Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Veere moet geen Rivièra, Knokke en al zeker geen Dubai worden'

'Veere moet geen Rivièra, Knokke en al zeker geen Dubai worden'

DOMBURG - De gemeente Veere moet geen Franse Rivièra worden waar snelle speedboten de kustlijn kenmerken. Dat heeft burgemeester Rob van der Zwaag donderdag gezegd tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in het gemeentehuis in Domburg.

Hij wil ook niet dat het net als de Belgische kust wordt waar alles is volgebouwd en het moet zich al helemaal niet ontwikkelen tot een Dubai aan de Noordzee. “Waar telt hoeveel geld je hebt, maar niet wie je bent. Bij ons geen gokhallen en attractieparken. Wij bouwen voor onze bevolking.”

Prettig

Veere moet zijn karakter behouden, zei de burgemeester. “Toeristen vinden dat prettig. Ze willen niet in decorstukken terechtkomen.”

In zijn toespraak verwees hij wel naar de balans tussen toerisme en leefbaarheid. De gemeente heeft daarover onlangs een rapport uitgebracht. Aan de ene kant is toerisme de belangrijkste inkomstenbron voor de gemeente, maar aan de andere kant legt het veel druk op kernen als Domburg, Veere en Zoutelande. “Ik ken geen gemeente die per inwoner zoveel toeristen onder haar hoede neemt als Veere, maar liefst 242 per inwoner”, aldus Van der Zwaag, die daaraan toevoegde dat dit aantal in Amsterdam twintig is. 

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

De Bot, M. 1 jaar geleden
Jammer dat niet alle gemeenten deze visie delen . Zie ontruiming stacaravans in de gemeente Sluis.
Volante 1 jaar geleden
Wat een vergelijkenis,al zou je het willen,nog even en het word "opgeslokt" door de Noordzee .

Meer uit Middelburg

Singer-Songwriter Thomas Lina brengt nieuwe CD Places and Traces uit

MIDDELBURG - Op vrijdag 16 april is de nieuwe cd ‘Places and Traces’ verschenen, van de Middelburgse singer-songwriter Thomas Lina. Hij maakte als toetsenist deel uit van de band Rosemary’s sons en brengt sinds 2016 solowerk uit onder zijn eigen naam.

19 uur geleden
Middelburgse punkband Scallywags viert jubileum met nieuwe ep

MIDDELBURG - De Middelburgse punkband Scallywags blaast dit jaar twintig kaarsjes uit. Dat wordt gevierd met een nieuwe EP: Scare tactics.

20 uur geleden
International Short Film Festival Middelburg 2021 gaat online

MIDDELBURG - Dit jaar vindt het International Short Film Festival Middelburg online plaats. Cinema Middelburg werkt daarbij samen met het online platform Picl. In het weekend van donderdag 22 tot en met zondag 25 april is een selectie van het programma online te bekijken. Uit honderden inzendingen is per categorie een film genomineerd. Volgend jaar, in april 2022, zal het festival, net als in 2019, in Cinema Middelburg plaatsvinden en zullen filmmakers, juryleden en gasten elkaar ontmoeten en het festival vieren. 

1 dag geleden
Jan JB Kuipers stopt met stadswandeling ‘Mysterieus Middelburg’

MIDDELBURG - Na vijf seizoenen stopt schrijver en oud-stadsdichter Jan JB Kuipers met zijn stadswandeling Mysterieus Middelburg. Kuipers: ‘Vijf jaar vind ik genoeg voor zo’n project. Ik twijfelde nog, maar de steeds verlengde coronamaatregelen gaven de doorslag. Je moet met kleinere groepen dan normaal wandelen. Bovendien is er de avondklok en het gedoe rondom de 1,5 meter. Het is mooi geweest.’

1 dag geleden
Hoop voor Kustlopers: ‘We denken dat het kan’

VROUWENPOLDER – Als alles loopt zoals het moet lopen, kunnen wandelaars en hardlopers in de eerste week van september weer als vanouds genieten van de Kustloop. Tenminste, als het aan Alex Maas, voorzitter Stichting Kustloop Vrouwenpolder ligt. “Tuurlijk houden we een slag om de arm, maar we denken echt dat het tegen die tijd moet kunnen.”

2 dagen geleden
Lessen in het natuurgebied van je eigen wijk

MIDDELBURG - Hoe gaaf is dat. Les krijgen over landschap, dieren, bomen en nog veel meer in het natuurgebied van je eigen wijk. In natuurgebied De Sprenckweide aan de rand van De Klarenbeek in Middelburg krijgen basisscholen deze mogelijkheid. Het mooie weer begint, ventilatie op scholen is gewenst, dus buitenlessen zijn erg welkom in deze tijd en natuurlessen in de praktijk spreken toch net iets meer aan dan in de schoolbank.

2 dagen geleden
Op afspraak tweedehands kleding shoppen

MIDDELBURG - Gelukkig kunnen we de deuren van de Beurs van Kledingbank Zeeland weer openen voor publiek. En daar zijn we blij mee! Heerlijk, weer gezellig shoppend publiek in onze ruime tweedehands kledingwinkel. Iedereen is van harte welkom, hier is geen verwijsbrief voor nodig.

2 dagen geleden