Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vastgoedbeleggers hekelen huurbevriezing sociale huur

Vastgoedbeleggers hekelen huurbevriezing sociale huur

DEN HAAG (ANP) - De vereniging van institutionele vastgoedbeleggers IVBN is met stomheid geslagen door de aangekondigde bevriezing van de huren in de sociale sector. De beleggers vinden, net als koepel van woningcorporatie Aedes, dat maatwerk een betere oplossing was geweest. Nu profiteren namelijk ook mensen die dat helemaal niet nodig hebben, aldus IVBN.

Directeur Frank van Blokland van IVBN wijst er verder op dat door de huurbevriezing investeringen in nieuwbouw en verduurzaming vertraging oplopen. De leden van de IVBN, die vooral voor pensioenfondsen en levensverzekeraars werken, hebben daar minimaal de inflatiecorrectie voor nodig.

Ook Vastgoed Belang, de vereniging van particuliere beleggers in vastgoed, is teleurgesteld in het plan van het demissionaire kabinet die volgens de branchevereniging vooral nadelen kent. Zij zien behalve problemen voor nieuwbouw en verduurzaming ook minder ruimte voor betalingsregelingen voor mensen die in financiƫle problemen zijn geraakt.

Compensatie

Wat Vastgoed Belang ook dwarszit is dat minister Ollongren heeft aangekondigd grote verhuurders te zullen compenseren. Kleinere beleggers die hun geld in vastgoed staken als oudedagsvoorziening kunnen niet op steun rekenen.

De club van kleine vastgoedbeleggers wijst erop dat hun leden alleen de gemeentelijke belastingen al meer dan 5 procent zagen stijgen. Vastgoed Belang hekelt dan ook dat de overheid de belastingen niet ook bevriest. "Het is onacceptabel en juridisch ook onhoudbaar als uitsluitend kleine verhuurders niet op compensatie kunnen rekenen. Dat is absoluut onevenwichtig."

Meer uit Financieel

Wall Street kampt met grootste verkoopgolf in anderhalf jaar

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten kampten woensdag met de grootste verkoopgolf in zo'n anderhalf jaar tijd. Dat kwam vooral door tegenvallende kwartaalberichten van de grote concerns Tesla en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

7 uur geleden
UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

10 uur geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

11 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

11 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

14 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

14 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

14 uur geleden