Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Veel mensen geven hun spullen graag weg’

‘Veel mensen geven hun spullen graag weg’

YERSEKE – Adriënne Bustraan-van Koeveringen in Yerseke is vorig jaar gestart met het realiseren van een inzamelpunt voor Stichting Babyspullen, maar heeft in verband met de coronamaatregelen haar initiatief tijdelijk moeten staken. Inmiddels zijn de inzamelingen weer op gang gekomen. De stichting heeft als doel gratis babypakketten te verstrekken aan aanstaande ouders die in Nederland onder de armoedegrens leven. Iedereen die nieuwe of nog nette babyspullen over heeft, kan deze inleveren op Marijkelaan 1.

“Ik woon aan een doorgaande weg in Yerseke en de inzamelbak zat vanaf het begin elke week wel vol”, vertelt Adriënne. “Ontzettend leuk hoeveel er gedoneerd wordt. Ik ben met het initiatief gestart, omdat ik zelf ook veel babyspullen over had. Hier in Zeeland zijn er veel mensen die het goed hebben en hun spullen liever weggeven dan ze te verkopen.”

Te groot

Stichting Babyspullen heeft naast het inzamelpunt in Yerseke, ophaalpunten in onder andere Middelburg, Goes en Arnemuiden. “De stichting is nog niet zo heel lang actief in Zeeland. De spullen hoeven niet helemaal naar Afrika, want in Nederland zijn er ook genoeg mensen die deze goed kunnen gebruiken. Ik heb de ruimte en het is vrijblijvend. Het is iets wat je er makkelijk bij kunt doen. Ik hoef de spullen niet zelf te sorteren, maar ik kijk altijd wel even of er bijvoorbeeld geen kleertjes tussen zitten die te groot zijn. Alles groter dan maat 92 gaat naar het Leger des Heils. Ik krijg ook wel eens aanbod van een matrasje of een autostoel, maar die nemen we ook niet in. Het is niet de bedoeling dat het een dumpplek wordt, maar tot nu toe valt dat heel erg mee.”

Duur

Op 12 maart 2012 richtten Marjolijn en Gyula Hermus Stichting Babyspullen op om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen, omdat elk kind recht heeft op een goede start. ‘Inmiddels hebben bijna driehonderd vrijwilligers zich aangesloten bij de stichting’, schrijft de organisatie op haar website. ‘De stichting verstrekt ondertussen jaarlijks meer dan 5.000 gratis babystartpakketten aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben.’

Adriënne heeft de afgelopen maanden reclame gemaakt voor de stichting, ook om bekendheid te geven aan haar eigen inzamelpunt. “Toen ik zwanger was heb ik bij de verloskundigenpraktijk posters opgehangen. Ook via social media komen veel spullen binnen. Ik krijg veel positieve reacties. Er zijn veel mensen die graag op deze manier van hun spullen af komen. Ik weet zelf hoe veel je moet aanschaffen als je een baby verwacht en hoe duur het is. Ik vind het heel leuk om te kunnen bijdragen anderen om hierin te ondersteunen. Je doet iets goeds voor je naasten, zonder dat deze daarom hoeven te vragen.”

Kijk voor meer informatie op www.stichtingbabyspullen.nl.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Showkorps Jonge Kracht houdt vrijdag marsrepetitie in Kapelle

KAPELLE - Na de succesvolle optredens in Orry la Ville in Frankrijk begin mei is showkorps Jonge Kracht weer begonnen met de wekelijkse repetities in haar clubgebouw aan de Stationsstraat in Kapelle.

57 minuten geleden
AMV’ers krijgen muziekdiploma

WEMELDINGE - Op woensdag 29 juni was het feest in Wemeldinge. Zeven leerlingen van Wim Steenbakker, die dit schooljaar Algemene Muzikale Vorming (AMV) hebben gevolgd, kregen hun muziekdiploma’s uitgereikt.

5 uur geleden
Geen treinverkeer door incident op spoor Kapelle, één persoon overleden

KAPELLE - Het treinverkeer lag gistervond voor enige tijd stil in verband met een incident op het spoor ter hoogte van Kapelle.

1 dag geleden
Jaarmarkt in Wemeldinge met oude ambachten en ringrijden

WEMELDINGE - Zaterdag 2 juli wordt in Wemeldinge de jaarmarkt georganiseerd. De hele dag kunnen bezoekers genieten van ringsteken, oude ambachten, muziek en kinderentertainment. 

4 dagen geleden
Annelize en Corlinde van de Dr. A. Comrieschool in Kruiningen weten al het een en ander over zonnepanelen

KRUININGEN - De nieuwe zonnepanelen op het dak van de Dr. A. Comrieschool in Kruiningen zijn een mooie aanleiding om het in de klas over duurzaamheid te hebben. Via het project Zowiezon, waarbij onder meer energiebedrijf Eneco betrokken is, zijn er lespakketten voor de scholen beschikbaar. Ook krijgt de Comrieschool gastlessen aangeboden. 

4 dagen geleden
Jaarrekening Kapelle valt positief uit

KAPELLE - De gemeente Kapelle sluit de jaarrekening 2021 met een positief resultaat van 505.000 euro. ‘Ondanks een aantal financiële tegenvallers, met name binnen het sociaal domein, zijn we blij met dit positieve resultaat’, laat de gemeente in een persbericht weten.

5 dagen geleden
Zonnedak voor Dr. A. Comrieschool in Kruiningen

KRUININGEN - Nog niet veel scholen in Zeeland hebben zonnepanelen op het dak, maar de Dr. A. Comrieschool in Kruiningen wel. 

6 dagen geleden