Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel ongeloof bij fans na afblazen Rolling Stones-concert

Veel ongeloof bij fans na afblazen Rolling Stones-concert

AMSTERDAM (ANP) - Fans hebben maandag vol ongeloof en teleurstelling gereageerd op het nieuws dat het Rolling Stones-concert in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam op het laatste moment niet door kon gaan. Een groot deel droop af toen het nieuws dat frontman Mick Jagger corona heeft naar buiten kwam, maar er bleven ook nog honderden mensen voor het stadion hangen.

Rolling Stones-fans met shirts, sjaals en petten met het kenmerkende logo van een uitstekende tong staan nog bij het stadion, hebben een plekje gezocht op de stenen banken op straat of zitten bij een van de omliggende cafés. "Dit is de achtste keer dat ik naar de Rolling Stones ben, ik ben diep teleurgesteld natuurlijk", vertelt een man die samen met zijn twee dochters naar het concert kwam. Hij wilde het "eerst niet geloven". "Ja door corona, het is verschrikkelijk. We komen er net uit en nu worden we er weer mee geconfronteerd", zegt hij, doelend op het coronavirus. "Heel vervelend."

Een andere vrouw, die een zwart shirt draagt met het logo van de band, baalt dat het "zo kort van tevoren" is afgeblazen. "We hebben ook een hotel, we waren er helemaal klaar voor." Ook andere fans geven aan een hotel geboekt te hebben en soms vrije dagen te hebben opgenomen voor het concert. "Wij komen uit Groningen", vertelt een vrouw, die aangeeft dat het haar verjaardag is. "Toen kwamen we hier en ze zeiden gewoon: het gaat niet door, Mick is ziek." Omdat ze het hotel al hebben, gaan zij en de rest van de groep "nu maar Amsterdam in".

Laatste keer

Voor de ArenA staat ook een man die heel Europa doorreist om bij de optredens van The Rolling Stones te zijn. Hoewel hij het jammer vindt dat het concert niet doorgaat, leeft hij vooral mee met de buitenlandse fans die hier zijn. "Gelukkig is het in mijn eigen land. Kijk, Amerikanen bijvoorbeeld, die hebben hier een hotelletje geboekt."

Sommige fans vrezen dat ze de rockband nu niet meer zullen zien. "Misschien was dit ook wel de laatste keer", zegt een vrouw die met veertien familieleden naar Amsterdam is afgereisd. "Je hoopt dat hij het overleeft."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden