Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veertien inwoners gemeente Goes krijgen lintje

Veertien inwoners gemeente Goes krijgen lintje

GOES - In de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes heeft burgemeester Margo Mulder woensdag aan twaalf inwoners van de gemeente Goes een koninklijke onderscheiding uitgereikt. De heren Homburg en De Fouw zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De dames Braam, De Jonge, Oom en Verhage, echtpaar Van der Klooster en de heren Nijssen, De Meulmeester, Van den Boomgaard, Lokerse en Potter zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Meneer Potter kon de ceremonie vanwege vakantie niet bijwonen. Hij kreeg het feestelijke nieuws telefonisch te horen. De veertiende Goesenaar, mevrouw Joosse, is vrijdag al geridderd.

Meneer De Fouw uit Goes is geridderd, omdat hij van 2006 tot 2010 lid was van de gemeenteraad van Goes. Sinds 1998 is hij secretaris van Schietvereniging Oranje Nassau II, waar hij de ledenadministratie bijhoudt en de inkoop van munitie regelt. Hij is verantwoordelijk voor de gang van zaken in de keuken: inkoop horecabenodigdheden en bijhouden voorraad. Ook maakt hij deel uit van de ballotagecommissie. 

Sinds 2005 is hij bestuurslid van en vrijwilliger bij Culinair Gilde Zeeland, waar in groepen onder leiding van een kok op niveau gekookt wordt. Als menagemeester onderhoudt hij contacten met partners, adviseert over apparatuur, zorgt voor inkoop van ingrediënten, toetst de receptuur op de waarde van het menu, zorgt voor onderhoud van apparatuur en bereidt alle kookavonden voor. 

Ook sinds 2005 is hij voorzitter van Huurdersvereniging De Bevelanden, die opkomt voor de belangen van honderden huurders van woningcorporatie Beveland Wonen. Hij voert overleg met de directie van de woningcorporatie, bezoekt bouwprojecten, helpt huurders bij klachten en overlegt over prestatieafspraken met vijf gemeenten op de Bevelanden. Hij is voorzitter van de landelijke vereniging De Woonbond die huurders en huurdersorganisaties helpt met hun positie en juridisch advies.

Homburg

Meneer P.J. Homburg uit Goes is geridderd voor ruim veertig jaar vrijwilligerswerk. Sinds 1981 is hij vrijwilliger bij vakbond CNV Connectief, waar hij zich als coach, kaderlid en lid van diverse commissies inzet voor mensen die werkloos of arbeidsongeschikt zijn. In 2017 initieerde hij het verenigen van de drie landelijke sectoren onderwijs, zorg en welzijn, overheid en publieke diensten tot één groep: Anders Actieven Connectief. Voor Anders Actieven was hij regionaal voorzitter-penningmeester, secretaris-penningmeester van het vakbondsbestuur, lid van het sectorbestuur overheid en publieke diensten en van 2017-2020 voorzitter van de landelijke groep Anders Actieven. Sinds 2019 is hij vertrouwenspersoon bij deze vakbond.

Van 1988 tot 2000 was hij landelijk bestuurslid van de Christelijk Gereformeerde Jeugdwerkorganisatie en voorzitter van het district Zeeland.

Sinds 2004 is hij scriba en vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Goes. Hij was ouderling en speelde een belangrijke rol in de periode 2011-2015, toen het aantal preekplaatsen teruggebracht moest worden van drie naar één en een kerkgebouw moest worden afgestoten.

Sinds 2017 is hij voorzitter van Regiopunt Zeeland van het Longfonds en beheert de financiën. Ook is hij lid van de Zeeuwse werkgroep Longpunt en actief bij het domein Zelf Regie Nemen als ervaringsdeskundige en collectant.

Mevrouw Braam

Mevrouw E.C.T. Braam-de Groot uit ’s-Heer Hendrikskinderen is sinds 2004 actief voor verschillende verenigingen in haar dorp. Van 2004 tot 2015 was zij secretaris van de Jongerenwerkgroep ’s-Heer Hendrikskinderen, waarvoor zij ook activiteiten organiseerde. Sinds 2008 is zij beheerder van en vrijwilliger in het Heer Hendrikhuis. Het maaltijdproject ‘’s-Heer Hendrikskinderen gaat aan tafel’ en de renovatie van het dorpshuis zijn twee belangrijke verdiensten van mevrouw Braam-de Groot.

Van 2009 tot 2021 was zij actief voor dans- en sportschool Move with Nicky in Wemeldinge. Ze ontwierp de kostuums voor leerlingen en begeleidde vrijwilligers die meehielpen met het naaien van de kostuums. Sinds 2010 is ze vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente in ’s-Heer Hendrikskinderen. Zij organiseert maaltijden voor alleenstaanden en tijdens de kerstmarkt brengt zij diaconale doelen onder de aandacht van bezoekers.

Mevrouw De Jonge

Mevrouw T. de Jonge-Reijnierse uit Kloetinge was van 1999 tot 2022 vrijwilliger bij het gemeentearchief van Goes. Zij ondersteunde bij de digitalisering van de Historisch Topografische Atlas die bestaat uit foto’s, historische prenten en kaarten. Daarnaast ondersteunde zij de digitalisering van akten van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters en ook indexeert zij deze.

Sinds 1999 is ze als vrijwilliger actief voor de Protestantse Gemeente Kloetinge. Ze is redacteur van de kerkelijke nieuwsbrief, verzamelt informatie over kerkelijke activiteiten en vult deze aan met beeldmateriaal en zorgt voor het kopiëren, verspreiden en het afdrukken van het blad. Ook zorgt zij voor informatie voor de website en de liturgieboekjes.

Sinds 2003 is ze vrijwilliger bij Zorgcentrum Ter Weel, waar zij helpt bij het ontbijt voor bewoners en bij de organisatie van bingomiddagen, optredens en evenementen en ook fietst zij met een bewoner op de duofiets.

Mevrouw Oom

Mevrouw S.J. Oom uit Goes is meer dan vijftig jaar, sinds 1972, vrijwilliger bij het Rode Kruis afdeling de Bevelanden. Zij zet zich in bij evenementen en de tak bevolkingszorg, de afdeling van het Rode Kruis die zich inzet bij rampen voor de opvang van burgers en om hulpdiensten te ondersteunen.

Mevrouw Verhage

Mevrouw C.L. Verhage-Felius uit ’s-Heer Hendrikskinderen is sinds 1990 secretaris van en vrijwilliger bij Stichting Dorpshuis ’s-Heer Hendrikskinderen. Ze droeg haar steentje bij aan het in stand houden van dorpshuis Heer Hendrik. Als secretaris voerde zij correspondentie over financiële fondsen die nodig waren voor de renovaties van het dorpshuis. Ook is zij sinds 1990 betrokken als vrijwilliger bij de organisatie van vele activiteiten voor jong en oud, in weekenden en in vakantieperioden, zoals de soos voor ouderen. Dankzij haar inzet is de leefbaarheid in het dorp sterk verbeterd en in stand gehouden.

Echtpaar Van der Klooster

Mevrouw H.M. van der Klooster-Veerhoek uit ’s-Heer Arendskerke is al ruim 45 jaar vrijwilliger. Van 1977 tot 2010 was ze secretaris en lid van de evenementencommissie van Voetbalvereniging ’s-Heer Arendskerke. Ze organiseerde voetbalkampen en regelde er vrijwilligers voor. Gedurende tien jaar was ze vrijwilliger bij de Oranjevereniging ’s-Heer Arendskerke.

Van 1987 tot 2013 was ze vrijwilliger bij Stichting Henk, die zich inzette voor hulp aan kinderen en slachtoffers van de kernramp in Tsjernobyl. Ze zamelde goederen in en regelde transporten met hulpgoederen en voedingsmiddelen.

Van 1999 tot 2007 was ze secretaris van tennisvereniging De Schaepskooi in ’s-Heer Arendskerke. Zij verzorgde de clubkrant en organiseerde mede de seniorendag.

Sinds 2000 is ze vrijwilliger bij het Leger des Heils korps Goes. Zij verricht schoonmaakwerkzaamheden in het korpsgebouw, geeft leiding aan de keuken en catering bij diensten met gasten, organiseert de bloesemtocht en de grote kerstviering. Daarnaast is ze medewerker bij kringloopwinkel Goes en Koop in Heinkenszand en lid van de zanggroep die uitvoeringen verzorgt in tehuizen en instellingen. Ook is ze sinds 2000 vrijwilliger bij het asielzoekerscentrum in Goes. Zij begeleidde gezinnen en maakte hen wegwijs in de regels en gewoonten in Nederland.

Meneer J.D. van der Klooster uit ’s-Heer Arendskerke was van 1980 tot 1990 bestuurslid van de Oranjevereniging ’s-Heer Arendskerke en organiseerde Koninginnedag.

Van 1987 tot 1996 was hij vrijwilliger bij stichting Henk en bood hulp aan kinderen en slachtoffers van de kernramp in Tsjernobyl. Hij zorgde voor het onderhoud van het gebouw en stelde materialen ter beschikking.

Van 1987 tot 2012 was hij lid van de vrijwillige brandweer van het korps ’s-Heer Arendskerke.

Sinds 1999 is hij vrijwilliger bij tennisvereniging De Schaepskooi in ’s-Heer Arendskerke, waar hij onderhoudswerkzaamheden aan het clubhuis verrichtte, lid was van de kantinecommissie en hij sponsorde de vereniging met een reclamebord en advertenties in het clubblad.

Sinds 2000 is hij vrijwilliger bij het Leger des Heils korps Goes, alwaar hij onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen verricht, ondersteunt bij de voorbereiding van de jaarlijkse bloesemtocht voor bejaarden en gehandicapten en zorgt voor vervoer van ouderen bij verschillende diensten van het Leger des Heils. Ook is hij chauffeur van de kringloopwinkel, lid van de zanggroep die uitvoeringen verzorgt in diverse tehuizen en instellingen in de regio. Verder verzorgt hij regelmatig de koffie en de collecte bij zondagse diensten van het Leger des Heils.

Sinds 2000 verzorgt hij het onderhoud van de kerktuin bij de Protestantse Gemeente ’s-Heer Arendskerke. Sinds 2017 is hij vrijwilliger bij Stichting Zeilklipper Avontuur in Goes. Hij is actief bij de renovatie van het schip, legt boilers en verwarmingen aan en ondersteunt bij andere technische zaken.

Meneer Van den Boomgaard

Meneer M. M. van den Boomgaard uit Goes was van 1975 tot 1985 vrijwilliger bij de Christelijke Jongerenvereniging in Goes. Van 1983 tot 1990 was hij vrijwilliger bij de vakbond CNV Overheid & Publieke Diensten, waar hij dienstcommissielid PTT was en zich inzette voor het belang van de vakbond.

Van 1985 tot 1995 was hij vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente in Goes, waar hij als ouderling fungeerde en pastorale zorg verleende. Ook was hij voorzitter van het college van collectanten.

Sinds 2004 is hij vrijwilliger bij Protestantse Gemeente ’s-Heer Hendrikskinderen. Hij was lid van de werkgroep Eenwording om bij de oprichting van de PKN voor verschillende dorpen één gemeente te stichten. Hij is ook diaken en penningmeester van de diaconie. Ook houdt hij de website bij en verzorgt hij het kerkblad.

Sinds 2019 is hij voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex De Admiraliteit in Goes, waarvoor hij de instandhouding en het beheer van de gezamenlijke eigendommen coördineert en het meerjarenonderhoudsplan voor zijn rekening neemt.

Meneer Lokerse

Meneer A.A. Lokerse uit Kloetinge was van 1985 tot 1990 vrijwilliger bij scoutinggroep Jacob Valcke in Goes en sinds 1985 is hij actief als vrijwilliger bij Protestantse Gemeente Kloetinge, waar hij fungeert als jeugdouderling, ouderling-kerkrentmeester, koster en voorzitter van het College van Kerkrentmeesters. Hij draagt zorg voor het onderhoud van de Geerteskerk en de kerkentuin.

Meneer De Meulmeester

Meneer M.J. de Meulmeester uit ’s-Heer Hendrikskinderen is sinds 1982 vrijwilliger bij de werkgroep rommelmarkt van stichting Terre des Hommes in zijn dorp. Hij regelt andere vrijwilligers, afvalcontainers, brandblussers en kabels en hij zorgt voor het afzetten van de markt. Ook haalt hij spullen op en regelt hij de afvoer van oud ijzer en papier. Op de marktdag verleent hij alle mogelijke hand- en spandiensten.

Sinds 1984 is hij algemeen bestuurslid van en vrijwilliger bij Stichting Dorpshuis ’s-Heer Hendrikskinderen. Hij verricht onderhoudswerkzaamheden aan het Heer Hendrikhuis en stuurt vrijwilligers aan bij de onderhoudswerkzaamheden.

Meneer Nijssen

Meneer J.A. Nijssen uit Kattendijke verleent sinds 2006 mantelzorg, 24 uur per dag, aan zijn echtgenote die een ernstige, chronische ziekte heeft. De zorg is heel intensief waardoor hij zijn bedrijf heeft moeten verkopen. Doordat hij zo’n intensieve zorg verleent, is voorkomen dat mevrouw in een verpleeghuis moet worden opgenomen.

Meneer Potter

Meneer A.J. Potter uit ’s-Heer Hendrikskinderen krijgt zijn lintje later, omdat hij op vakantie is. Hij is sinds 1990 voorzitter van Stichting Dorpshuis ’s-Heer Hendrikskinderen, de stichting die het Heer Hendrikhuis beheert. Dankzij zijn inzet is het dorpshuis het middelpunt van het dorp geworden. Hij regelde de financiën voor de renovatie van het dorpshuis.

Van 1995 tot 2015 was hij vrijwilliger bij tennisvereniging De Puye in zijn dorp. Hij zorgde voor het parkonderhoud en maakte de planning. Daarnaast zorgde hij voor het speelklaar maken van de gravelbanen en toen er sprake was van de aanleg van allweather-banen, verrichtte hij hier onderzoek naar.

Meer uit Beveland

Hoedekenskerke behoudt haar basisschool, De Regenboog verhuist naar andere onderwijskoepel

HOEDEKENSKERKE - Goed nieuws in Hoedekenskerke. Na zo'n anderhalf jaar van onzekerheid is het definitief: basisschool De Regenboog blijft bestaan. 

18 uur geleden
Informatiebijeenkomsten in Oudelande en Borssele over grote dijkversterking Zak van Zuid-Beveland

OUDELANDE/BORSSELE - Waterschap Scheldestromen houdt deze maand twee informatiebijeenkomsten over de grote dijkversterking langs de Westerschelde in de Zak van Zuid-Beveland. Op donderdag 23 mei vindt de eerste bijeenkomst plaats in dorpshuis D'n Ostpit in Oudelande en op woensdag 29 mei is de tweede, in dorpshuis Vijverzicht in Borssele. 

19 uur geleden
Meisje (14) overleden na ongeluk op A58 bij Goes

GOES - Het 14-jarige meisje dat zondagavond zwaargewond raakte bij een verkeersongeval op de snelweg A58 bij Goes is overleden. Dat maakt de politie dinsdag bekend.

19 uur geleden
Zeeuwen zijn de minst attente Nederlanders

GOES - Een verjaardag is pas echt af met taart, slingers en een berg verjaardagskaarten op de deurmat. Maar vergeten we de jarige een kaartje te sturen, dan knaagt ons schuldgevoel. Zeeuwen zullen zich hier het meeste in herkennen.  Zij sturen naar verhouding namelijk de meeste te-laat-kaarten van heel Nederland, blijkt uit onderzoek. Inwoners van Drenthe en Friesland lopen na de Zeeuwen vol schuldgevoel naar de brievenbus. In Noord-Holland onthouden ze de verjaardagen van hun familie en vrienden juist wel goed. Hier gaan namelijk de minste te-laat-kaarten op de bus. En welke provincie is de pineut als het gaat om het ontvangen van de te-laat-kaarten? Dat is Drenthe. Daar zitten jarigen het vaakst tevergeefs bij de deurmat te wachten.

1 dag geleden
Molenaar Jan Hendrik Guiljam: 'Het is een droom om ooit mijn eigen tarwe te verbouwen'

's-GRAVENPOLDER - Een baan die naast het normale leven nog veel tijd in beslag neemt; molenaar. Vol passie en enthousiasme vertelde de 's-Gravenpolderse molenaar Jan Hendrik Guiljam dit weekeinde tijdens de Nationale Molendagen over de molen van Stichting molen de Korenhalm.

1 dag geleden
Meisje zwaargewond na ongeval bij Goes, bestuurder opgepakt met mogelijk te veel drank op

GOES - Bij een ongeval op de snelweg A58 bij Goes is zondagavond een meisje (12) zwaargewond geraakt. Een 39-jarige automobilist is aangehouden. 'Uit een eerste test blijkt dat hij waarschijnlijk te veel alcohol op had', laat de politie weten. Ze doet verder onderzoek en roept getuigen op zich te melden. 

2 dagen geleden
Eenzijdig ongeval: Auto belandt in greppel langs de A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een personenauto in een greppel langs de A58 bij 's-Heer Arendskerke beland. De bestuurder is ter plaatse onderzocht door de ambulancedienst. Het is onduidelijk of vervoer naar het ziekenhuis nodig was.

2 dagen geleden