Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Varende lezing op de Oosterschelde met auteurs ‘Omringd door Water’

Varende lezing op de Oosterschelde met auteurs ‘Omringd door Water’

MIDDELBURG - Op zaterdag 20 november (tijdens De week van het Zeeuwse Boek) organiseert boekhandel De Drvkkery in Middelburg een ‘varende lezing’ over de Oosterschelde met Jan Bank en Doeko Bosscher, auteurs van het boek Omringd door Water. In verband met de beperkte capaciteit is het raadzaam op tijdig een ticket te bestellen.

Vanaf de haven van Burghsluis vaart u met passagiersschip ‘De Onrust’ over de Oosterschelde met zicht op de eilanden. De auteurs vertellen over de bijzonderheden van de eilanden en beantwoorden vragen.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 20 november.
Locatie: Nieuwe Havenweg, Burghsluis
Aanwezig: 12.30 uur
Vertrek: 13.00 uur
Aankomst: 17.00 uur
Prijs: €15,- (te koop in de Drvkkery en via www.drukkerijmiddelburg.nl)
Voorbehoud: De vaart gaat alleen door met voldoende deelnemers

Omringd door water
Jan Bank en Doeko Bosscher schreven een prachtig boek over de Nederlandse eilanden en haar bewoners. Hierin beschrijven ze welke invloed het heeft om omringd te zijn door water. Maar ook: wat voor werk deden de inwoners, wat hield hen bezig, hoe gingen ze met elkaar om, hoe stonden ze in de wereld? En wat maakte het leven op een bepaald eiland anders dan op het vaste land of op andere eilanden. De hoogleraren geschiedenis schreven er een hartstochtelijk en dik boek over – met veel aandacht voor de ‘Zeeuwse archipel’.

Meer informatie: www.drukkerijmiddelburg.nl

Meer uit Beveland

Goes verwelkomt 40.000e inwoner: baby Bobbi

GOES - Burgemeester Cees van den Bos heette maandag de 40.000e inwoner van de gemeente Goes welkom: Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

8 uur geleden
Tweede JARO stratenmijl Goes-Zuid vindt plaats op 3 augustus

GOES - Op zaterdag 3 augustus houdt de Goese hardloopliefhebber Jan Roose een hardloopwedstrijd op de skeelerbaan in Goes-Zuid. Deze wedstrijd gaat over 1 Engelse mijl oftewel 1609,35 meter. 'Op deze baan is dat ongeveer 4,5 rondes en aangezien er op asfalt wordt gelopen, is het een wegwedstrijd en kunnen er records verbeterd of gevestigd worden', laat Roose weten.

10 uur geleden
Aan de keukentafel bij Vita Anthonisse: 'Een slechte dag is nog geen slechte week'

GOES - Werken van 9.00 uur 's ochtends tot 3.00 uur 's nachts. Mensen verklaarden Vita Anthonisse voor gek, maar zij kreeg daar juist energie van. Als kroegbaas ging de Goese vroeger ook nooit op vakantie. Nu is ze ouder en moeder en kan ze haar cafés De Snor en La Moustache beter loslaten. "Ik ga lekker op vakantie met Puck."

10 uur geleden
Jumpin' de Weel 2024 staat in startblokken

NISSE - Van maandag 29 juli tot en met zondag 4 augustus is het gebied rond de Ambachtsherendijk bij Nisse opnieuw het decor voor het gratis toegankelijke hippische evenement Jumpin' de Weel.

14 uur geleden
Grote hooibrand aan Lamoenweg: Meerdere brandweereenheden ter plaatse

'S-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is zaterdagmiddag in actie gekomen om een brand te blussen die is ontstaan in een hooiberg aan de Lamoenweg in 's-Heer Arendskerke. Omdat er ter plaatse geen bluswater beschikbaar was, waren er meerdere watertankwagens van de brandweer aanwezig.

2 dagen geleden
Incident met verwarde man trekt veel omstanders in Goes

GOES - Hulpdiensten waren afgelopen nacht met meerdere eenheden aanwezig bij een incident met een mogelijk verwarde man. Deze man liep bij verschillende woningen in het centrum van Goes over het dak. Het incident trok veel omstanders.

2 dagen geleden
Goederenoverslag North Sea Port stabiel in eerste jaarhelft

VLISSINGEN-OOST - De bedrijven in North Sea Port boekten in de eerste helft van 2024 een goederenoverslag via zeevaart van 33,4 miljoen ton. 'Dit is evenveel als in dezelfde periode in 2023', laat de Nederland-Belgische havenorganisatie weten. 'De overslag via de binnenvaart nam toe.'

3 dagen geleden