Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vantoortelboom-bustour naar Elverdinge

Vantoortelboom-bustour naar Elverdinge

GOES - Boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin organiseren zondag 19 mei een 'Vantoortelboombustour'.

Eind april verschijnt het nieuwe boek van schrijver Jan Vantoortelboom: ‘Jagersmaan’. Het is het derde deel uit een trilogie over dezelfde familie. Eerder verschenen ‘Verzonken jongen’ en ‘Meester Mitraillette’.

Ieper

De bustour brengt lezers naar Elverdinge in de gemeente Ieper. In de bus zit uiteraard Jan Vantoortelboom zelf. Hij zal worden geïnterviewd door PZC-journalist Jan van Damme.

De drie boeken spelen zich af in en om Elverdinge. Vantoortelboom is daar geboren. Eenmaal aangekomen geeft een gids een rondleiding in Elverdinge en worden locaties uit de boeken bezocht. Er is een lunch in Elverdinge.

Terugkomst

Daarna rijdt de bus naar een begraafplaats met slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog.

Het vertrek is om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Oostwal in Goes. Om 10.20 uur stopt de bus de parking van het zwembad Scheldorado in Terneuzen. De terugkomst in Goes is rond 19.00 uur. Kaartjes kosten 50 euro, inclusief lunch en consumpties. Aanmelden kan via [email protected] of [email protected]. In beide winkels zijn kaartjes te koop.

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

6 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

2 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

2 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 dagen geleden