Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Variatie en werksfeer maken het bij ITN

Variatie en werksfeer maken het bij ITN

MIDDELBURG - Eind 2019 gaf grondlegger Hans Niewenhuijse de bedrijfsvoering van Installatie Techniek Niewenhuijse (ITN) over aan vijf van zijn kinderen. De nieuwe directeuren hebben de kernwaarden met de paplepel binnen gekregen en verdelen de verantwoordelijkheden op basis van talent en interesse. Feitelijk precies zoals ze met hun personeel omgaan. Ze bieden hen de combinatie van werken en leren, doorgroeiopties en een gevarieerd werkpakket op basis van talent en interesse.

Leidinggevend monteur Danny van de Ketterij (31) en installatiemonteur Matthias Weststrate (24) vormen het levende bewijs dat de identiteit van het bedrijf en de werksfeer bepalend zijn voor hun werkplezier. “Werken in ons vakgebied kunnen we overal”, zegt Danny. “Maar die persoonlijke benadering, die ondanks de groei onveranderd is, blijft echt het verschil maken.”

De installatiepoot van het bedrijf is verantwoordelijk voor de aanleg van elektrotechnische en installatietechnische systemen voor woning- en utiliteitsbouw. Daarnaast ligt het accent steeds meer op een regierol voor opdrachtgevers. “Behalve de elektrotechniek (E) en werktuigkunde (W) zijn er nog meer bedrijven die werkzaamheden op onze projecten verrichten en voor uitvoerders is het fijn als ze maar één persoon hoeven aan te spreken”, vult Matthias aan.

Danny: “Eerst deed ik de opleiding tot automonteur. Je bent jong, hebt een brommer en houdt van sleutelen. Bovendien wist ik nog niet wat ik wilde worden. Na het vmbo volgde ik op het roc nog een jaar niveau 4. De stage duurde een halfjaar. Een veel te lang halfjaar. Ik was het zo beu, elke dag naar hetzelfde gebouw, dezelfde weg ernaartoe, dezelfde mensen, dezelfde werkzaamheden… Ik wist het gewoon nog niet, maar ik wist wel zeker dat dit niet mij me paste. Een beroepskeuzetest hielp qua richting. Het werd de bouw. En vanwege de baanzekerheid koos ik voor installatietechniek.”

Variatie

Over de vraag waarom het vak van installatiemonteur zo boeiend is, hoeft hij niet na te denken. “Je komt overal. Elke dag heb je iets anders te doen. Dat maakt het echt leuk. Ik liep het eerste jaar mee met een oude baas in de serviceafdeling. We kwamen bij de mensen thuis. Je weet niet wanneer het klaar is, maar als het klaar is ga je weer wat anders doen. Dat sprak me enorm aan.”

En hoewel variatie onmisbaar is voor Danny, vormt samenwerken in een fijne werksfeer een stabiele basis. “In de veertien jaar bij ITN heb ik de kans gekregen om stage te lopen, werken met leren te combineren, mijn papieren op niveau 3 te halen. Dat certificaat werd beloond met een vast contract en ik kon me verder ontwikkelen van assistent-monteur naar 1e monteur en nu leidinggevend monteur.”

Loopbaan in techniek

Matthias - inmiddels ook acht jaar in dienst bij ITN - heeft ambitie om als 1e monteur ook door te groeien naar leidinggevende. “Het gaat me niet om de titel, maar om de verantwoordelijkheid. En deze tijd gebruik ik om de fijne kneepjes te zien en te leren van Danny”, zegt hij. “Voor mij is heel belangrijk met wie je werkt. Als je het naar je zin hebt, dan is het ‘pauze-pauze-pauze-klaar’.” Waarmee hij vooral wil zeggen dat hij dan lekker gewerkt heeft, de dag is omgevlogen en hij het enorm naar zijn zin heeft gehad op karwei. Voor Matthias lag een loopbaan in de techniek niet alleen voor de hand, maar ook voor het oprapen. “Naast de naam Niewenhuijse is ook mijn familienaam in deze omgeving bekend en gewaardeerd.” Matthias komt uit een gezin met tienkinderen en alle mannen zijn in de techniek terecht gekomen.
Hoe anders is dat voor Danny. “Mijn ouders voorzagen eerder een kantoorbaan voor mij. Maar ik ben nog elke dag blij met mijn keuze voor installatietechniek. En met die loopbaan hier is het ook goed gekomen, want de kracht van ITN is dat we in het installatiewerk alles doen.” Vrijheid, variatie en een fijne werksfeer, het zijn voor Danny en Matthias de sleutelwoorden voor hun fijne job in de installatietechniek.

PASPOORTEN

Naam: Matthias Weststrate, 24 jaar

Woonplaats: Nieuwdorp

Burgerlijke staat: Single

Opleiding: ROC Monteur werktuigkundige installaties Niveau 3

Hobby’s: Reizen en vissen

Naam: Danny van de Ketterij, 31 jaar

Woonplaats: Arnemuiden

Burgerlijke staat: Samenwonend

Opleiding: VMBO-K en ROC Monteur
werktuigkundige installaties Niveau 3

Hobby’s: Voetbal, palingvissen en uitgaan

Meer uit Beveland

Cristel en Marieke:Makelaars in de liefde

GOES - De liefde. Prachtig, geweldig en allesomvattend, maar niet vanzelfsprekend. Hoe pak je het aan na een scheiding? Of als je het lastig vindt de kroeg in te duiken? Hoe werkt dat hele daten eigenlijk? De Liefdesmakelaars Cristel Leeuwenhaag en Marieke Slingenberg begeleiden liefdeszoekers bij het vinden van een partner die een aanvulling op hun leven kan zijn.

10 uur geleden
De Eikenlaan in Goes staat blank door gesprongen waterleiding

GOES - Een gesprongen waterleiding in Goes zorgt deze zaterdag voor flinke wateroverlast. De wateroverlast vindt vooral plaats bij de  Eikenlaan die gedeeltelijk blank staat. 

11 uur geleden
Gewonde bij botsing op de N256 bij Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s is vrijdagmiddag één persoon gewond geraakt. Het ongeval vond plaats op de N256 ter hoogte van Wilhelminadorp. Het slachtoffer is per ambulancen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde voor flink wat oponthoud.

14 uur geleden
Zeeuwse bouwplaatsen openen hun hekken tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni kan iedereen ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van de bouwplaatsen die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor publiek. Meer dan 150 Nederlandse bouwplaatsen openen deze dag vanaf 10:00 uur de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te zien, te leren en te doen voor jong en oud.

1 dag geleden
Nieuw dagelijks bestuur waterschap gekozen

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen krijgt een nieuw dagelijks bestuur. Donderdagavond 8 juni 2023 werden de leden door de algemene vergadering verkozen.

1 dag geleden
Gratis ijsjes voor kinderen in Goes

GOES - Op woensdag 14 juni 2023 organiseert Sam& voor alle kinderen de actie ‘Sam& de wijk in’ Goes. Tijdens ‘Sam& de wijk in’ worden gratis schepijsjes uitgedeeld in wijken waar bekend is dat ouders het financieel moeilijk hebben. De actie wordt samen met Leergeld Oosterschelderegio en de Vebego Foundation georganiseerd.  

1 dag geleden
Treinverkeer plat na botsing trein botst en vrachtwagen bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Op een spoorwegovergang heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een vrachtwagen. Dat gebeurde omstreeks 15:55 uur.

2 dagen geleden