Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Veel mensen geven hun spullen graag weg’

‘Veel mensen geven hun spullen graag weg’

YERSEKE – Adriënne Bustraan-van Koeveringen in Yerseke is vorig jaar gestart met het realiseren van een inzamelpunt voor Stichting Babyspullen, maar heeft in verband met de coronamaatregelen haar initiatief tijdelijk moeten staken. Inmiddels zijn de inzamelingen weer op gang gekomen. De stichting heeft als doel gratis babypakketten te verstrekken aan aanstaande ouders die in Nederland onder de armoedegrens leven. Iedereen die nieuwe of nog nette babyspullen over heeft, kan deze inleveren op Marijkelaan 1.

“Ik woon aan een doorgaande weg in Yerseke en de inzamelbak zat vanaf het begin elke week wel vol”, vertelt Adriënne. “Ontzettend leuk hoeveel er gedoneerd wordt. Ik ben met het initiatief gestart, omdat ik zelf ook veel babyspullen over had. Hier in Zeeland zijn er veel mensen die het goed hebben en hun spullen liever weggeven dan ze te verkopen.”

Te groot

Stichting Babyspullen heeft naast het inzamelpunt in Yerseke, ophaalpunten in onder andere Middelburg, Goes en Arnemuiden. “De stichting is nog niet zo heel lang actief in Zeeland. De spullen hoeven niet helemaal naar Afrika, want in Nederland zijn er ook genoeg mensen die deze goed kunnen gebruiken. Ik heb de ruimte en het is vrijblijvend. Het is iets wat je er makkelijk bij kunt doen. Ik hoef de spullen niet zelf te sorteren, maar ik kijk altijd wel even of er bijvoorbeeld geen kleertjes tussen zitten die te groot zijn. Alles groter dan maat 92 gaat naar het Leger des Heils. Ik krijg ook wel eens aanbod van een matrasje of een autostoel, maar die nemen we ook niet in. Het is niet de bedoeling dat het een dumpplek wordt, maar tot nu toe valt dat heel erg mee.”

Duur

Op 12 maart 2012 richtten Marjolijn en Gyula Hermus Stichting Babyspullen op om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen, omdat elk kind recht heeft op een goede start. ‘Inmiddels hebben bijna driehonderd vrijwilligers zich aangesloten bij de stichting’, schrijft de organisatie op haar website. ‘De stichting verstrekt ondertussen jaarlijks meer dan 5.000 gratis babystartpakketten aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben.’

Adriënne heeft de afgelopen maanden reclame gemaakt voor de stichting, ook om bekendheid te geven aan haar eigen inzamelpunt. “Toen ik zwanger was heb ik bij de verloskundigenpraktijk posters opgehangen. Ook via social media komen veel spullen binnen. Ik krijg veel positieve reacties. Er zijn veel mensen die graag op deze manier van hun spullen af komen. Ik weet zelf hoe veel je moet aanschaffen als je een baby verwacht en hoe duur het is. Ik vind het heel leuk om te kunnen bijdragen anderen om hierin te ondersteunen. Je doet iets goeds voor je naasten, zonder dat deze daarom hoeven te vragen.”

Kijk voor meer informatie op www.stichtingbabyspullen.nl.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Regen kan pret niet drukken in Hansweert tijdens Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - In Hansweert was het zaterdag genieten tijdens het Winterfestijn op het plein. Oliebollen, warme chocolademelk, glühwein, snert, broodjes rookworst, foodtrucks en een overdekte schaatsbaan, alle ingrediënten voor een gezellige dag waren aanwezig op het plein voor dorpshuis Kaj Munk. 

57 minuten geleden
Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

22 uur geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

1 dag geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

2 dagen geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

2 dagen geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

3 dagen geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

3 dagen geleden