Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veers carillon laat 'Land of hope and glory' en Zeeuws volkslied horen

Veers carillon laat 'Land of hope and glory' en Zeeuws volkslied horen

VEERE - Het carillon in Veere laat sinds kort twee nieuwe melodieën horen die te maken hebben met de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding.

Stadsbeiaardier David van der Vlies heeft op het hele uur gekozen voor het bekende ‘Land of hope and glory’. Het origineel is gemaakt door de Britse componist Edvard Elgar. Op elk half uur klinkt het Zeeuws volkslied.

Estafette

Van der Vlies geeft op donderdag 7 november om 12.00 uur ook nog een bevrijdingsconcert. Het is het laatste in de beiaardestafette, die is begonnen in Maastricht. Het is een estafette die de bevrijders van 75 jaar geleden volgt.

Meer uit Middelburg

Fietser en scooterrijder gebotst in Middelburg

MIDDELBURG - De politie en de ambulancedienst zijn zondagmiddag ingezet nadat in Middelburg een verkeersongeluk had plaatsgevonden. Niemand bleek ernstig gewond te zijn geraakt.Het ongeluk gebeurde rond 15.20 uur bij de kruising van de Schroeweg en de Torenweg. Vermoedelijk was sprake van een botsing tussen een scooterbestuurder en een fietsster.Ambulancepersoneel heeft de betrokkenen nagekeken maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis te worden gebracht. De opgeroepen politieagenten namen verklaringen op van de betrokkenen.

11 uur geleden
Wilt u iemand voordragen voor een lintje?

DOMBURG - Een Koninklijke onderscheiding is er voor mensen die zich enorm inzetten voor hun vereniging, voor de samenleving of vrijwilligerswerk doen. In april volgend jaar reikt burgemeester Schouwenaar verschillende koninklijke onderscheidingen uit aan mensen met bijzondere verdiensten voor de maatschappij. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse Lintjesregen voor Koningsdag.

11 uur geleden
Fototerugblik op Middelburg VolKoren

MIDDELBURG - Het weer werkte niet echt mee zaterdag, maar de koren op de 26e editie van Middelburg VolKoren zongen dapper door. In de Kloostergangen of in de rondvaartboot: Middelburg stond weer in het teken van zingen. 

15 uur geleden
Vluchtende scooterrijder botst met politieauto Middelburg

MIDDELBURG - In het centrum van Middelburg is zaterdagavond een politieauto in botsing gekomen met een motorscooter. Dat gebeurde nadat de bestuurder van de motorscooter op de vlucht was geslagen. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.Surveillerende politieagenten zagen rond 21.20 uur de motorscooter rijden. De bestuurder droeg geen helm en het voertuig reed zonder verlichting. Redenen voor de agenten om een controle te willen uitvoeren. De motorscooterrijder kreeg de politie echter in de gaten en ging ervandoor richting de Achter de Houttuinen.Tussen de Langevielebinnenbrug en de Baanstraat reed de motorscooterrijder rond 21.25 uur de stoep op. Bij de Kloveniersdoelen kwam de bestuurder ten val. Hij raakte hierbij zowel een paaltje als de politiewagen die de achtervolging in had gezet. Na het incident kwamen verschillende andere politie-eenheden ter plekke.Een rapid responder van de ambulancedienst werd opgeroepen om de man te controleren, maar volgens een woordvoerder van de politie weigerde de 19-jarige Middelburger enige behandeling. De politie stelde een nader onderzoek in en hierbij bleek dat de man geen rijbewijs had. Ook zaten er meerdere kentekenplaten op het voertuig. Deze waren vals, zo meldt de politie.De politie heeft de motorscooter in beslag genomen voor nader onderzoek. Tegen de Middelburger zal proces-verbaal opgemaakt worden. Rond 22.10 uur vertrok de laatste politiewagen weer.

20 uur geleden
Duurzaam in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Het duurzaamste huis van Zeeland staat in de gemeente Middelburg en om precies te zijn in Arnemuiden. De bewoners zijn de familie Dubbelman.

1 dag geleden
Woonboot gezonken tussen de Arnestraat en de Kanaaldijk: Bewoonster opgevangen

ARNEMUIDEN- Door nog onbekende oorzaak is zaterdagmorgen in het haventje tussen de Arnestraat en de Kanaaldijk een woonboot grotendeels onder water verdwenen. De bewoonster raakte niet gewond. Er wordt vervangende woonruimte voor haar gezocht.

1 dag geleden
Twee auto's met elkaar in botsing op rotonde ter hoogte van de Eeperkweg [UPDATE]

SEROOSKERKE- Op de rotonde ter hoogte van de Eeperkweg zijn vrijdag in de namiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. De ambulancedienst heeft de betrokkenen ter plaatse medisch onderzocht. Vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig. Wel was het nodig om de auto's weg te laten slepen door een berger.

1 dag geleden