Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veilig sporten en wandelen in nieuwe tuin van Activiteitencentrum Oosterschelde

Veilig sporten en wandelen in nieuwe tuin van Activiteitencentrum Oosterschelde

GOES - Bij het Activiteitencentrum Oosterschelde in Goes is een nieuwe tuin met wandelpad aangelegd. ‘De tuin biedt cliënten meer dan voorheen de gelegenheid veilig te sporten en wandelen’, laat de eigenaar, zorgorganisatie Gors, weten.

De aanleg is gesponsord door Sloe centrale in Vlissingen. Cliënten, medewerkers en vertegenwoordigers van Sloe centrale hebben samen de ingebruikname gevierd. De sponsoring kwam tot stand tijdens een andere beweegactiviteit. Nancy Lindenbergh, werkzaam als bewegingsagoog bij Gors, vertelt hierover: “Een vriendin werkt bij de Sloe centrale, waar ze tijdens de coronapandemie met een interne wandelcompetitie begonnen, omdat bewegen en teamspirit belangrijk zijn. De teams die als eerste, tweede en derde, met behulp van een wandelapp, de afgesproken ‘finish’ bereikten, wonnen een geldprijs voor een goed doel. Het team van mijn vriendin werd tweede en besloot dit te schenken aan een wandelpad en beweegtuin voor ons. Helaas waren de kosten hiervoor te hoog en heb ik de donatie mogen besteden aan smartclips. Dit zijn interactieve lampjes waarmee je veel cognitieve, conditionele en reactieoefeningen kunt doen.” De smartclips zijn al in 2021 aangeschaft en de cliënten zijn er enthousiast over. Met de lampjes worden reactiesnelheid, concentratie, geheugen en dubbeltaken geoefend. Ook kunnen er conditieoefeningen mee worden gedaan.

Toch knaagde het bij Lindenbergh en de rest van haar team dat de tuin er niet kwam. “Vooral voor de mensen met niet-aangeboren hersenletsel of lichamelijke beperkingen die hier dagelijks komen voor (groeps)behandeling en activiteiten.” Haar vriendin tipte haar over de commissie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bij de Sloe centrale. “Daar heb ik een aanvraag gedaan en die is goedgekeurd!”

Lindenbergh, haar collega’s en zeker ook de cliënten en hun familie zijn blij met de nieuwe aanwinsten. “Die bieden nog meer mogelijkheden voor bewegingsactiviteiten. Het is niet zomaar een tuin geworden. Het geheel is door een professioneel hoveniersbedrijf aangelegd, het was een flinke renovatie. Nu hebben we een mooie, opgeruimde buitenruimte met een veilig wandel- en belevingspad. Er is ook een veldje waar we sportspelen kunnen doen en waar natuurlijk met de smartclips wordt geoefend.”

De MVO van de Sloe centrale sponsort lokale initiatieven die de levenskwaliteit helpen vergroten. Corina Xozakos, lid van de MVO: “We weten dat we als bedrijf impact hebben op de omgeving en willen graag iets terugdoen voor die omgeving. Dit is een goed voorbeeld waarmee we onze betrokkenheid kunnen tonen met mensen die dat hard nodig hebben.”

Meer uit Beveland

Open training goalball zaterdag in Goes

GOES - Goalball Zeeland, onderdeel van sportclub Gehandicapten Bevelanden, organiseert samen met Goalballvereniging Zwolle een open training goalball in Goes.

13 uur geleden
Subsidie van € 25.000,- voor 'De Nieuwe Boerenfamilie'

MIDDELBURG - Provincie Zeeland verleent een subsidie van € 25.000,- aan Food Hub bv voor de uitvoering van het plan ‘De Nieuwe Boerenfamilie’ van 2023 tot en met 2025. Bij dit initiatief werken boeren samen met deelnemende organisaties aan slimme oplossingen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

14 uur geleden
Energiekosten stijgen aanzienlijk in 2024

De energierekening zal voor veel Nederlanders in 2024 een flinke sprong omhoog maken. Op Prinsjesdag heeft het demissionaire kabinet namelijk meerdere belangrijke veranderingen aangekondigd die van invloed zijn op je energierekening. Deze veranderingen leiden tot een gemiddelde stijging van zo’n 177 euro op jaarbasis voor een gezin van 3 personen.

16 uur geleden
Persoon overleden bij aanrijding op spoor bij Kloetinge

KLOETINGE - Bij een aanrijding met een trein op het spoor ter hoogte van Kloetinge is woensdagavond een persoon om het leven gekomen.

18 uur geleden
Krapte op Zeeuwse arbeidsmarkt houdt aan door vergrijzing

GOES - De omvang en samenstelling van de Zeeuwse bevolking verandert de komende jaren door vergrijzing. Er zijn steeds minder werkenden voor elke AOW-gerechtigde. Deze grijze druk is in Zeeland al jaren hoger dan het landelijk gemiddelde en zal de komende jaren nog verder stijgen. Hierdoor stagneert het aantal beschikbare arbeidskrachten, terwijl de arbeidsmarkt nu al zeer krap is. De krapte op de arbeidsmarkt zal de komende jaren dan ook waarschijnlijk aanhouden. Dit vraagt om creatieve oplossingen, zoals het aanboren van nieuw talent, het anders organiseren van het werk en het langer behouden van mensen op de arbeidsmarkt.

18 uur geleden
Lewedorp al druk in de weer voor Cultuur uit de Zak

LEWEDORP - Negen dorpen, één festival. Dat is Cultuur uit de Zak. Zaterdag 30 september vindt de tweede editie plaats. In Lewedorp is dorpshuis De Zandlôôper het kloppend hart van Cultuur in de Zak. “Door zo’n dag te organiseren, merk je hoe verbazend veel inwoners met kunst en cultuur bezig zijn”, vertelt Max Joosse van de plaatselijke organisatie.

1 dag geleden
Nieuw Goes voelt zich niet serieus genomen en stapt uit coalitie

GOES - Nieuw Goes is dinsdagavond per direct uit de coalitie van de gemeente Goes gestapt. Als reden noemt de fractie onvrede over haar rol in de coalitie en gebrek aan openheid en vertrouwen.

1 dag geleden