Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel animo voor 11de editie van de Kees Wessels Wintertocht

Veel animo voor 11de editie van de Kees Wessels Wintertocht

SINT-MAARTENSDIJK - Piet Groffen uit Sint-Maartensdijk is voorzitter van de Oosterscheldestappers. Samen met een team organiseren ze dit jaar de 11e Kees Wessels wandeltocht. Deze tocht wordt jaarlijks georganiseerd. Elk jaar komen hier een paar honderd wandelaars van Tholen maar ook ver buiten de regio.

Piet zet zich al jaren in voor de dorpen op het eiland. Dit doet hij onder andere door het organiseren van de wandeltochten, maar hij helpt ook bij het organiseren van bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest en Koningsdag. Piet gelooft dat het organiseren van wandeltochten een geweldige manier is om mensen bij elkaar te brengen. Niet alleen van het eiland, maar ook daarbuiten. “We hebben ongeveer dertig vrijwilligers”, vertelt Piet enthousiast. “Het is geweldig om te zien hoeveel mensen betrokken zijn bij deze tocht.”

De Kees Wessels wandeltocht is meer dan alleen wandelen. Het is een evenement dat mensen bij elkaar brengt. Piet herinnert zich een bijzonder moment waarop een man van 80 jaar oud helemaal uit het noorden van het land met de trein en bus naar de tocht kwam. “We haalden hem op bij de bushalte en brachten hem weer terug. Het was een bijzonder moment dat me altijd zal bijblijven.”

Piet is trots op iedereen die helpt bij de Kees Wessels wandeltocht en andere wandeltochten. “Het is geweldig om te zien hoeveel mensen samenwerken om deze tochten mogelijk te maken en om anderen te laten genieten van de prachtige omgeving en natuur die we hier hebben.” 


Bijschrift - Piet Groffen uit Sint-Maartensdijk  

Neil Schuurman

Meer uit Tholen

Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

4 uur geleden
Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

20 uur geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

22 uur geleden
The Crazy Little Things doen tribute aan Queen in volle zaal Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Bergse band Crazy Little Things heeft vrijdagavond een indrukwekkend optreden neergezet in Sint Philipsland. Dorpshuis De Wimpel was het podium voor deze tributeband van Queen. Met de Fluplandse Marijn Geluk als leadzanger zorgde de band voor een prachtige voorstelling. 

1 dag geleden
Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

1 dag geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

2 dagen geleden
Werkzaamheden landbouwweg Poortvliet worden maandag hervat

POORTVLIET - De werkzaamheden aan de landbouwweg bij Poortvliet (N286) worden vanaf maandag 26 februari hervat. Deze weg wordt aangelegd om het landbouwverkeer te scheiden van het overige verkeer. Hierdoor hoeven de landbouwvoertuigen niet meer door het dorp te rijden.

2 dagen geleden