Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veere vraagt offers van inwoners, ondernemers en toeristen

Veere vraagt offers van inwoners, ondernemers en toeristen

DOMBURG - De gemeente Veere heeft de komende jaren veel te verstouwen.

Zowel ontwikkelingen waaraan ze niks kan doen, zoals de stijgende kosten van de jeugdzorg, als plannen die er al waren en zijn gemaakt, brengen veel kosten met zich mee. Het college van burgemeester en wethouders zegt dat ze ‘verder wil bouwen aan een gezond Veere’.

Maatregelen

Hele grote problemen op financieel gebied zijn er niet, maar het college kondigt in de kaderbrief wel maatregelen aan om alles te kunnen blijven betalen. “In het verleden heb ik een bestuurder het wel eens horen zeggen, maar het geld klotst hier nergens meer tegenaan. We moeten pas op de plaats maken. We vragen offers vragen van onze inwoners, maar ook van de ondernemers, van de toeristen en van de dagjesmensen”, zegt wethouder Marcel Steketee.

Belastingen

Het college wil de onroerende zaakbelasting en andere lokale heffingen voor inwoners en ondernemers verhogen. Bij elkaar komt het neer op een extra lastendruk van zo’n 25 tot 30 euro meer per jaar. Daarnaast gaan de parkeertarieven in de meest toeristische kernen en stranden omhoog en wil het gemeentebestuur de toeristenbelasting verhogen met 17 eurocent.

Zandsuppleties

Die verhoging is onder meer bestemd voor extra zandsuppleties. “Zonder strand geen klant”, zegt wethouder Arie Schot. Veere wil met andere Zeeuwse kustgemeenten een fonds van één miljoen euro per jaar opzetten dat is bedoeld voor extra toeristisch zand. Het opspuiten moet bovenop het programma van Rijkswaterstaat komen dat zand suppleert voor de veiligheid. “We hebben dat gewoon nodig, want het toerisme is van levensbelang voor een gemeente als Veere.”

Voorzieningen

Het veelbesproken dossier van de multifunctionele accommodaties komt terug in de kaderbrief. Daarin ontvouwt het college de plannen voor de (deels) nieuwe voorzieningen in de kernen Oostkapelle, Aagtekerke, Serooskerke en Westkapelle. Bovendien zegt ze dat ze een bestemmingsreserve wil maken voor het maatschappelijk vastgoed. Het college stelt voor daar eenmalig 2,9 miljoen euro in te stoppen, bovenop de 1,8 miljoen euro structureel die al eerder is vrijgemaakt.  

Meer uit Middelburg

Politie waarschuwt inwoners om alert te zijn op inbrekers en maatregelen te nemen

WALCHEREN- De politie waarschuwt voor inbrekers in het gebied van Walcheren. Ze zouden vooral actief zijn in Vlissingen, Middelburg en Veere. Inbrekers wisten tot nu toe in april spullen te stelen uit zeven woningen. De teller voor dit jaar staat op ongeveer veertig meldingen voor woninginbraak. 

18 uur geleden
Naast vuurwerk ook ruim 100 gram harddrugs gevonden in woning aan het Kraanstraatje

MIDDELBURG- Bij de doorzoeking in een woning aan het Kraanstraatje is donderdag niet alleen vuurwerk gevonden. De politie heeft zaterdagmorgen bekend gemaakt dat er ook ruim 100 gram  harddrugs zijn ontdekt. De politie betrad afgelopen donderdag de woning na een anonieme tip van Meld Misdaad Anoniem. Volgens de tip zouden in de woning drugs gemaakt worden. De politie doet onderzoek naar de strafbare feiten. De 40-jarige bewoner, die niet thuis was toen de politie het huis binnen ging, zal later verantwoording af moeten leggen.

21 uur geleden
Maaltijdbezorger op scooter gewond na aanrijding met personenauto in centrum

MIDDELBURG- In het centrum  van Middelburg is vrijdagavond een maaltijdbezorger op een scooter lichtgewond geraakt. Dit gebeurde toen hij op de kruising van de Kromme Weele met de Molenberg, de Penninghoeksingel en de Seisbinnenbrug in botsing kwam met een personenauto. De scooterrijder kon ter plaatse behandeld worden door de ambulancedienst. De oorzaak van de aanrijding is vermoedelijk een voorrangsfout.

1 dag geleden
Kunstenaar Zeus Hoenderop geeft signaal af met performance 'Met pek en veren'

MIDDELBURG - Op donderdagmiddag 18 april 2024 vond op het Abdijplein in Middelburg, voor het provinciehuis, de performance 'Met pek en veren' plaats van kunstenaar Zeus Hoenderop. Met deze performance wilde Hoenderop een signaal afgeven aan het provinciaal cultuurbeleid en hoe de effecten daarvan doorwerken op de individuele kunstenaar en bij kunstinstellingen.

1 dag geleden
Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

1 dag geleden
Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

2 dagen geleden
Oudere man gewond na valpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in het centrum van Middelburg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden