Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel voorstelllingen in Amsterdam geannuleerd

Veel voorstelllingen in Amsterdam geannuleerd

AMSTERDAM (ANP) - Veel theaters en concertzalen in Amsterdam zitten sinds dinsdagmiddag in grote onzekerheid of zij de komende weken nog wel de deuren kunnen openen. Alle culturele instellingen in Amsterdam krijgen vooralsnog geen ontheffing om meer dan 30 bezoekers te mogen ontvangen en dat betekent dat in ieder geval dinsdagavond veel geplande voorstellingen niet kunnen doorgaan.

Een woordvoerster van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) stelt dat ook in andere plaatsen voorstellingen van dinsdagavond zijn geschrapt. "In onder meer Den Haag, Haarlem en Utrecht gaan de voorstellingen wel door, omdat de theaters en concertzalen daar een ontheffing hebben gekregen", aldus de VSCD-woordvoerster.

In Amsterdam krijgen zalen als Carré, het DeLaMar, Nationale Opera & Ballet, Ziggo Dome en AFAS Live later alsnog een ontheffing, maar alle betrokken partijen laten weten dat er nog geen duidelijkheid is over op welke termijn dat zal gebeuren.

In elke zaal zijn de komende weken voorstellingen gepland. Zo maakt Carré zich op voor shows van onder anderen Daniël Arends en Claudia de Breij en zou woensdag in de Ziggo Dome de opbouw van de Avond van de Filmmuziek (9 tot en met 11 oktober) beginnen. Die opbouw is voorlopig uitgesteld.

Dinsdagavond gaat onder meer in Paradiso de show van Lars and the Magic Mountain niet door en moet het Nationale Opera & Ballet opvoeringen van de shows Dancing Apart Together en Live annuleren.

De VSCD-woordvoerster laat weten dat bij veiligheidsregio's in het hele land wordt gevraagd toch meer dan 30 bezoekers in de theaters toe te laten. "Sommige theaters hebben te kennen gegeven dat ze drie weken dichtgaan als er geen ontheffing komt, andere hebben laten weten dat ze openblijven."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden