Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Veel mensen geven hun spullen graag weg’

‘Veel mensen geven hun spullen graag weg’

YERSEKE – Adriënne Bustraan-van Koeveringen in Yerseke is vorig jaar gestart met het realiseren van een inzamelpunt voor Stichting Babyspullen, maar heeft in verband met de coronamaatregelen haar initiatief tijdelijk moeten staken. Inmiddels zijn de inzamelingen weer op gang gekomen. De stichting heeft als doel gratis babypakketten te verstrekken aan aanstaande ouders die in Nederland onder de armoedegrens leven. Iedereen die nieuwe of nog nette babyspullen over heeft, kan deze inleveren op Marijkelaan 1.

“Ik woon aan een doorgaande weg in Yerseke en de inzamelbak zat vanaf het begin elke week wel vol”, vertelt Adriënne. “Ontzettend leuk hoeveel er gedoneerd wordt. Ik ben met het initiatief gestart, omdat ik zelf ook veel babyspullen over had. Hier in Zeeland zijn er veel mensen die het goed hebben en hun spullen liever weggeven dan ze te verkopen.”

Te groot

Stichting Babyspullen heeft naast het inzamelpunt in Yerseke, ophaalpunten in onder andere Middelburg, Goes en Arnemuiden. “De stichting is nog niet zo heel lang actief in Zeeland. De spullen hoeven niet helemaal naar Afrika, want in Nederland zijn er ook genoeg mensen die deze goed kunnen gebruiken. Ik heb de ruimte en het is vrijblijvend. Het is iets wat je er makkelijk bij kunt doen. Ik hoef de spullen niet zelf te sorteren, maar ik kijk altijd wel even of er bijvoorbeeld geen kleertjes tussen zitten die te groot zijn. Alles groter dan maat 92 gaat naar het Leger des Heils. Ik krijg ook wel eens aanbod van een matrasje of een autostoel, maar die nemen we ook niet in. Het is niet de bedoeling dat het een dumpplek wordt, maar tot nu toe valt dat heel erg mee.”

Duur

Op 12 maart 2012 richtten Marjolijn en Gyula Hermus Stichting Babyspullen op om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen, omdat elk kind recht heeft op een goede start. ‘Inmiddels hebben bijna driehonderd vrijwilligers zich aangesloten bij de stichting’, schrijft de organisatie op haar website. ‘De stichting verstrekt ondertussen jaarlijks meer dan 5.000 gratis babystartpakketten aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben.’

Adriënne heeft de afgelopen maanden reclame gemaakt voor de stichting, ook om bekendheid te geven aan haar eigen inzamelpunt. “Toen ik zwanger was heb ik bij de verloskundigenpraktijk posters opgehangen. Ook via social media komen veel spullen binnen. Ik krijg veel positieve reacties. Er zijn veel mensen die graag op deze manier van hun spullen af komen. Ik weet zelf hoe veel je moet aanschaffen als je een baby verwacht en hoe duur het is. Ik vind het heel leuk om te kunnen bijdragen anderen om hierin te ondersteunen. Je doet iets goeds voor je naasten, zonder dat deze daarom hoeven te vragen.”

Kijk voor meer informatie op www.stichtingbabyspullen.nl.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

4 uur geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

6 uur geleden
Feestelijk diner voor klanten Voedselbank dankzij rotary

GOES - Bij de Goederenloods Goes genoten 100 klanten van Voedselbank de Bevelanden, 70 volwassenen en 30 kinderen, donderdag van een feestelijk diner. Rotary clubs Goes de Bevelanden en Goes-Reimerswaal organiseerden dit diner in samenwerking met de Voedselbank. 

8 uur geleden
'Geen grote overtredingen' geconstateerd bij controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - Donderdag voerde de gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Er zijn volgens de gemeente geen grote overtredingen geconstateerd.

1 dag geleden
Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

2 dagen geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

3 dagen geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

3 dagen geleden