Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Veere moet geen Rivièra, Knokke en al zeker geen Dubai worden'

'Veere moet geen Rivièra, Knokke en al zeker geen Dubai worden'

DOMBURG - De gemeente Veere moet geen Franse Rivièra worden waar snelle speedboten de kustlijn kenmerken. Dat heeft burgemeester Rob van der Zwaag donderdag gezegd tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in het gemeentehuis in Domburg.

Hij wil ook niet dat het net als de Belgische kust wordt waar alles is volgebouwd en het moet zich al helemaal niet ontwikkelen tot een Dubai aan de Noordzee. “Waar telt hoeveel geld je hebt, maar niet wie je bent. Bij ons geen gokhallen en attractieparken. Wij bouwen voor onze bevolking.”

Prettig

Veere moet zijn karakter behouden, zei de burgemeester. “Toeristen vinden dat prettig. Ze willen niet in decorstukken terechtkomen.”

In zijn toespraak verwees hij wel naar de balans tussen toerisme en leefbaarheid. De gemeente heeft daarover onlangs een rapport uitgebracht. Aan de ene kant is toerisme de belangrijkste inkomstenbron voor de gemeente, maar aan de andere kant legt het veel druk op kernen als Domburg, Veere en Zoutelande. “Ik ken geen gemeente die per inwoner zoveel toeristen onder haar hoede neemt als Veere, maar liefst 242 per inwoner”, aldus Van der Zwaag, die daaraan toevoegde dat dit aantal in Amsterdam twintig is.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

De Bot, M. 6 maanden geleden
Jammer dat niet alle gemeenten deze visie delen . Zie ontruiming stacaravans in de gemeente Sluis.
Volante 7 maanden geleden
Wat een vergelijkenis,al zou je het willen,nog even en het word "opgeslokt" door de Noordzee .

Meer uit Middelburg

Brabantse Delta waarschuwt: Ga zuinig om met water

THOLEN - Juli was een relatief natte maand waarin er 60 mm regen viel. Dat lijkt misschien veel, maar het is zeker niet genoeg waarschuwt het waterschap. Want door de warmte en de felle zon is er die maand ook 91 mm water verdampt uit de grond. En de komende warme dagen helpen daar niet bij. Het neerslagtekort gemiddeld over Nederland loopt de komende week op tot circa 250 mm. Hiermee behoort het groeiseizoen van 2020 tot de droogste 5% sinds het begin van de metingen in 1906.

2 uur geleden
Veere neemt maatregelen tegen verwachte drukte

DOMBURG - De gemeente Veere denkt dat het vanaf woensdag tot en met volgende week dinsdag vanwege de vakantie en de tropische temperaturen extra druk is in Domburg, Veere en Zoutelande. “Ook op de stranden verwachten we extra drukte”, zegt de gemeente.

2 uur geleden
'Als gilde is het ons doel om het beroep uit te dragen'

KAPELLE - Steeds meer mensen ontdekken de charme van bier brouwen en dat vindt Bram Hoogesteger, cursuscoördinator bij De Deltabrouwers, niet zo gek. “Onze cursussen lopen als een tierelier, want het is leuk om zelf iets te produceren”, zegt de Kapellenaar.Hoogersteger ziet bijvoorbeeld meer en meer vaders en zoons en vriendengroepjes bij de cursussen. “Je bent samen gezellig bezig en leert van elkaar”, verklaart Hoogesteger de interesse. Bij de cursus leren de deelnemers over de theorie en gaan thuis zelf aan de slag met brouwen. Vervolgens bespreken ze hun ervaringen om van elkaar te leren. Proeven hoort er natuurlijk ook bij. “Het is geen drinkgelag, hoor”, grinnikt Hoogesteger. “Het is mooi om met je collega’s over de finesses van het brouwen te praten.”

3 uur geleden
Ingrid van Dalen van Het Gansje heeft biertrends zien komen en gaan

Ingrid van Dalen, brouwcafé Het Gansje

4 uur geleden
'Lokaal bier is populair door de beleving'

Kroegbaas Marcel Lammers

4 uur geleden
Thriller 'Noodlot' speelt zich af in Vierschoten of is het Vrouwenpolder?

VROUWENPOLDER - ‘Noodlot’ is de nieuwe thriller van auteur Marlen Visser. Het verhaal speelt zich af in het fictieve dorpje Vierschoten, maar is geïnspireerd op Vrouwenpolder, nadat daar de hoofdprijs van de Nationale Postcodeloterij viel.

4 uur geleden
Na ruim een maand weer een persconferentie: 'Mogelijk nieuwe maatregelen

THOLEN - Na ruim een maand 'stilte' gaan premier Mark Rutte en minister de Jonge donderdag weer een persconferentie houden. Ze zullen de bevolking bijpraten over de huidige stand van zake omtrent het coronavirus.

19 uur geleden