Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vanaf zaterdag verruimde openingstijden Testen voor Toegang

Vanaf zaterdag verruimde openingstijden Testen voor Toegang

LEUSDEN (ANP) - De openingstijden van de testlocaties van Testen voor Toegang worden komende tijd verruimd. Stichting Open Nederland - de organisatie achter Testen voor Toegang - verwacht vanaf komend weekend een toename van de testvraag.

Vanaf zaterdag is het in onder meer cafés, restaurants en bioscopen en theaters verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen. Voor mensen die niet gevaccineerd zijn en geen corona hebben gehad wil dat zeggen dat ze een negatief testbewijs moeten hebben om daar naar binnen te mogen.

Stichting Open Nederland (SON) verruimt de openingstijden van de testlocaties vanaf komende zaterdag tot 10 oktober. Op donderdagen kunnen mensen van 7.00 uur tot 21.00 uur terecht voor een coronatest, op vrijdagen en zaterdagen van 7.00 tot 23.00 uur. Op zaterdagen is op die manier plek voor 430.000 tests per dag, op vrijdagen gaat het om 407.000 tests per dag.

120 testlocaties

Op alle andere dagen blijven de testlocaties geopend op de normale tijden: van 8.00 tot 18.00 uur. Aankomende vrijdag zijn volgens SON de meeste testlocaties al een uurtje langer geopend: van 8.00 tot 19.00 uur.

In totaal zijn er vanaf dit weekend meer dan 120 testlocaties in gebruik, waaronder zes XL-locaties in Alkmaar, Amsterdam, Groningen, Den Haag, Maastricht en Tilburg. Ook openen zaterdag extra locaties op de Waddeneilanden. Vrijwel iedereen moet vanaf dan binnen een half uur een testlocatie kunnen bereiken en voor 90 procent van de mensen is een locatie binnen 20 minuten rijden bereikbaar, aldus SON.

Vanaf 11 oktober gaat het aantal teststraten weer op de schop. Testaanbieders worden dan per test betaald en kunnen zelf bepalen waar, wanneer en hoeveel mensen ze kunnen testen. "Zo kan de markt inspringen daar waar er vraag is naar coronatesten", aldus SON. Bedrijven kunnen zich momenteel inschrijven om vanaf 11 oktober onder de nieuwe voorwaarden coronatests af te nemen.

Meer uit Binnenland

UWV-baas: nieuw kabinet, wacht niet met repareren sociale wetten

DEN HAAG (ANP) - De nodige hervormingen van sociale regelingen zullen langer dan een kabinetsperiode duren, denkt Maarten Camps, bestuursvoorzitter van uitkeringsinstantie UWV. Zijn oproep aan een nieuw kabinet is om die grote aanpassingen vooral door te voeren, maar ook op korte termijn verbeteringen aan te brengen: "Wacht niet met wat je nu al kunt doen."

1 uur geleden
Zuid-Holland wil antisemitisme 'op volle kracht' bestrijden

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland heeft een plan gemaakt om antisemitisme aan te pakken. "We hebben nu de handvatten om aan de slag te gaan, met als doel om antisemitisme op volle kracht te bestrijden", zei gedeputeerde Meindert Stolk (cultuur, CDA) tijdens een commissievergadering. Daarin werd de uitwerking besproken van het verzoek dat de leden van Provinciale Staten begin vorig jaar deden aan het college.

1 uur geleden
Derk Bolt moet na dertig jaar stoppen met Spoorloos

HILVERSUM (ANP) - Het programma Spoorloos krijgt na dertig jaar een nieuwe presentator. KRO-NCRV gaat de opzet van het programma veranderen en daarin is geen ruimte meer voor Derk Bolt, heeft de omroep bekendgemaakt. Of presentatrice Jetske van den Elsen, die sinds 2017 medepresentator is, wel mag blijven is nog niet bekend.

4 uur geleden
Koning dankt Spaanse collega voor opvangen Amalia in Spanje

AMSTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft koning Felipe van Spanje woensdag bedankt dat prinses Amalia een jaar lang in Madrid kon wonen en studeren. In zijn toespraak bij het staatsbanket in het Koninklijk Paleis in Amsterdam noemde de koning de hulp die zijn Spaanse collega daarbij gaf "een ontroerend bewijs van vriendschap in een moeilijke tijd".

5 uur geleden
Geen popconcerten meer in de Kuip vanaf 2026 om geluidsoverlast

ROTTERDAM (ANP) - In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

8 uur geleden
Te veel te zware vrachtwagens over brug A7 Purmerend

PURMEREND (ANP) - Dagelijks rijden honderden te zware vrachtwagens over de brug in de A7 bij Purmerend, concluderen Rijkswaterstaat (RWS) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) na metingen. Sinds begin april aan de brug wordt gewerkt, mogen voertuigen niet zwaarder dan 25 ton zijn. RWS en TLN waarschuwen dat de brug mogelijk voor al het vrachtverkeer sluit bij uitblijven van verbetering.

9 uur geleden
Ministerie roept Nederlanders in Iran op het land te verlaten

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders in Iran moeten dat land zo spoedig mogelijk verlaten als dat veilig kan, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag. Het is een toevoeging aan een reisadvies ten aanzien van het land, dat al rood kleurde.

9 uur geleden