Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel ambachten te zien bij folkloristische markt in Vlissingen

Veel ambachten te zien bij folkloristische markt in Vlissingen

VLISSINGEN - De VOC (Vlissingse Ondernemers Centrale) houdt zaterdag (25 mei) haar eerste toeristenmarkt in Vlissingen. In de Lange Zelke zijn vele kramen met ambachten - twee keer zoveel als voorgaande jaren - en allerlei mooie aankopen te vinden.

In het kader van het thema ‘Nederlandse ambachten’ zijn er tussen 11.00 en 17.00 uur op de markt zo’n achttien ambachtslieden present. Zij presenteren hun vaardigheden en verkopen producten.

Babbelaars

Zo maakt maritiem schilder Huub Kooyman de hele dag miniatuurtjes van vissersboten op zee. Vader en zoon Van Gent vervaardigen de mooiste sieraden van oud bestek. Jannie en Leendert uit Emmeloord reizen naar Vlissingen om belangstellenden te laten kennismaken met allerlei kleurrijke artikelen gemaakt van kraaltjes. De folkloristische groep Medioburgum-Walacra laat zien hoe je op ambachtelijke wijze de echte Zeeuwse babbelaars bakt.

Stoelenmatter

Pottenbakker Martin van den Tillaart maakt op zijn draaischijf de mooiste kunststukjes en kinderen kunnen zelf een keramiekje te maken. Verder komen onder meer de ambachten van de mandenmaker, stoelenmatter, touwslager en glasgraveur aan bod. Bij verschillende stands kunnen de kinderen ook met deze specialisaties aan de slag. En een echt Zeeuws meisje vertelt hoe de Zuid-Bevelandse protestantse kappen worden gereinigd en weer opnieuw gesteven. Met dit volle programma is de folkloristische markt een leuke en educatieve activiteit voor het hele gezin.

Meer uit Vlissingen

Schoolkinderen maken monogrammen in de bieb

VLISSINGEN - De ZB in Vlissingen organiseert een reeks workshops voor kinderen, waarbij ze de fascinerende wereld van monogrammen kunnen ontdekken en hun eigen unieke symbool kunnen creëren. Ruim driehonderd leerlingen van de Vlissingse basisscholen volgen de workshops.

5 uur geleden
Zaalvoetbalteam Toma uit Oost-Souburg bestaat 45 jaar

VLISSINGEN - Zaalvoetbalclub Toma uit Oost-Souburg bestaat dit jaar 45 jaar en gaat dat vieren met een feestavond op zaterdag 30 maart in Zaal Couburg in Koudekerke. Het team van Toma is destijds opgericht door Alex Telehala en zijn broer Jozef. "We dachten: we moeten iets doen voor die jongelui, anders gaan ze maar aan de drugs," vertelt Alex Telehala.

22 uur geleden
Lions Club Vlissingen doneert 19.500 euro aan goede doelen

VLISSINGEN -  Afgelopen woensdag, 28 februari, heeft de Lions Club Vlissingen haar jaarlijkse goede doelenavond gehouden. Op deze avond vindt de uitreiking plaats van de cheques aan goede doelen. Hiermee stimuleert de Lions Club maatschappelijke betrokkenheid en ondersteunt ze waardevolle initiatieven in de gemeenschap.

1 dag geleden
Vlissingse turnsters in de prijzen in Vlijmen

VLISSINGEN - Turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging deden afgelopen weekend mee aan de tweede en derde kwalificatie wedstrijden. Deze turnwedstrijden vonden plaats in Vlijmen.  

1 dag geleden
Man (21) uit Delft duwt man (36) uit Vlissingen op het spoor: Politie zoekt getuigen

VLISSINGEN- Naar aanleiding van een incident, dat zaterdagavond 2 maart plaatsvond op het station van Vlissingen, is de politie op zoek naar getuigen. Daar duwde een 21-jarige man uit Delft een 36-jarige man uit Vlissingen om nog onbekende redenen op het spoor. De man uit Vlissingen raakte hierbij gewond en moest per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren of hebben gezien wat er aan vooraf is gegaan.

1 dag geleden
Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

4 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

4 dagen geleden