Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Veere moet geen Rivièra, Knokke en al zeker geen Dubai worden'

'Veere moet geen Rivièra, Knokke en al zeker geen Dubai worden'

DOMBURG - De gemeente Veere moet geen Franse Rivièra worden waar snelle speedboten de kustlijn kenmerken. Dat heeft burgemeester Rob van der Zwaag donderdag gezegd tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in het gemeentehuis in Domburg.

Hij wil ook niet dat het net als de Belgische kust wordt waar alles is volgebouwd en het moet zich al helemaal niet ontwikkelen tot een Dubai aan de Noordzee. “Waar telt hoeveel geld je hebt, maar niet wie je bent. Bij ons geen gokhallen en attractieparken. Wij bouwen voor onze bevolking.”

Prettig

Veere moet zijn karakter behouden, zei de burgemeester. “Toeristen vinden dat prettig. Ze willen niet in decorstukken terechtkomen.”

In zijn toespraak verwees hij wel naar de balans tussen toerisme en leefbaarheid. De gemeente heeft daarover onlangs een rapport uitgebracht. Aan de ene kant is toerisme de belangrijkste inkomstenbron voor de gemeente, maar aan de andere kant legt het veel druk op kernen als Domburg, Veere en Zoutelande. “Ik ken geen gemeente die per inwoner zoveel toeristen onder haar hoede neemt als Veere, maar liefst 242 per inwoner”, aldus Van der Zwaag, die daaraan toevoegde dat dit aantal in Amsterdam twintig is. 

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

De Bot, M. 1 jaar geleden
Jammer dat niet alle gemeenten deze visie delen . Zie ontruiming stacaravans in de gemeente Sluis.
Volante 1 jaar geleden
Wat een vergelijkenis,al zou je het willen,nog even en het word "opgeslokt" door de Noordzee .

Meer uit Middelburg

Fietser komt ten val na botsing met auto in Middelburg

MIDDELBURG - Een fietser is zaterdagavond ten val gekomen na een botsing met een auto. Na onderzoek bleek de persoon niet mee te hoeven naar het ziekenhuis.

1 dag geleden
Voorzichtig optimisme bij presentatie Kadernota 2022-2025 Gemeente Middelburg

MIDDELBURG - Het is geen geheim dat de financiële situatie van de gemeente Middelburg de laatste jaren niet erg rooskleurig was. De gemeente stond een aantal jaar onder preventief financieel toezicht van de provincie Zeeland. Maar nu is men toch voorzichtig optimistisch. De prognoses lijken uit te komen. Daarom durft wethouder van financiën Johan Aalberts nu een aantal voorstellen voor uitgaven te doen.

2 dagen geleden
Online lezing Gert Jan Smit & Anna de Bruyckere: ‘Etty Hillesum, een mystica?’

MIDDELBURG - Gert Jan Smit & Anna de Bruyckere verzorgen op donderdag 17 juni de online lezing  ’Etty Hillesum, een mystica?’ ‘Het Werk’ van Etty Hillesum ademt grote sensibiliteit en spiritualiteit. Maar kan dat mystiek heten? Dat is een vraag die in deze lezing centraal staat.

2 dagen geleden
Man (36) aangehouden voor doorrijden na aanrijding op Vlissingsestraat

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond een 36-jarige man uit Arnemuiden aangehouden. Hij zou vrijdagavond 4 juni zijn doorgereden na een ongeval met een fietser op de Vlissingsestraat in Middelburg. 

2 dagen geleden
De jeugd geeft Middelburg kleur

MIDDELBURG - Maandag 14 juni a.s. is het zover: in het fietstunneltje onder de Schroeweg gaan de doppen van de spuitbussen voor het graffitiproject ‘Geef kleur aan Middelburg’, waarbij 30 jongeren zich inzetten om hun stad kleurrijker te maken.

3 dagen geleden
Het gaat goed met de Middelburgse Van Dixhoornbrigade

MIDDELBURG - Het zal niet vanzelf gaan maar het lijkt erop dat ondanks een periode van vijf maanden zonder training een groot deel van de leden van de Middelburgse Van Dixhoornbrigade dit seizoen gewoon kunnen afsluiten met een examen. Ook de strandwachten die de reddingsbrigade opleidt hebben gewoon een diploma in het vooruitzicht.

3 dagen geleden
Ontdek en beleef de archeologie van Zeeland

MIDDELBURG - Tijdens de Nationale Archeologiedagen kunnen inwoners van Zeeland en daarbuiten kennismaken met de Zeeuwse archeologie.

3 dagen geleden