Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Veel kunstenaars belanden in depressie door coronapauze'

'Veel kunstenaars belanden in depressie door coronapauze'

HILVERSUM (ANP) - Veel Nederlandse artiesten beginnen na een maand quarantaine en niet optreden depressief te worden. Dat stelt entertainer Sven Ratzke, die de laatste jaren over de hele wereld furore maakte met zijn David Bowie-shows, in een gesprek op NPO Radio 1.

"Het niet optreden is heel benauwend", stelt hij. "Alsof je in een racewagen bent gaan rijden en opeens helemaal stilstaat. We zijn in een vacuüm beland dat ik zelf niet kende; ik heb nog nooit een optreden afgezegd. Ik spreek heel veel collega’s via Zoom, en iedereen is echt een beetje depressief aan het worden."

Kunstenaars zijn doorgaans bij uitstek een groep die zichzelf in lastige tijden weet te motiveren, voegt hij eraan toe. "We hebben allemaal geen baas, dus we zijn getraind in het zelf motiveren en bedenken van nieuwe dingen. Maar die complete onzekerheid belemmert ook het ontstaan van nieuwe ideeën. Niemand weet wat er gaat gebeuren, of wanneer er iets gaat veranderen."

Ratzke plaatst soms liedjes op Instagram. Maar hij is daar toch heel bewust heel terughoudend in, voegt hij daar meteen aan toe. "Dat soort initiatieven geven het beeld dat kunst gratis is. En dat is niet zo: je moet ervoor betalen als je naar het theater komt, dat is onze baan."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden