Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veerse waarderingsonderscheiding voor Veerenaar Loeff

Veerse waarderingsonderscheiding voor Veerenaar Loeff

VEERE - Veerenaar Loeff heeft een Veerse waarderingsonderscheiding in ontvangst genomen voor zijn verdiensten als voorzitter van de stadsraad Veere. Wethouder Wisse heeft afgelopen maandag 20 september de waarderingsonderscheiding aan hem uitgereikt.

De heer Loeff is ruim 12 jaar geleden voorzitter geworden van de Stadsraad Veere. Na het opstappen van het toenmalige bestuur wist de heer Loeff de Stadsraad nieuw leven in te blazen. Vanuit zijn functie als voorzitter van de Stadsraad heeft de heer Loeff zich ingezet voor projecten als Placemaking Veere, de renovaties van de Kaai, haven en Markt. Ook heeft de heer Loeff zich ingezet voor het autoluw maken van Veere, het initiatief “fijn wonen in Veere” en het Veerse Meer.

Vereniging Vesting Veere Kanonniers
Naast de inzet voor de Stadsraad Veere is de heer Loeff initiatiefnemer en oprichter van de Vereniging Vesting Veere Kanonniers. Sinds de oprichting in 2012 is de heer Loeff voorzitter van deze vereniging.

Meer uit Middelburg

Drukte in Middelburg voor ‘Wie is de Mol?’

MIDDELBURG - Het was druk op het Koorkerkplein in Middelburg, op zaterdagmiddag 26 november. Middelburgers en andere Zeeuwen waren massaal op zoek naar aanwijzingen over de deelnemers aan het nieuwe seizoen van het televisieprogramma ‘Wie is de Mol?‘

4 uur geleden
Gemeente Veere meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland

DOMBURG - De gemeente Veere in Zeeland is de meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) samen met de HogeNood-app. Vorig jaar ging de plek nog naar Druten in Gelderland.

5 uur geleden
Tentoonstelling Françoise van Lynden-Banzet in Museum Veere

VEERE - Museum Veere opent op 2 december de tentoonstelling Françoise van Lynden-Banzet, fabuleus aquarelliste. De kleine expositie is een postume hommage aan deze kunstenares, die meer dan dertig jaar in Veere heeft gewoond en gewerkt.

6 uur geleden
Tribute to Woodstock Middelburg brengt 6000 euro op voor goed doel

MIDDELBURG - Tribute to Woodstock Middelburg, het benefietfestival dat op 27 en 28 mei van dit jaar door stichting Home of Jazz and Blues op het abdijplein werd georganiseerd, heeft € 6000,- opgebracht voor TeamUp, een project van samenwerkende hulporganisaties dat kinderen van vluchtelingen over de hele wereld steunt. 

7 uur geleden
Wens uit de wensboom in Serooskerke komt uit

SEROOSKERKE - De wens van een inwoner uit Serooskerke is in vervulling gegaan. Dankzij giften en donaties kan er op korte termijn een duofiets aangeschaft worden. Op 25 november 2022 overhandigde wethouder Tuk van de gemeente Veere een cheque ter waarde van €14.480,- aan Platform Welzijn Serooskerke.

8 uur geleden
Gewonden bij aanrijding tussen scooter en fietser in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeluk op de Oude Vlissingseweg in Middelburg zijn zaterdagmiddag twee personen gewond geraakt. Er werd een traumateam opgeroepen, maar dit is niet meer ingezet.Tussen de kruisingen Johan Hieronimus Huijssenstraat en Pieter Duvelaer van Campenstraat kwamen rond 16.15 uur een fietser en een scooterrijder met elkaar in botsing. De beide betrokkenen raakten gewond. Er werden twee ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen, maar de komst van het traumateam werd geannuleerd.De ambulancemedewerkers hebben zich over de gewonden ontfermd. Vanwege het ongeluk is de weg tijdelijk afgesloten. De scooterbestuurder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

22 uur geleden
Omvangrijke fotocollectie Den Beer Poortugael overgedragen aan Zeeuws Archief

MIDDELBURG – De omvangrijke fotocollectie van jonkheer Leonard den Beer Poortugael is overgedragen aan het Zeeuws Archief. De Veerenaar overleed in 2017 en liet tienduizenden afbeeldingen na. “Het beschikbaar stellen wordt een grote uitdaging, een meerjarenproject.”

1 dag geleden