Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel vraagtekens bij plan Middelburg voor Waterpark Veerse Meer

Veel vraagtekens bij plan Middelburg voor Waterpark Veerse Meer

MIDDELBURG - De provincie gaat om de tafel met de gemeente Middelburg over het ontwerpbestemmingsplan voor Waterpark Veerse Meer.

Het college van Gedeputeerde Staten zegt dat het plan niet strookt met provinciale regels. Gedeputeerde Dick van der Velde wil zijn bezwaren toelichten in het gesprek met de gemeente, maar de zienswijze maakt wel duidelijk dat het plan rammelt. 

De provincie vindt de landschappelijke inpassing aan de kant van het Veerse Meer bijvoorbeeld onvoldoende. “Terwijl dit … een van de meest kwetsbare delen is.” 

Stikstof

Ook zijn bepaalde berekeningen van Middelburg over de bouw en stikstofemissie niet helder. “Dit maakt de onderbouwing onvoldoende.” Verder kloppen delen van het plan over de contouren van vliegveld Midden-Zeeland en de baan die op verzoek van Middelburg moet worden verlegd niet. “Het ontwerpbestemmingsplan geeft een verkeerde voorstelling van zaken.” 

Gemeenten

Het Middelburgse plan zorgt niet alleen bij de provincie voor vraagtekens. De gemeenten Veere, Goes en Borsele hebben ook een zienswijze ingediend, net als de dorpsraad Lewedorp. 

Borsele is ‘ten zeerste verbaasd’ dat cijfers over de verwachte verkeersaantallen opeens zijn veranderd. Deze zijn veel lager dan eerder. De gemeenten hadden namelijk afgesproken om landelijke verkeersnormen te hanteren. Middelburg komt in het plan met andere cijfers, gebaseerd op het verkeer bij Hof van Saksen in Drenthe, een ander park van recreatieondernemer Driestar. 

Ontstemd

Borsele is over deze aanpassing niet geïnformeerd, terwijl Middelburg dat wel had toegezegd. “Wij zijn … zeer ontstemd over uw handelswijze.” De cijfers zijn volgens Borsele ook niet correct. Middelburg zegt in het ontwerpbestemmingsplan dat er 1360 auto’s in plaats van 2500 (het cijfer volgens landelijke normen) elk etmaal het waterpark op en af rijden. Borsele maakt zich vooral zorgen over de gevolgen voor Lewedorp. 

Oplossing

Ook Goes maakt zich zorgen over het verkeer, maar dan op de Muidenweg, Lepelstraat en Frederikstraat in Wolphaartsdijk. Goes waarschuwt Middelburg voor ‘onderschatting van het probleem’. Goes wil in overleg met de buurgemeente tot een oplossing komen.        

Meer uit Beveland

Cristel en Marieke:Makelaars in de liefde

GOES - De liefde. Prachtig, geweldig en allesomvattend, maar niet vanzelfsprekend. Hoe pak je het aan na een scheiding? Of als je het lastig vindt de kroeg in te duiken? Hoe werkt dat hele daten eigenlijk? De Liefdesmakelaars Cristel Leeuwenhaag en Marieke Slingenberg begeleiden liefdeszoekers bij het vinden van een partner die een aanvulling op hun leven kan zijn.

7 uur geleden
De Eikenlaan in Goes staat blank door gesprongen waterleiding

GOES - Een gesprongen waterleiding in Goes zorgt deze zaterdag voor flinke wateroverlast. De wateroverlast vindt vooral plaats bij de  Eikenlaan die gedeeltelijk blank staat. 

8 uur geleden
Gewonde bij botsing op de N256 bij Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s is vrijdagmiddag één persoon gewond geraakt. Het ongeval vond plaats op de N256 ter hoogte van Wilhelminadorp. Het slachtoffer is per ambulancen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde voor flink wat oponthoud.

11 uur geleden
Zeeuwse bouwplaatsen openen hun hekken tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni kan iedereen ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van de bouwplaatsen die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor publiek. Meer dan 150 Nederlandse bouwplaatsen openen deze dag vanaf 10:00 uur de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te zien, te leren en te doen voor jong en oud.

1 dag geleden
Nieuw dagelijks bestuur waterschap gekozen

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen krijgt een nieuw dagelijks bestuur. Donderdagavond 8 juni 2023 werden de leden door de algemene vergadering verkozen.

1 dag geleden
Gratis ijsjes voor kinderen in Goes

GOES - Op woensdag 14 juni 2023 organiseert Sam& voor alle kinderen de actie ‘Sam& de wijk in’ Goes. Tijdens ‘Sam& de wijk in’ worden gratis schepijsjes uitgedeeld in wijken waar bekend is dat ouders het financieel moeilijk hebben. De actie wordt samen met Leergeld Oosterschelderegio en de Vebego Foundation georganiseerd.  

1 dag geleden
Treinverkeer plat na botsing trein botst en vrachtwagen bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Op een spoorwegovergang heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een vrachtwagen. Dat gebeurde omstreeks 15:55 uur.

2 dagen geleden