Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veere wil een dementievriendelijke gemeente worden

Veere wil een dementievriendelijke gemeente worden

DOMBURG - Veere wil een dementievriendelijke gemeente worden.

Doel is dat mensen die een beginnende vorm van dementie hebben zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen in de maatschappij. “We willen meer zorg en ondersteuning aan de voorkant regelen om zwaardere zorg te voorkomen of uit te stellen”, zegt de gemeente.

Startschot

Vorige week is het startschot gegeven voor het project. Professionals, beleidsmedewerkers en leidinggevenden luisterden onder meer naar mensen van de gemeente Kapelle, die al dementievriendelijk is.

Trainingen

Mensen die bij Welzijn Veere, de Manteling, Zeeuwland, Zorgstroom, SVRZ en de gemeente werken, krijgen binnenkort dementievriendelijke trainingen. Na de zomer volgen er stappen in Domburg, Serooskerke en Zoutelande. Dan gaan werkgroepen hun kennis delen over hoe je kunt omgaan met dementie en ze gaan welzijnsactiviteiten organiseren die ook toegankelijk zijn voor mensen die vergeetachtig zijn.

Toename

Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren flink toe. Mede door de vergrijzing denken wetenschappers dat het aantal zal verdubbelen. In dementievriendelijke gemeenten doen deze inwoners zo lang mogelijk op een zo normaal mogelijke manier mee, zorgt de gemeente voor beleid op maat en zijn meer mensen zich bewust van dementie, zodat zij sneller symptomen van dementie herkennen en beter weten hoe ze daarmee om kunnen gaan.

Meer uit Middelburg

Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

10 uur geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

13 uur geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

2 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

5 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

5 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

5 dagen geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

1 week geleden