Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Veel mensen geven hun spullen graag weg’

‘Veel mensen geven hun spullen graag weg’

YERSEKE – Adriënne Bustraan-van Koeveringen in Yerseke is vorig jaar gestart met het realiseren van een inzamelpunt voor Stichting Babyspullen, maar heeft in verband met de coronamaatregelen haar initiatief tijdelijk moeten staken. Inmiddels zijn de inzamelingen weer op gang gekomen. De stichting heeft als doel gratis babypakketten te verstrekken aan aanstaande ouders die in Nederland onder de armoedegrens leven. Iedereen die nieuwe of nog nette babyspullen over heeft, kan deze inleveren op Marijkelaan 1.

“Ik woon aan een doorgaande weg in Yerseke en de inzamelbak zat vanaf het begin elke week wel vol”, vertelt Adriënne. “Ontzettend leuk hoeveel er gedoneerd wordt. Ik ben met het initiatief gestart, omdat ik zelf ook veel babyspullen over had. Hier in Zeeland zijn er veel mensen die het goed hebben en hun spullen liever weggeven dan ze te verkopen.”

Te groot

Stichting Babyspullen heeft naast het inzamelpunt in Yerseke, ophaalpunten in onder andere Middelburg, Goes en Arnemuiden. “De stichting is nog niet zo heel lang actief in Zeeland. De spullen hoeven niet helemaal naar Afrika, want in Nederland zijn er ook genoeg mensen die deze goed kunnen gebruiken. Ik heb de ruimte en het is vrijblijvend. Het is iets wat je er makkelijk bij kunt doen. Ik hoef de spullen niet zelf te sorteren, maar ik kijk altijd wel even of er bijvoorbeeld geen kleertjes tussen zitten die te groot zijn. Alles groter dan maat 92 gaat naar het Leger des Heils. Ik krijg ook wel eens aanbod van een matrasje of een autostoel, maar die nemen we ook niet in. Het is niet de bedoeling dat het een dumpplek wordt, maar tot nu toe valt dat heel erg mee.”

Duur

Op 12 maart 2012 richtten Marjolijn en Gyula Hermus Stichting Babyspullen op om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen, omdat elk kind recht heeft op een goede start. ‘Inmiddels hebben bijna driehonderd vrijwilligers zich aangesloten bij de stichting’, schrijft de organisatie op haar website. ‘De stichting verstrekt ondertussen jaarlijks meer dan 5.000 gratis babystartpakketten aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben.’

Adriënne heeft de afgelopen maanden reclame gemaakt voor de stichting, ook om bekendheid te geven aan haar eigen inzamelpunt. “Toen ik zwanger was heb ik bij de verloskundigenpraktijk posters opgehangen. Ook via social media komen veel spullen binnen. Ik krijg veel positieve reacties. Er zijn veel mensen die graag op deze manier van hun spullen af komen. Ik weet zelf hoe veel je moet aanschaffen als je een baby verwacht en hoe duur het is. Ik vind het heel leuk om te kunnen bijdragen anderen om hierin te ondersteunen. Je doet iets goeds voor je naasten, zonder dat deze daarom hoeven te vragen.”

Kijk voor meer informatie op www.stichtingbabyspullen.nl.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Brandweer Yerseke verwelkomt nieuwe tankautospuit

YERSEKE - Brandweerpost Yerseke heeft vrijdagmiddag een nieuw voertuig in ontvangst genomen. Vanaf heden zal de brandweerpost uitrukken met een Volvo type FH met opbouw van Ziegler.

1 dag geleden
20 flessen lachgas aangetroffen bij controle van auto: tweetal (54 en 17) aangehouden voor belemmering

KAPELLE - De politie heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden op de Vierwegen in Kapelle. In de auto waar het tweetal in reed werd een grote lachgas vervoerd. De mannen weigerden mee te werken aan de controle en moesten uiteindelijk met pepperspray onder controle worden gebracht.

1 dag geleden
Man uit Hansweert rijdt auto onder invloed van vermoedelijk cocaïne en alcohol

YERSEKE - Op de Molendijk bij Yerseke is donderdagavond een 28-jarige man uit Hansweert aangehouden. Hij zat mogelijk onder invloed van cocaïne en alcohol achter het stuur van zijn auto.

2 dagen geleden
Een schitterende lezersfoto van Niels Smit

HANSWEERT - Mooi weer bij de sluizen van Hansweert. Niels Smit ving de weerspiegeling op de sluisdeur bij Hansweert mooi met deze foto.

3 dagen geleden
Supermarkt Coop in Kruiningen geeft Zeeuwse deurmatten weg

KRUININGEN - Supermarkt Coop in Kruiningen houdt vrijdag 11 en zaterdag 12 juni een actie: bij besteding van minimaal 40 euro aan boodschappen, krijgen klanten deze 2 dagen een deurmat gratis.

3 dagen geleden
‘We mogen weer!’

Met de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen kunst en cultuur zich weer laten zien aan het publiek. Daarvoor gaan bij het Oosterscheldemuseum in Yerseke de slingers uit. Marius Weststrate uit Wemeldinge is een van de kunstenaars die zijn werk weer mag tentoonstellen. 

4 dagen geleden
Freestyle party voor Kapelse jeugd

WEMELDINGE - Op het skateplein aan de Chezeeweg in Wemeldinge is zaterdagmiddag van alles te doen voor jongens en meiden uit de gemeente Kapelle.

5 dagen geleden