Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel minder bezoekers voor bioscoopketen Kinepolis

Veel minder bezoekers voor bioscoopketen Kinepolis

BRUSSEL (ANP) - De Belgische uitbater van bioscopen Kinepolis zag een forse teruggang van het aantal bezoekers in coronajaar 2020. De bioscoopgroep ontving door de pandemie maar 12,1 miljoen bezoekers, terwijl het van meer dan 45 miljoen was uitgegaan. Dat kwam door de herhaaldelijke lockdowns in verschillende landen waardoor bioscopen moesten sluiten, de opgelegde veiligheidsmaatregelen en het uitstel van blockbusterfilms, zoals de nieuwe James Bond-film.

Daardoor leed de bioscoopgroep, die in Nederland achttien bioscopen heeft, een verlies van 69,1 miljoen euro. Dat werd met name veroorzaakt door hoge afschrijvingen op vastgoed. In 2019 was de winst nog 54,4 miljoen euro. De opbrengsten daalden met 68 procent naar 176,3 miljoen euro. De netto-schuld steeg ten opzichte van het jaar ervoor van 417 miljoen euro naar ruim 513 miljoen euro. Dat kwam onder meer door investeringen in de bouw van nieuwe bioscoopcomplexen.

Kinepolis is in het coronajaar namelijk doorgegaan met de bouw van nieuwe bioscopen, waaronder in Haarlem en Leidschendam en in Frankrijk en de Verenigde Staten. Daarmee verwacht het bedrijf in 2022 verder uit de crisis te komen zodra alle bioscopen weer open zijn.

De bioscoopgroep denkt ondanks de impact van de coronacrisis toch de komende tijd door te kunnen komen en voldoende geld daarvoor in kas te hebben. Zo sloot het bedrijf begin dit jaar nog een driejarige lening van 80 miljoen euro af. Eerder al sneed Kinepolis in de kosten door management loon in te laten leveren en de uitbetaling van toplonen en bonussen uit te stellen. Kinepolis keert over 2020 ook geen dividend uit.

Meer uit Financieel

Chiptoeleverancier ASMI ziet winst ruimschoots halveren

ALMERE (ANP) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien dalen. De inkomsten gingen met 8 procent omlaag tot 639 miljoen euro. De nettowinst halveerde ruimschoots tot 173,1 miljoen euro.

35 minuten geleden
EU-parlement keurt nieuwe regels begrotingstekort en schuld goed

STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement heeft ingestemd met nieuwe regels voor begrotingstekorten en staatsschulden. Ook de meeste sociaaldemocraten stemden voor, ondanks de vrees van linkse Europarlementariërs dat EU-landen gedwongen worden om de economie kapot te bezuinigen.

1 uur geleden
Randstad en AkzoNobel onderuit op positief Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Uitzendconcern Randstad werd dinsdag hard afgestraft op het Damrak voor de publicatie van tegenvallende kwartaalcijfers. Het aandeel ging 7,2 procent omlaag, waarmee Randstad de grootste daler was bij de hoofdfondsen.

1 uur geleden
Mogelijk veel vluchtuitval door actie Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/BELGA/AFP) - Franse luchtverkeersleiders gaan donderdag staken en willen ook rond Hemelvaartsdag, op 9, 10 en 11 mei, het werk neerleggen. Daardoor kunnen op die dagen veel vluchten uitvallen op de grote luchthavens van Parijs, wat ook gevolgen kan hebben voor Nederlandse reizigers die van die vliegvelden gebruikmaken.

1 uur geleden
AkzoNobel voor de rechter in Australië om schade aardgasproject

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel hangt een rechtszaak boven het hoofd in Australië, waarbij de verfproducent verantwoordelijk wordt gehouden voor schade aan de coating van onderdelen van een Australisch aardgasproject (lng). Dat heeft een woordvoerder van het Nederlandse concern bevestigd na berichtgeving door De Telegraaf.

1 uur geleden
GM bij winnaars op Wall Street na sterke resultaten

NEW YORK (ANP) - General Motors (GM) behoorde dinsdag tot de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De grote Amerikaanse autofabrikant boekte afgelopen kwartaal veel meer winst dan verwacht. Ook de omzet viel hoger uit dan kenners hadden verwacht. Dankzij de sterke verkopen van pick-ups en SUV's op de thuismarkt schroefde GM zijn winstverwachting voor het hele jaar op. Het aandeel werd ruim 5 procent hoger gezet.

3 uur geleden
Meer omzet defensiebedrijf Lockheed Martin door onrust in wereld

BETHESDA (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin zag de verkoop van straaljagers en raketinstallaties in de eerste drie maanden van het jaar toenemen, waardoor de omzet voor de periode uitkomt op ruim 17 miljard dollar (bijna 16 miljard euro). Dat is mede te danken aan de wereldwijde onrust, waardoor Lockheed een toegenomen vraag naar bijvoorbeeld F-35-straaljagers ziet.

4 uur geleden