Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veere komt met algemene regels voor uitstallingen

Veere komt met algemene regels voor uitstallingen

DOMBURG - De gemeente Veere komt met algemene regels voor uitstallingen. Ze wil daarmee duidelijkheid scheppen.

De nieuwe nota is tot stand gekomen in samenspraak met ondernemersverenigingen en de stads- en dorpsraden.

Ondernemers in de Veerse kernen mogen straks nog maar drie uitstallingen van maximaal één bij één meter voor hun pand hebben staan. Bovendien mogen uitstallingen nooit verder dan één meter op de trottoirs staan. Wie zich hieraan houdt, hoeft geen vergunning aan te vragen.

Handhaven

Het college van burgemeester en wethouders denkt dat het beleid zo duidelijker wordt en dat ze makkelijker kan handhaven. “De verschillende vergunningen en in het verleden gemaakte afspraken zorgden voor een complex geheel aan verschillende voorwaarden”, schrijft het gemeentebestuur. Met de algemene regels is dat voorbij.

Fietsverhuur

Het college begrijpt dat lang niet elke ondernemer hieraan kan voldoen. In het raadsvoorstel noemt ze een fietsverhuurder als voorbeeld. Ondernemers die niet aan de algemene regels kunnen of willen voldoen, moeten alsnog een vergunning aanvragen.

Bereikbaarheid

Met het nieuwe beleid wil Veere rust creëren in het straatbeeld en de bereikbaarheid en leefbaarheid garanderen. Door het schrappen van vergunningen loopt Veere 14.000 euro mis. De nieuwe uitstallingennota ligt tot en met zestien mei ter inzage. Het nieuwe beleid moet op 1 januari ingaan.

Meer uit Middelburg

Onderzoek naar haalbaarheid brede school en woningen voor Dauwendaele

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en woningcorporatie Woongoed Middelburg onderzoeken of het haalbaar is om nieuwbouw van basisscholen en woningen in Dauwendaele te realiseren. 

18 uur geleden
Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

1 dag geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

1 dag geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

3 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

4 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

4 dagen geleden