Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel kijkers voor tweede halve finale ESF zonder Nederland

Veel kijkers voor tweede halve finale ESF zonder Nederland

TURIJN (ANP) - Naar de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival hebben donderdagavond gemiddeld 1,6 miljoen mensen gekeken. Dat is veel voor een halve finale waaraan Nederland niet meedeed, meldt de Stichting KijkOnderzoek (SKO) na een nadere analyse van de kijkcijfers. In deze halve finale wist onder anderen Jérémie Makiese zich namens België te plaatsen voor de finale zaterdag.

Naar de halve finales van 2021 keken met 2,7 miljoen en 2,9 miljoen kijkers weliswaar veel meer mensen, maar dat had volgens SKO te maken met bovenmatige belangstelling omdat het evenement dat jaar in Nederland werd georganiseerd. Wordt 2021 niet meegerekend, dan trok alleen de halve finale zonder Nederland in 2014 meer kijkers. Toen keken er gemiddeld 1,7 miljoen mensen. De Nederlandse inzending was toen The Common Linnets, dat uiteindelijk een tweede plaats behaalde.

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival werd dinsdag door gemiddeld 2,2 miljoen mensen gezien. Hoogtepunt was het optreden van S10, toen er volgens SKO zo'n 3 miljoen mensen op het liedjesfestijn hadden afgestemd. Het hoogtepunt qua aantal kijkers tijdens de tweede halve finale was donderdag om 22.11 uur, er keken toen 1,9 miljoen mensen.

De best bekeken finale-avond sinds 2002, het jaar waarin SKO cijfers begon bij te houden, was in 2021. Naar de grote finale in Rotterdam keken 5,4 miljoen mensen. Aanstaande zaterdag staat Nederland ook weer in de finale. S10 is dan als elfde aan de beurt met haar liedje De Diepte.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Pussy Riot treedt met Maria Aljotsjina op in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De bekende Russische punkband Pussy Riot heeft zaterdagavond opgetreden in Amsterdam. In poppodium Q-Factory stond ook de bekende activiste Maria Aljotsjina op het toneel. Zij ontvluchtte Rusland eerder deze maand ondanks dat ze onder politietoezicht stond.

1 dag geleden
Songfestivaluitslag niet aangepast na ontdekken verdachte stemmen

TURIJN (ANP) - De uitslag van de finale van het Eurovisie Songfestival wordt niet meer aangepast. De European Broadcasting Union (EBU) heeft de eindrangschikking bevestigd nadat er de afgelopen dagen onderzoek is gedaan naar mogelijke stemfraude bij de jury's van zes landen.

4 dagen geleden
Chinezen boos dat ze niet droog blijven onder 'paraplu' van Gucci

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Chinezen halen op socialmediaplatform Weibo uit naar de 'paraplu' die luxemerk Gucci en sportmerk Adidas daar samen op de markt hebben gebracht. Ze schrijven dat het omgerekend 1500 euro kostende product niet eens water kan tegenhouden. De merken zeggen zelf dat het gaat om een modieuze parasol en geen paraplu.

4 dagen geleden
Laura Pausini test positief op corona na songfestivalfinale

TURIJN (ANP) - De Italiaanse zangeres en presentatrice Laura Pausini heeft rond de finale van het Eurovisie Songfestival corona opgelopen. Ze maakte dat op Instagram bekend.

4 dagen geleden
Glennis Grace wist niet van persbericht over dagvaarding

AMSTERDAM (ANP) - Glennis Grace en haar advocaat waren niet op de hoogte van het feit dat donderdag naar buiten zou komen dat de zangeres wordt gedagvaard. "Helaas moeten wij constateren dat het Openbaar Ministerie kennelijk liever communiceert via de media dan rechtstreeks met ons als advocaten", laat Kerem Canatan, de advocaat van Grace, weten in een reactie.

4 dagen geleden
Senegalese zanger Youssou N'Dour naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - De beroemde Senegalese zanger Youssou N'Dour komt op 19 oktober naar Amsterdam voor een concert in Het Concertgebouw. Ook zal hij spreken op een conferentie van het Amsterdam Dance Event (ADE).

4 dagen geleden
Grunberg ontvangt P.C. Hooft-prijs

DEN HAAG (ANP) - Arnon Grunberg krijgt donderdagavond in theater Diligentia in Den Haag de P.C. Hooft-prijs voor proza, een oeuvreprijs van 60.000 euro. Volgens de jury heeft Grunberg een "immense bijdrage geleverd aan de Nederlandse literatuur".

4 dagen geleden