Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Veere moet geen Rivièra, Knokke en al zeker geen Dubai worden'

'Veere moet geen Rivièra, Knokke en al zeker geen Dubai worden'

DOMBURG - De gemeente Veere moet geen Franse Rivièra worden waar snelle speedboten de kustlijn kenmerken. Dat heeft burgemeester Rob van der Zwaag donderdag gezegd tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in het gemeentehuis in Domburg.

Hij wil ook niet dat het net als de Belgische kust wordt waar alles is volgebouwd en het moet zich al helemaal niet ontwikkelen tot een Dubai aan de Noordzee. “Waar telt hoeveel geld je hebt, maar niet wie je bent. Bij ons geen gokhallen en attractieparken. Wij bouwen voor onze bevolking.”

Prettig

Veere moet zijn karakter behouden, zei de burgemeester. “Toeristen vinden dat prettig. Ze willen niet in decorstukken terechtkomen.”

In zijn toespraak verwees hij wel naar de balans tussen toerisme en leefbaarheid. De gemeente heeft daarover onlangs een rapport uitgebracht. Aan de ene kant is toerisme de belangrijkste inkomstenbron voor de gemeente, maar aan de andere kant legt het veel druk op kernen als Domburg, Veere en Zoutelande. “Ik ken geen gemeente die per inwoner zoveel toeristen onder haar hoede neemt als Veere, maar liefst 242 per inwoner”, aldus Van der Zwaag, die daaraan toevoegde dat dit aantal in Amsterdam twintig is.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

De Bot, M. 3 maanden geleden
Jammer dat niet alle gemeenten deze visie delen . Zie ontruiming stacaravans in de gemeente Sluis.
Volante 3 maanden geleden
Wat een vergelijkenis,al zou je het willen,nog even en het word "opgeslokt" door de Noordzee .

Meer uit Middelburg

'We zijn er nog, maar op een andere manier'

VLISSINGEN - De coronacrisis heeft ook in Vlissingen veel ondernemers lamgeslagen, vertelt voorzitter Jolanda van Boven van de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC). Maar na de eerste klap krabbelen ze nu op. "We laten zien dat we er nog zijn."

2 uur geleden
Goes gaat voortaan onderdoor het spoor

GOES - De eerste auto’s zijn maandagmorgen onderdoor het spoor in Goes gereden. De Terwellegang, waarover jaren is gesproken en meer dan twee jaar aan is gewerkt, is open voor auto’s en fietsers. “Dit is heel goed voor Goes”, zegt projectleider Victor de Vries.

2 uur geleden
Politieagent bijna omver gereden door scooterrijder

OOSTKAPELLE - Een politieagent is zaterdag in Oostkapelle bijna omver gereden door een jongen op een scooter. De agent wist net op tijd weg te springen.

3 uur geleden
Corona-maatregelen treffen Thoolse ouderen hard

THOLEN - Sinds 18 maart zijn alle zorginstellingen op slot. Een maatregel die noodzakelijk is maar de ouderen hard treft. De bezoekjes van hun kinderen en kleinkinderen waar de ouderen zo naar uitkeken blijven uit. Ook de dagelijkse gezamenlijke activiteiten zijn opgeschort waardoor ouderen steeds meer in een isolement raken.

4 uur geleden
Geweldsincident Vlissingen blijkt steekpartij te zijn

VLISSINGEN - Bij het geweldsincident dat zondagavond plaatsvond in Vlissingen blijkt een man te zijn neergestoken. Dat meldt de politie. Het incident werd gemeld door een getuige.

4 uur geleden
Vluchteling James: ‘Hier ervaar ik vrede en liefde’

ARNEMUIDEN - Via een project van het Calvijn College verblijft de 22-jarige vluchteling James Dumbuya uit Sierra Leone in Zeeland, om te werken aan een betere toekomst. Hij logeert bij docent Adri Weststrate in Arnemuiden. Verjaagd uit zijn thuisland door de burgeroorlog en ebola-uitbraak, heeft James de afgelopen jaren ongelooflijke ontberingen meegemaakt. “Ik heb mijn familie al zes jaar niet gezien”, vertelt James. “Toch ben ik dankbaar dat ik hier kan leven in vrede, bij mensen die om me geven.”

5 uur geleden
Werkzaamheden aan Nieuwe Postweg kunnen hinder voor het verkeer geven

THOLEN - Op dinsdag 7 april vinden er werkzaamheden plaats aan de Nieuwe Postweg (N286) tussen de Tholensebrug en de Reimerswaalseweg.

6 uur geleden