Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel kijkers voor tweede halve finale ESF zonder Nederland

Veel kijkers voor tweede halve finale ESF zonder Nederland

TURIJN (ANP) - Naar de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival hebben donderdagavond gemiddeld 1,6 miljoen mensen gekeken. Dat is veel voor een halve finale waaraan Nederland niet meedeed, meldt de Stichting KijkOnderzoek (SKO) na een nadere analyse van de kijkcijfers. In deze halve finale wist onder anderen Jérémie Makiese zich namens België te plaatsen voor de finale zaterdag.

Naar de halve finales van 2021 keken met 2,7 miljoen en 2,9 miljoen kijkers weliswaar veel meer mensen, maar dat had volgens SKO te maken met bovenmatige belangstelling omdat het evenement dat jaar in Nederland werd georganiseerd. Wordt 2021 niet meegerekend, dan trok alleen de halve finale zonder Nederland in 2014 meer kijkers. Toen keken er gemiddeld 1,7 miljoen mensen. De Nederlandse inzending was toen The Common Linnets, dat uiteindelijk een tweede plaats behaalde.

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival werd dinsdag door gemiddeld 2,2 miljoen mensen gezien. Hoogtepunt was het optreden van S10, toen er volgens SKO zo'n 3 miljoen mensen op het liedjesfestijn hadden afgestemd. Het hoogtepunt qua aantal kijkers tijdens de tweede halve finale was donderdag om 22.11 uur, er keken toen 1,9 miljoen mensen.

De best bekeken finale-avond sinds 2002, het jaar waarin SKO cijfers begon bij te houden, was in 2021. Naar de grote finale in Rotterdam keken 5,4 miljoen mensen. Aanstaande zaterdag staat Nederland ook weer in de finale. S10 is dan als elfde aan de beurt met haar liedje De Diepte.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden