Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vandaag is het Opschoondag! Ook Sint-Maartensdijk gaat aan de slag!

Vandaag is het Opschoondag! Ook Sint-Maartensdijk gaat aan de slag!

SINT-MAARTENSDIJK - Vandaag is het weer Landelijke Opschoondag. In heel Nederland gaan mensen de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken voor een schonere omgeving. Zo ook in Sint-Maartensdijk. In samenwerking met de natuurvereniging gaan zaterdagochtend leerlingen van de Juliana van Stolbergschool en OBS de Rieburch in Sint-Maartensdijk, samen met wethouder Corniel van Leeuwen, aan de slag om zwerfafval op te ruimen rondom het Gemaal Noord.

Ook andere leerlingen gingen de komende weken actief opschonen. Zo gingen vrijdag 18 maart leerlingen van groep 7 en 8 van OBS de Schalm aan de slag op het strandje bij Stavenisse. Vandaag starten leerlingen, met wethouder Corniel van Leeuwen, vanaf 9.30 uur met het opschonen aan de Noord aan de Heideweg in Sint-Maartensdijk. 

Op 23 maart gaan leerlingen van de Casembrootschool uit Sint-Annaland hun schoolomgeving en schoolplein schoonmaken. Begin april gaan de leerlingen van groep 6 van de Rehobothschool in Stavenisse op pad voor een Schoon Zeeland. Eerder gingen al leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen Koningin Juliana en de Luyster in Sint Philipsland ‘ploggen’: joggen terwijl men onderweg allerlei afval opruimt en meeneemt.

Doe ook mee!

Zeeland Schoon, dat doen we samen, daarom slaan we de handen ineen met inwoners, gemeenten, scholen, verenigingen en bedrijven die zich ook inzetten voor een Schoon Zeeland. Helpt u ook mee? Bij de gemeente Tholen kunt u een grijper lenen en een speciale groene afvalzak. Belt u hiervoor, tijdens openingsuren, naar de gemeente via telefoonnummer 14 0166. Ook wordt er dan uitgelegd hoe de volle afvalzak weer kan 

Meer uit Tholen

Weg richting Tholen afgesloten door ernstig ongeval met klassieke Chevrolet Corvette

THOLEN - Bij een ongeval met tussen een werkbus en een klassieke Chevrolet Corvette zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt. Een traumahelikopter kwam ter plaatse.

11 uur geleden
Beweging en plezier door Jij op Tholen: 'We willen jong en oud in beweging krijgen'

THOLEN - Een beweegweek, een vol programma tijdens de vakantie of een scootmobieltocht. Jij op Tholen, van de gemeente Tholen, doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren en volwassen op het eiland zich geen moment hoeven te vervelen. Ook afgelopen meivakantie werd er weer van alles georganiseerd. 

12 uur geleden
Oudelandsedijk vandaag afgesloten door asfaltreparatie

STAVENISSE - De Oudelandsedijk in Stavenisse is vandaag afgesloten. Op die plek wordt namelijk het asfalt gerepareerd. 

17 uur geleden
Vanaf september krijgt Tholen haar eigen Repair Café

THOLEN - Een kapotte broodrooster, laptop of stofzuiger weggooien? Dat hoeft binnenkort op Tholen niet meer. Het eiland krijgt namelijk haar eigen Repair Café. Vanaf september wordt er gestart met reparaties in de grote zaal ‘de Klipper’ in Zorgcentrum Ten Anker. 

18 uur geleden
Ontmoeting en eerbetoon op Zeeuwse Veteranen Dag

ZEELAND - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.

1 dag geleden
Weerbericht Tholen: “Tropische dagen met 'plaknachten' op komst"

THOLEN - Tover je zwemkleding en zonnebrand maar vast uit de kast, want dit weekend wordt het tropisch warm. Dat meldt weeronline. Vanaf vrijdag loopt de temperatuur op naar zo’n dertig graden. En lokaal kan het zelfs nog warmer worden.

1 dag geleden
Provincie stelt opnieuw geld beschikbaar voor aanpak verouderde woningen

THOLEN - Er is weer geld beschikbaar voor de aanpak van verouderde woningen. De provincie Zeeland heeft de subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen (PIW) opengesteld tot en met 1 november 2023.

1 dag geleden