverkeer. Er zijn passeerplaatsen aangebracht op de Krommeweg, Campensnieuwlandweg, Burgemeester de Moorweg en Kruisweg. De Stekeldijk bij Plankendorp is verlegd, zodat deze verder van de woningen af is komen te liggen. Het kruispunt Ruiterplaatweg –Campensnieuwlandweg is als laatste aangepast. Hiervoor moest de weg eerst worden voorbelast met zand. De afgelopen maanden is de ondergrond voldoende ingeklonken, waardoor de nieuwe aansluiting nu wordt afgerond. Hiermee is de veilige route compleet.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Vlaketunnel dicht voor oefening en onderhoud

VLAKE - Hulpdiensten houden dinsdag in de Vlaketunnel een veiligheidsoefening. Daarom is de tunnel tussen 21.00 en 5.00 uur afgesloten voor het verkeer. Vanwege onderhoudswerk is de Vlaketunnel ook dicht van maandag 21.00 tot dinsdag 5.00 uur. Er geldt beide keren een omleiding via de N289.

29 minuten geleden
Dorpshuis in Kattendijke zoekt nieuwe beheerder / exploitant

KATTENDIJKE - Per 1 oktober aanstaande stopt de huidige beheerder met de exploitatie van dorpshuis ’t Katshuis in Kattendijke.

2 uur geleden
‘We gaan een leuke tijd tegemoet’

GOES – Maaike de Wit is verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Goes.

3 uur geleden
Meld je aan voor de Dag van het landschapspark op zaterdag 3 juli

BORSSELE - Op deze Dag van het Landschapspark geniet jong en oud van activiteiten op diverse locaties in de gemeente Borsele. Zo is er een ‘Toer de Borselse Boer’ met agrarische fietstocht en streekproeverij.

3 uur geleden
Jan Willem Vermeulen: ‘Als brandonderzoeker zie je de schade pas écht goed’

Wie zijn de Zeeuwen die onze provincie veilig maken? In samenwerking met Veiligheidsregio Zeeland brengt Weekblad de Bode in deze nieuwe rubriek verhalen van deze Zeeuwen. Wat doen ze en waarom? Ook geven ze veiligheidstips. In dit eerste deel: brandonderzoeker Jan Willem Vermeulen.

22 uur geleden
Dronken man (61) kruipt achter stuur nadat hij uit restaurant was verwijderd in Goes

GOES - De politie heeft zaterdagavond een 61-jarige Amsterdammer aangehouden op de Korte Kerkstraat in Goes omdat hij dronken in zijn auto reed. De man was even daarvoor uit een restaurant verwijderd. Hij had zich daar vervelend gedragen. 

1 dag geleden
Brandweer herdenkt omgekomen brandweercollega’s in Goes

GOES - Helaas omgekomen brandweerlieden van Brandweer Goes zijn vanmiddag om 13.00 uur herdacht. Aan de Oranjeweg in Goes maakten brandweerlieden onder andere een ereteken.

1 dag geleden