Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel activiteiten tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid

Veel activiteiten tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid

MIDDELBURG - Voor het zevende jaar op rij zet Veiligheidsregio Zeeland in de tweede week van oktober veiligheid in al zijn facetten centraal. In deze Zeeuwse Week van de Veiligheid worden kriskras door de provincie activiteiten gehouden door instanties, organisaties en bedrijven die dagelijks hard werken aan onze veiligheid.De activiteiten vinden plaats van 9 tot en met 15 oktober.  De Veiligheidsregio/Zeeland Veilig organiseert deze week om de inwoners van Zeeland bewust te maken van mogelijke gevaren in de naaste omgeving en om hen te inspireren om zelfredzaam te kunnen zijn al er iets misgaat. Een greep uit de activiteiten:

Demonstratie Grote Markt in Goes
Op woensdag 11 oktober is er een demonstratie van politie, ambulance en brandweer op de Grote Markt in Goes. Deze duurt grofweg van 12.30 uur tot 17.30 uur. Elke discipline zal tijdens die middag afzonderlijk laten zien wat hun werk inhoudt. Om 14.30 uur en 16.30 uur houden ze een gezamenlijke oefening met onder meer autowrakken.

Samenwerking WhatsApp Buurtpreventie
Op donderdag 12 oktober wordt de samenwerking tussen de stichting WhatsApp Buurtpreventie (WABP) en Veiligheidsregio/Zeeland Veilig in de praktijk gebracht. WABP wil een steviger voet aan de grond krijgen in Zeeland; Veiligheidsregio/Zeeland Veilig wil de Zeeland Veilig-app verder uitrollen in dat netwerk om inwoners snel te kunnen alarmeren bij een incident. Meer informatie over deze app vind je op www.zeelandveilig.nl/app.

Duikoefening in Middelburg
Op zaterdag 14 oktober houdt de duikploeg van de brandweer (officieel het waterongevallenteam) een openbare oefening in Middelburg. De exacte locatie staat nog niet vast, maar als jullie er interesse voor hebben, kunnen jullie in de week zelf contact met ons opnemen. De oefening staat gepland voor de ochtenduren.

Open dag brandweer Goes
Op zaterdag 14 oktober houdt de brandweer in Goes een open dag bij de kazerne aan de Oranjeweg. Dit is tevens ter gelegenheid van 110 jaar brandweer in Goes. In de ochtend is er een ‘besloten’ reünie voor oud-brandweermannen. Daar vertelt brandweerman André Joosse het verhaal van de brandweer in Goes. Dat verhaal begon al in de zestiende eeuw.

Het volledige programma is te vinden op https://www.zeelandveilig.nl/activiteitenweek.

Meer uit Beveland

Scootmobielbestuurder rijdt water in en wordt gered door politie en ambulanciers

GOES - Een persoon in een scootmobiel raakte vanmiddag te water aan de Elvis Presleylaan. De persoon is inmiddels uit het water gehaald.

14 uur geleden
Aan de keukentafel bij Sharon de Putter en Milko van Sighem

MIDDELBURG - Twee bedrijven, drie kleine kinderen: een druk leven. Toch lukte het Sharon de Putter en Milko van Sighem tijd vrij te maken voor een gesprek aan hun keukentafel met De Bode. Hoe krijgen ze het allemaal geregeld? Sharon: 'Om alle ballen in de lucht te houden leven we heel gestructureerd.'

14 uur geleden
Rolstoeldriedaagse in Heinkenszand begint dinsdag

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse Kika-KWF walk and run organiseert in samenwerking met SVRZ van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei een rolstoeldriedaagse in en rond Heinkenszand.

1 dag geleden
Markt over toekomst binnenstad in Goes: 'Absurd dat je in Goes nog met auto op Grote Markt kunt rijden'

GOES - De gemeente Goes werkt aan het vernieuwen van de binnenstad. Al twee jaar voert ze verbeterpunten uit, maar er moet nog steeds veel gebeuren, vertelt wethouder Joost de Goffau. "De urgentie is hoog", stelt hij. Om inwoners en ondernemers te informeren en naar hun meningen en ideeën te vragen, is er maandag een grote binnenstadsmarkt in de Grote of Maria Magdalenakerk.

1 dag geleden
Vechtpartij escaleert naar bedreiging met een wapen: 21-jarige aangehouden

NIEUWDORP - De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige man uit Nieuwdorp aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een vechtpartij tijdens een feest op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou daarbij ook hebben gedreigd met een wapen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 8 mei op woensdag 9 mei.

2 dagen geleden
Radioprogramma 5 Dagen zendt donderdagavond uit bij reddingsbrigade Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 5 Dagen gaat deze week over het werk van reddingsbrigades in Nederland. Donderdagavond komt de uitzending live uit Goes, waar het voortbestaan van de reddingsbrigade onzeker is.

2 dagen geleden
Hemelvaartsdag: Een vrije dag, maar waarom eigenlijk?

GOES - Hemelvaartsdag, de dag die jaarlijks door Nederlanders wordt gevierd dankzij de verplichte vrije dag. Heerlijk, zo'n lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk?

2 dagen geleden