Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vandaag gelanceerd: de online publieksverkiezing van Zeker Zeeuws

Vandaag gelanceerd: de online publieksverkiezing van Zeker Zeeuws

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan van 30 september tot en met 10 oktober een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het tweede jaar op rij de online publieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

Vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2021’. Dankzij de coronacrisis zat lokaal kopen bij de boer in de lift. Deze trend houdt aan, merkt het bestuur van Stichting Zeeuws Streekproduct die de verkiezing organiseert met als doel de streekproducent in het eigen dorp of de streek zichtbaar te maken voor de consument. 

“Dankzij de eerste verkiezing in 2020 hebben we met alle streekproducenten samen, klein en groot, en alle stemmers culinair Zeeland zichtbaar gemaakt. En verleid meer Zeeuwse producten te consumeren, want we merkten op dat de verkiezing ook het effect had dat stemmers adresjes met elkaar deelden”, vertelt Caroline Melissant, coördinator van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct. Vorig jaar brachten bijna maar liefst 4000 stemmers waardering uit voor hun favoriete streekproducent. Met 641 stemmen werd Zeeuwse Zon BV in Krabbendijke de winnaar. Gevolgd door Rode Pipo/ Select Potato in ’s-Heer Abtskerke (2e plaats) en Spelt Bakkerij in Bruinisse (3e plaats).

Publieksprijs ‘Streekproducent van het Jaar 2021’
Laat de streekproducent in jouw dorp of streek weten dat je hem/haar waardeert en trots bent op Zeeuwse producten van het land en uit de zee. Breng op de website www.keurmerkzekerzeeuws.nl/stemmen van 30 september tot en met 10 oktober met een geldig e-mailadres een stem uit op jouw favoriete Zeker Zeeuws streekproducent en streekproduct. De uitslag wordt woensdag 13 oktober 2021 bekend gemaakt.

Oproep voor Week van de Streek
De online publieksverkiezing, een kennissessie voor streekproducenten en de uitreiking vallen samen in de Week van de Streek; van 11 oktober t/m 18 oktober 2021. De ‘Week van de Streek’ is een nieuw initiatief van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct en Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN). De stichting doet een oproep aan alle streekproducenten en voedselmakers in Zeeland het bedrijf en het product in de spotlights te zetten. Een open erf, streekmarkt, streekgerechten op de kaart, filmpje of actie. Laten we met elkaar onze streek, Zeeland, in de spotlights zetten, is de oproep van het bestuur. Iedere activiteit geeft de stichting aandacht. Geef ze door via [email protected]

Gecertificeerde Zeeuwse producten
Welke producten en bedrijven zijn Zeker Zeeuws gecertificeerd? Deze vraag ontving de stichting meer dan eens. De vraag naar gecertificeerde Zeeuwse producten zit in de lift. De stichting heeft een alle gecertificeerde producten op haar website staan: www.keurmerkzekerzeeuws.nl

Zeker Zeeuws keurmerk
Zeker Zeeuws Streekproduct is een onafhankelijk en landelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.

Meer uit Beveland

Goes Gezien, door Arends oog: Een rondje bier (1)

Zijn rubriek ‘Goes Gezien’ wijdt Arend van der Wel deze keer aan bier:

10 uur geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

13 uur geleden
Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

1 dag geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

1 dag geleden
Ook leerlingen Regenboog in Nieuwdorp racen tegen afval

NIEUWDORP - Tien basisscholen uit de Bevelanden en Tholen doen van 27 maart tot en met 20 april mee met de E-waste Race. In de gemeente Borsele is het project officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Kees Weststrate op basisschool de Regenboog in Nieuwdorp.

1 dag geleden
Gratis zak compost op landelijke compostdag zaterdag

Zaterdag is het landelijke compostdag. Ook bij de Zeeuwse milieustraten krijgen bezoekers deze dag een gratis zak compost.

1 dag geleden
Weerbericht: fris en nat laatste maartweekeinde

Dit weekeinde gaat de zomertijd in, maar lenteachtig wordt het nog niet. De temperatuur daalt zelfs, meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 

1 dag geleden