Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel thuiswerkers luisteren radio online

Veel thuiswerkers luisteren radio online

AMSTERDAM (ANP) - Radiozenders zien het aantal luisteraars dat online luistert toenemen in deze tijd dat veel mensen thuiswerken. Alle radiozenders laten een stijging zien in het aantal streamstarts. Gemiddeld is de toename 16 procent, nieuwszenders als Radio 1 en BNR zien het aantal online-luisteraars met 48 procent toenemen. Dit blijkt uit de streamingcijfers die alle radiozenders gezamenlijk rapporteren.

"Mensen zijn veel thuis en iedereen is toch een beetje nieuwsverslaafd. Veel radiozenders kiezen voor meerdere nieuwsupdates en trekken daarmee een enorm publiek", zegt directeur Liedewij Hentenaar van het Radio Advies Bureau (RAB). Ze noemt de stijging van 48 procent voor nieuwszenders enorm.

Normaal is het aantal luisteraars dat online luistert gemiddeld 18 tot 20 procent. De extra thuiswerkers die via de computer luisteren doen dat niet langer, maar schakelen wel aanzienlijk vaker in. Volgens Hentenaar kan dit duiden op de nieuwsfunctie van radio.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Zangeres Pink genezen van corona

LOS ANGELES (ANP) - Pink is genezen van het nieuwe coronavirus. Dat meldt ze op Twitter. De zangeres laat meteen weten dat ze een miljoen dollar doneert om het virus te bestrijden.

21 uur geleden
Zanger Bill Withers overleden

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse soulzanger Bill Withers is op 81-jarige leeftijd overleden, melden Amerikaanse media. Hij is onder meer bekend van de hits Ain't No Sunshine en Lovely Day uit de jaren zeventig. Ook Lean On Me, Use Me en Just The Two Of Us zijn van hem.

1 dag geleden
NOS laat Koningsdag niet zomaar voorbijgaan

HILVERSUM (ANP) - De officiële viering van Koningsdag in Maastricht is dan wel afgelast vanwege de corona-uitbraak, maar de NOS wil de verjaardag van koning Willem-Alexander op 27 april niet zomaar voorbij laten gaan.

1 dag geleden
Disney stuurt 'niet-essentiële' werknemers met verlof

GLENDALE (ANP) - Het Amerikaanse entertainment- en mediaconcern Walt Disney gaat 'niet-essentiële' werknemers vanaf 19 april met onbetaald verlof sturen vanwege de coronacrisis.

2 dagen geleden
Musicalliefhebbers kunnen online terecht op musicalplatform

AMSTERDAM (ANP) - Musicalliefhebbers die zich thuis vervelen kunnen vanaf nu op het internet terecht op een platform met meerdere musicals. Het is een initiatief van Stage Entertainment Nederland. Het bedrijf plaatst musicals van de afgelopen twintig jaar uit de archieven van Joop van den Ende Theater Producties en Albert Verlinde Entertainment op de site Stage Memories.

2 dagen geleden
Vakbond NVJ roept media op solidair te zijn met freelancers

AMSTERDAM (ANP) - Journalistenvakbond NVJ doet een appel op alle hoofdredacties om in deze coronacrisis solidair te zijn met hun freelancejournalisten en -fotojournalisten.

2 dagen geleden
Rijksmuseum van Oudheden koopt 1000 jaar oude zilveren Vikingring

LEIDEN (ANP) - Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden heeft een zilveren Vikingring uit de tiende eeuw aan de collectie toegevoegd. De ring werd eind vorig jaar met een metaaldetector gevonden in een maisveld bij Hoogwoud, in de kop van Noord-Holland.

2 dagen geleden