Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vandaag Inside keert maandag terug op tv met Johan Derksen

Vandaag Inside keert maandag terug op tv met Johan Derksen

HILVERSUM (ANP) - Het programma Vandaag Inside keert maandag terug op televisie. Dat bevestigt Johan Derksen na berichtgeving van het AD. Niet alleen Wilfred Genee en René van der Gijp, maar ook Derksen zelf is weer in het programma te zien. Nadere toelichting geeft Derksen niet. Volgens hem komt Talpa in de loop van woensdag met een verklaring.

Talpa is niet bereikbaar voor een reactie. De drie presentatoren besloten bijna twee weken geleden te stoppen na commotie over een bekentenis van Derksen, dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw zou hebben gepenetreerd met een kaars. Later herriep hij zijn verhaal en zei dat er geen penetratie was geweest.

In het AD vertelt Derksen dat hij en zijn kompanen niet besloten op te stappen vanwege alle boze reacties, maar omdat ze geen "rugdekking" kregen van Talpa. Dat zou nu wel het geval zijn. Eerder zei Talpa-baas Paul Römer dat hij vooral de reacties op het kaarsenverhaal in het programma "verbijsterend" vond. De tafelgasten moesten hard lachen om de anekdote van Derksen.

Geen toelichting

Volgens Römer wilde Talpa de mannen van Vandaag Inside de kans te bieden om tekst en uitleg te geven, nadat er commotie was ontstaan om de uitspraken. "Maar dat heeft niet goed uitgepakt. Die uitzending liep niet zoals we hadden gehoopt", bekent Römer nu. Derksen legde vooral uit dat hij verkeerd begrepen was en nuanceerde zijn eigen anekdote. "De kern van het verhaal kwam niet naar voren. Namelijk dat er geen enkel tegenwicht werd geboden aan het verhaal van Johan en dat daardoor grote groepen in de Nederlandse samenleving zich geschoffeerd voelen. Dat kán in deze tijd niet meer. Oók niet in dit programma."

Talpa gaf sinds het besluit van de mannen om te stoppen bijna twee weken geleden geen enkele toelichting meer. Ook wilde Talpa niet bevestigen of het programma Vandaag Inside definitief stopt. De socialmediakanalen van Vandaag Inside zijn nog steeds in de lucht. Volgens Talpa deed het bedrijf dit "voor de fans".

De rel vertoonde gelijkenissen met een soortgelijk incident in juni 2020. Toen vielen veel mensen over een grappig bedoelde opmerking die Derksen maakte over Zwarte Piet en rapper Akwasi. Derksen riep toen ook geen zin meer te hebben in het programma. Hij liet in zijn biografie echter weten dat John de Mol, de baas van Talpa, hem toen aan zijn contract hield.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

9 maanden geleden