Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel natuurpracht te zien bij Tuin Tweedaagse

Veel natuurpracht te zien bij Tuin Tweedaagse

HEINKENSZAND - Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni vindt de Zeeuwse Tuin Tweedaagse plaats. Zo'n twintig adressen door de hele provincie zijn tussen 10.00 en 17.00 uur te bezichtigen.

De deelnemende tuinen zijn zeer gevarieerd, van groot tot klein, van?cottage- tot landschapstuin. Ook zijn er enkele gespecialiseerde kwekerijen bij. Belangstellenden kunnen zonder afspraak binnenlopen bij de tuinen. In de meeste gevallen wordt er entree gevraagd. De eigenaren hebben de tuinen met veel liefde, geduld en plezier aangelegd en onderhouden ze met passie.

Zondag

Enkele tuinen zijn ook op zondag (23 juni) van 10.00 tot 17.00 uur open. Dit zijn 't Puntje in Ritthem, de Houtenhandsche hof in Koudekerke, de tuin van Louise van den Akker in Baarland, de Doolman in Heinkenszand en `t Ouwe Land in Heinkenszand.

Kijk voor een overzicht van alle deelnemende adressen op www.zeeuwsetuin2daagse.nl.

Meer uit Reimerswaal

Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

4 uur geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

6 uur geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

9 uur geleden
Grote Geelstaart uit Kapelle brengt 'Metaal' uit

KAPELLE - Maandag om 12.00 uur is de eerste studio-opname van 'Grote Geelstaart' uitgekomen: 'Metaal'. De Kapelse band, die psychedelische noise-rock maakt, timmert sinds eind 2022 aan de weg naar meer naamsbekendheid binnen en buiten de provincie. 

1 dag geleden
Rillandia ziet aantal jeugdleden groeien

RILLAND - V.V. Rillandia aan de Bathseweg in Rilland telt op dit moment zo'n tweehonderd leden en is een groeiende vereniging. De club beschikt over twee voetbalvelden en een trainingsveld en ieder team van de club kan doordeweeks trainen. Ondanks dat de vereniging op een ruimtelijke plek is gelegen brengt de locatie soms ook wat obstakels met zich mee. 

2 dagen geleden
Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

3 dagen geleden
Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

4 dagen geleden