Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veers carillon laat 'Land of hope and glory' en Zeeuws volkslied horen

Veers carillon laat 'Land of hope and glory' en Zeeuws volkslied horen

VEERE - Het carillon in Veere laat sinds kort twee nieuwe melodieën horen die te maken hebben met de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding.

Stadsbeiaardier David van der Vlies heeft op het hele uur gekozen voor het bekende ‘Land of hope and glory’. Het origineel is gemaakt door de Britse componist Edvard Elgar. Op elk half uur klinkt het Zeeuws volkslied.

Estafette

Van der Vlies geeft op donderdag 7 november om 12.00 uur ook nog een bevrijdingsconcert. Het is het laatste in de beiaardestafette, die is begonnen in Maastricht. Het is een estafette die de bevrijders van 75 jaar geleden volgt.

Meer uit Middelburg

Zeeuwse Kunstkring in de Kloostergangen

MIDDELBURG - Van 22 juni t/m 7 juli exposeren negen leden van de Zeeuwse Kunstkring in de Kloostergangen van de Abdij van Middelburg.  

1 uur geleden
Bestuurder aangehouden bij kettingbotsing Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdagmiddag een bestuurder aangehouden die betrokken was bij een ongeval op de Schroeweg in Middelburg. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

2 uur geleden
DorpsPicknick Biggekerke zaterdag 22 juni

BIGGEKERKE - De tweede DorpsPicknick voor jong en oud wordt dit jaar gehouden op zaterdag 22 juni. De picknick begint om 16.00 uur.

6 uur geleden
Gewonde bij ongeval Londensekaai Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeval in het centrum van Middelburg is maandagavond een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

10 uur geleden
Update: Dode en twee gewonden bij ongeluk N57 Serooskerke

SEROOSKERKE - Het ernstige ongeluk op de N57 bij Serooskerke vanmiddag heeft één leven geëist. Het gaat om een 57-jarige vrouw uit Serooskerke Veere. Twee personen zijn gewond geraakt. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

1 dag geleden
Ernstig ongeluk met bus N57 Serooskerke

SEROOSKERKE  - Op de N57 bij Serooskerke  is maandag aan het begin van de middag een ernstig verkeersongeval gebeurd. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

1 dag geleden
Honderdduizend bomen en een bos van draad in Veere

VEERE - De Grote Kerk Veere toont van 23 juni t/m 15 september een bijzonder kunstwerk: Honderdduizend bomen en een bos van draad, een geborduurd bos gemaakt door kunstenaar Sara Vrugt en meer dan duizend vrijwilligers. Rondom het kunstwerk plaatsen we op zaterdagmiddag 22 juni om 16.00 uur samen met bewoners en bezoekers een heleboel levende planten, midden in de kerk. Na afloop van de tentoonstelling worden deze wilde bloemen en planten in september in de Stadstuin van de Grote Kerk Veere geplaatst en kunnen zowel mensen als insecten er nog vele jaren van genieten.

1 dag geleden