Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vegaburgerfabrikant Beyond Meat schiet omhoog op Wall Street

Vegaburgerfabrikant Beyond Meat schiet omhoog op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beyond Meat werd woensdag maar liefst 55 procent meer waard op de aandelenbeurzen van New York. De fabrikant van vleesvervangers boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht. Ook de verwachting voor de winstmarge in 2024 viel hoger uit dan voorzien. Topman Ethan Brown verklaarde dat het bedrijf dit jaar een aantal maatregelen zal nemen om de weg naar winstgevendheid te vinden, waaronder het verlagen van de kosten, het verhogen van de prijzen en het uitbrengen van een nieuwe Beyond Burger.

De algehele stemming op Wall Street bleef voorzichtig. Beleggers kijken vooral uit naar het inflatiecijfer van de Amerikaanse Federal Reserve, dat donderdag verschijnt. Dat cijfer speelt een belangrijke rol in het rentebeleid van de Fed. Op de beurzen wordt gehoopt dat de inflatie inmiddels voldoende is afgekoeld en de Fed later dit jaar kan gaan beginnen met het verlagen van de rente.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,5 procent lager op 38.772 punten. De bredere S&P 500-index zakte 0,3 procent tot 5061 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,5 procent op 15.945 punten.

Datingapp Bumble

eBay steeg 8 procent. Het onlineplatform voor shoppen en veilingen boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan beleggers en analisten hadden verwacht. Ook de winstverwachting voor het huidige kwartaal viel hoger uit dan voorzien. eBay kondigde daarnaast aan het dividend te verhogen en voor 2 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen.

Bumble ging 4 procent omlaag na tegenvallende resultaten. De datingapp liet tevens weten wereldwijd bijna een op de drie banen te schrappen. Het bedrijf wil de afdelingen voor technologische ontwikkeling en nieuwe producten op minder verschillende plekken laten werken. In totaal gaan zo'n 350 banen verloren.

Koersdaling Urban Outfitters

Salesforce koerste 0,7 procent in de min. Het grote Amerikaanse softwareconcern, dat deel uitmaakt van de Dow-Jonesindex, brengt na de slotbel in New York de resultaten naar buiten.

Urban Outfitters kelderde 8,3 procent, na tegenvallende verkopen van de kledingverkoper in het vierde kwartaal. Ook de winst viel lager uit dan voorzien.

Dollar- en oliekoers

Cryptobeurs Coinbase ging verder omhoog en klom 3,8 procent, door de aanhoudende stijging van de bitcoin.

De euro was 1,0818 dollar waard, tegen 1,0853 dollar een dag eerder. Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper en kostte 78,47 dollar per vat. Een vat Brentolie daalde ook 0,5 procent in prijs, tot 83,23 dollar.

Meer uit Financieel

Adverteerders besteden recordbedrag aan audioreclames

AMSTERDAM (ANP) - Adverteerders hebben afgelopen kwartaal een recordbedrag aan radioreclame en andere audiospotjes uitgegeven, meldt brancheorganisatie Audify. De totale bestedingen zijn gestegen naar 48,8 miljoen euro, ruim 10 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2023. Nederlandse radiozenders en andere aanbieders van audio hadden in 2022 en 2023 ook recordbedragen aan reclames verkocht.

41 minuten geleden
Prijs aan de pomp daalt iets, olieprijs veert weer wat op

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - De prijzen aan de pomp dalen licht, volgens brandstofdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers. De olieprijzen maakten vorige week de grootste daling sinds februari door, die kwam op het moment dat de risico's op verdere escalatie van de conflicten in het Midden-Oosten afnamen. Maandag veerden de olieprijzen weer wat op.

1 uur geleden
Grote geldverstrekkers verhogen hypotheekrente

AMSTERDAM (ANP) - Alle grote geldverstrekkers in Nederland, waaronder Rabobank, ING, ABN AMRO, SNS Bank, Aegon, NN en Triodos, hebben hun hypotheekrentes de afgelopen twee weken één of twee keer verhoogd, meldt De Hypotheekshop. De meeste instellingen verhoogden vorige week hun tarieven met 0,05 tot 0,10 procentpunt. Dat is de grootste wekelijkse stijging in een half jaar tijd.

2 uur geleden
Warren Buffett laat investeringskansen in India aan opvolgers

OMAHA (ANP) - De bekende belegger Warren Buffett ziet "veel kansen" in India, maar die laat hij over aan zijn opvolgers. Dat heeft de inmiddels 93 jaar oude Amerikaan afgelopen weekend gezegd tijdens de aandeelhoudersvergadering van zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway, meldt financieel persbureau Bloomberg maandag.

2 uur geleden
FNV zet stakingen in metaalsector door om uitblijven cao

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV heeft leden die werken in de Groningse of Limburgse metaal- en techniekbranche opgeroepen woensdag te staken. Daarmee krijgen de stakingen die twee weken geleden al begonnen een vervolg. Eerder werk het werk al neergelegd in zes andere provincies. De bond wil op die manier zijn eisen voor een nieuwe cao afdwingen.

3 uur geleden
Volvo's elektrische auto's stuwen verkoopcijfers

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De Zweedse autofabrikant Volvo Cars heeft de afgelopen maand een kwart meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat komt volgens het bedrijf onder meer door een grote vraag naar zijn elektrische modellen.

3 uur geleden
Rederij Maersk bezorgd over uitbreiding onrust Rode Zee

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De grote Deense rederij Maersk maakt zich zorgen over uitbreiding van de onrust in de Rode Zee door de aanvallen van Houthi-rebellen uit Jemen op de scheepvaart. Volgens Maersk is de zone met risico's aan het groeien en zijn er vaker aanvallen op schepen die verder op zee varen. De Houthi's hebben inmiddels gedreigd ook schepen in de Middellandse Zee aan te vallen als vergelding voor de Israëlische aanvallen in Gaza.

3 uur geleden