Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel pakken koffie voor voedselbank

Veel pakken koffie voor voedselbank

THOLEN - Een aantal Lionsclubs in de regio hebben een grote bijdrage geleverd aan de landelijke inzamelingsactie voor Douwe Egbertspunten die Lions Nederland elk jaar organiseert. Daardoor konden aan de Voedselbank Goed Ontmoet die in West-Brabant en Tholen actief is, maar liefst 4.682 pakken koffie worden overhandigd. Dat aantal was opnieuw een record.

Aan de actie, die eind vorig jaar werd gestart en die doorliep tot na de feestdagen deden de Lionsclubs in Tholen, Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen, Roosendaal en Halderberge mee.

De clubs plaatsten op diverse punten waar veel publiek komt, zoals in supermarkten, dozen waarin DE-punten konden worden gedeponeerd voor dit goede doel. Douwe Egberts Nederland leverde voor elke 500 ingezamelde punten een pak koffie.

De totaaltelling is intussen voltooid. Het blijkt dat veel Nederlanders nog eens in hun lades en kastjes zijn gedoken om punten te zoeken en die in de verzamelboxen te deponeren. Landelijk werden maar liefst 99 miljoen punten door de Lions verzameld. Dat was goed voor ruim 200.000 pakken koffie die intussen via diverse voedselbanken hun weg gevonden hebben naar mensen die dat echt nodig hebben.

In West-Brabant en Tholen bedroeg het aantal ingezamelde punten 2,2 miljoen goed voor 4.682 pakken koffie en dat was dus een record. Die zijn overhandigd aan de Voedselbank Goed Ontmoet die in Tholen en West-Brabant actief is. Wat betreft het aantal geschonken pakken, komt deze Voedselbank landelijk op de derde plaats!

De pakken koffie worden vanuit het regionale steunpunt van Goed Ontmoet verdeeld over de regionale uitgiftepunten naar rato van het aantal klanten.

Zo krijgen de klanten eens iets extra’s want koffie is normaal gesproken een luxeartikel in de voedselpakketten die wekelijks verstrekt worden.

Eind 2021 is er weer een inzamelactie van de DE-punten. Dat is meteen een jubileum, want dan is de inzameling voor de tiende keer. Graag roepen wij de mensen op om punten voor deze actie te bewaren.

Lionsclub Tholen bedankt de inzamelplaatsen voor hun medewerking en uiteraard iedereen die punten gedoneerd.

Meer uit Tholen

Weg richting Tholen afgesloten door ernstig ongeval met klassieke Chevrolet Corvette

THOLEN - Bij een ongeval met tussen een werkbus en een klassieke Chevrolet Corvette zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt. Een traumahelikopter kwam ter plaatse.

4 uur geleden
Beweging en plezier door Jij op Tholen: 'We willen jong en oud in beweging krijgen'

THOLEN - Een beweegweek, een vol programma tijdens de vakantie of een scootmobieltocht. Jij op Tholen, van de gemeente Tholen, doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren en volwassen op het eiland zich geen moment hoeven te vervelen. Ook afgelopen meivakantie werd er weer van alles georganiseerd. 

6 uur geleden
Oudelandsedijk vandaag afgesloten door asfaltreparatie

STAVENISSE - De Oudelandsedijk in Stavenisse is vandaag afgesloten. Op die plek wordt namelijk het asfalt gerepareerd. 

10 uur geleden
Vanaf september krijgt Tholen haar eigen Repair Café

THOLEN - Een kapotte broodrooster, laptop of stofzuiger weggooien? Dat hoeft binnenkort op Tholen niet meer. Het eiland krijgt namelijk haar eigen Repair Café. Vanaf september wordt er gestart met reparaties in de grote zaal ‘de Klipper’ in Zorgcentrum Ten Anker. 

12 uur geleden
Ontmoeting en eerbetoon op Zeeuwse Veteranen Dag

ZEELAND - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.

1 dag geleden
Weerbericht Tholen: “Tropische dagen met 'plaknachten' op komst"

THOLEN - Tover je zwemkleding en zonnebrand maar vast uit de kast, want dit weekend wordt het tropisch warm. Dat meldt weeronline. Vanaf vrijdag loopt de temperatuur op naar zo’n dertig graden. En lokaal kan het zelfs nog warmer worden.

1 dag geleden
Provincie stelt opnieuw geld beschikbaar voor aanpak verouderde woningen

THOLEN - Er is weer geld beschikbaar voor de aanpak van verouderde woningen. De provincie Zeeland heeft de subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen (PIW) opengesteld tot en met 1 november 2023.

1 dag geleden