Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel ervaring en ambitie op kandidatenlijst SGP-ChristenUnie

Veel ervaring en ambitie op kandidatenlijst SGP-ChristenUnie

BORSELE - De kandidatenlijst van de SGP-ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is breed samengesteld. Wat opvalt is dat alle leeftijdscategorieën goed vertegenwoordigd zijn, de kandidaten uit verschillende beroepsgroepen komen en de mensen uit diverse Borselse kernen komen.

De selectiecommissie heeft gekozen voor continuering in de top van de lijst en vervolgens gefocust op ambitieuze jongeren.

Zodoende is er een gevarieerde lijst ontstaan van mensen die maatschappelijk betrokken zijn: fruitteelt, bouw, natuur, akkerbouw, zorg, industrie, politie, techniek, onderwijs, gepensioneerden, journalistiek, enz.

Eerder werd al bekend dat (wethouder) Kees Weststrate opnieuw de lijst aanvoert.

De huidige fractievoorzitter Gijsbrecht Gunter heeft aangegeven het politieke werk nog graag te blijven doen, maar ziet af van een voorzitterschap na dat acht jaar gedaan te hebben. Weloverwogen wil hij wat meer op de achtergrond actief zijn en zich vooral op de inhoud richten de komende periode.

De top van de lijst ziet er als volgt uit:
Kees Weststrate, Nieuwdorp
Bauke de Jong, ’s-Gravenpolder
Gerard Verkuil, Hoedekenskerke
Gijsbrecht Gunter, Nieuwdorp
Kees Weststrate, Borssele
Henk van Hartingsveldt, ’s-Gravenpolder
Hans van Vliet, ’s-Gravenpolder

Momenteel is de SGP-ChristenUnie-fractie als grootste partij vertegenwoordigd met vijf raadsleden en een wethouder.

Meer uit Beveland

Meerdere gewonden bij een aanrijding tussen Kamperland en Vrouwenpolder

KAMPERLAND- Bij een ongeluk op de Oost-Westweg (N57) tussen Kamperland en Vrouwenpolder zijn vanmiddag zeker vier personen gewond geraakt. Meerdere hulpdiensten, waaronder een rapid responder, gingen ter plaatse. De weg is momenteel afgesloten tussen Vrouwenpolder en De Banjaard. Het verkeer wordt via de parallelweg geleid. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

16 minuten geleden
's-Heerenhoek maakt zich op voor dorpsfeest tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEERENHOEK - De Borselse wethouder van kunst en cultuur, Marga van de Plasse, opent Cultuur in de Zak zaterdag 30 september om 10.00 uur in ‘s-Heerenhoek. Hier komt de op handen zijnde sluiting van de Sint-Willibrorduskerk terug in het programma. Zo is er de expositie ‘Geloof in de toekomst’, waarvoor kinderen uit het dorp creatief bezig zijn.

1 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Gewonemensenstandbeelden

Er staan in Nederland heel wat standbeelden van bekende mensen die niet meer onder ons zijn. Twee vragen vóór u verder leest: wilt u even bedenken wat de top 4 is? En hoeveel beroemdemensenstandbeelden staan er in Goes?

21 uur geleden
Colinda werkt op de dagbesteding: 'Eruit halen wat erin zit bij de cliënt, dat is mijn doel'

GOES - Met een lunchroom, atelier en winkeltje is De Hippe Zeeuw in Goes een veelzijdige dagbestedingslocatie. De cliënten kunnen met allerlei verschillende werkzaamheden ontdekken waar hun passie ligt. Dat is voor Colinda van Meerkerk-de Kok misschien wel het mooiste aspect van haar baan als medewerker dagbesteding. “Cliënten laten doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, dat vind ik heel belangrijk. Soms weten cliënten niet waar hun hart ligt en probeer je daar achter te komen. Als je dan iemands ogen ziet oplichten… dat is de reden waarom ik de zorg in ben gegaan.”

1 dag geleden
Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

1 dag geleden
Conclusie onderzoek Afvalspiegel: 'Weinig zwerfafval op Noord-Beveland'

WISSENKERKE - ‘De gemeente Noord-Beveland is erg schoon.’ Dat concludeert onderzoeksbureau Afvalspiegel na een schouw van zwerfafval in de gemeente in augustus.

2 dagen geleden
Open training goalball zaterdag in Goes

GOES - Goalball Zeeland, onderdeel van sportclub Gehandicapten Bevelanden, organiseert samen met Goalballvereniging Zwolle een open training goalball in Goes.

3 dagen geleden