Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Veere moet geen Rivièra, Knokke en al zeker geen Dubai worden'

'Veere moet geen Rivièra, Knokke en al zeker geen Dubai worden'

DOMBURG - De gemeente Veere moet geen Franse Rivièra worden waar snelle speedboten de kustlijn kenmerken. Dat heeft burgemeester Rob van der Zwaag donderdag gezegd tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in het gemeentehuis in Domburg.

Hij wil ook niet dat het net als de Belgische kust wordt waar alles is volgebouwd en het moet zich al helemaal niet ontwikkelen tot een Dubai aan de Noordzee. “Waar telt hoeveel geld je hebt, maar niet wie je bent. Bij ons geen gokhallen en attractieparken. Wij bouwen voor onze bevolking.”

Prettig

Veere moet zijn karakter behouden, zei de burgemeester. “Toeristen vinden dat prettig. Ze willen niet in decorstukken terechtkomen.”

In zijn toespraak verwees hij wel naar de balans tussen toerisme en leefbaarheid. De gemeente heeft daarover onlangs een rapport uitgebracht. Aan de ene kant is toerisme de belangrijkste inkomstenbron voor de gemeente, maar aan de andere kant legt het veel druk op kernen als Domburg, Veere en Zoutelande. “Ik ken geen gemeente die per inwoner zoveel toeristen onder haar hoede neemt als Veere, maar liefst 242 per inwoner”, aldus Van der Zwaag, die daaraan toevoegde dat dit aantal in Amsterdam twintig is. 

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

De Bot, M. 1 jaar geleden
Jammer dat niet alle gemeenten deze visie delen . Zie ontruiming stacaravans in de gemeente Sluis.
Volante 1 jaar geleden
Wat een vergelijkenis,al zou je het willen,nog even en het word "opgeslokt" door de Noordzee .

Meer uit Middelburg

Middelburger Sjaak den Herder brengt boek uit over Dameswielrennen in Zeeland tussen 1959 en 2020

MIDDELBURG - Middelburger Sjaak den Herder brengt deze maand een boek uit over Dameswielrennen in Zeeland. De publicatie omvat een overzicht van de uitslagen van alle damescriteriums en eendaagse en meerdaagse wielerwedstrijden in Zeeeland, tussen 1959 en 2020.

9 uur geleden
Blauwe vlag toegekend aan zeven Veerse locaties

DOMBURG - De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend aan 127 jachthavens en 56 stranden. In de gemeente Veere wappert in 2021 de blauwe vlag op zeven locaties: op de stranden van Zoutelande, Domburg, Vrouwenpolder, Westkapelle, Oostkapelle en Dishoek. Ook krijgt Jachthaven Jachtclub Veere dit jaar de blauwe vlag uitgereikt.

10 uur geleden
Rijkswaterstaat start werkzaamheden ophogen stranden Walcheren

Rijkswaterstaat start in het weekend van 8 mei 2021 met de werkzaamheden voor het ophogen van het strand tussen Zoutelande en Westkapelle. Het ophogen van het strand tussen Dishoek en Vlissingen start begin september 2021.

10 uur geleden
Brand in woning Middelburg

MIDDELBURG - De brandweer is vrijdag aan het einde van de middag met groot materieel uitgerukt voor een woningbrand in een appartement aan de Stationsstraat in Middelburg.

12 uur geleden
Krijgers, assemblages van Gerda Kramer bij atelier Hoed Gezien

MIDDELBURG -  De expositie ‘Krijgers’, van Gerda Kramer, is tot en met 5 juni 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.

1 dag geleden
Geen Rit & Rock voor de Molukken dit jaar, organisatie wel in actie voor het goede doel

MIDDELBURG - Net als in 2020 zal er dit jaar ook geen Rit & Rock voor de Molukken worden georganiseerd. Dat heeft de organisatie via Facebook laten weten. De belangrijkste reden is dat de organisatie nog niet de zekerheid heeft dat het evenement op een veilige en verantwoorde manier gehouden kan worden.

2 dagen geleden
Mirella is de schaamte voorbij

MIDDELBURG - Mirella Herwegh uit Middelburg schreef met het boek ‘Voorbij de schaamte, kom ik’ een pijnlijk verleden van zich af.

2 dagen geleden