Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vanaf dinsdagochtend verkeershinder A12 bij Oudenrijn verwacht

Vanaf dinsdagochtend verkeershinder A12 bij Oudenrijn verwacht

DEN HAAG (ANP) - Verkeer dat vanuit Utrecht richting Den Haag wil, heeft vanaf dinsdag te maken met ernstige verkeershinder. Sinds maandagavond is de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug afgesloten voor groot onderhoud. Ook tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk zijn in deze periode werkzaamheden, maar op dat deel van de A12 blijven wel rijstroken open. Vooral in de spits zullen de werkzaamheden leiden tot veel extra vertraging.

De komende negen dagen, tot 7 oktober, worden onder meer viaducten opgeknapt, versleten asfalt vervangen door geluidsreducerend zoab (zeer open asfaltbeton) en waar nodig komen nieuwe matrixborden en detectielussen.

Verkeer van Utrecht naar Den Haag kan omrijden via de A2, A9 en A4, verkeer richting Rotterdam via de A2, A27 en A15. Rijkswaterstaat voorziet vanaf dinsdagochtend ernstige verkeershinder. De extra reistijd kan oplopen tot een uur.

Transportorganisaties TLN en evofenedex hebben al laten weten te vrezen voor veel omzetverlies omdat ook vrachtwagens flink moeten omrijden.

Meer uit Binnenland

Heijnen fluit NS terug om spitsheffing, Kamer nog niet gerust

DEN HAAG (ANP) - De NS moet de omstreden spitsheffing opnieuw overwegen en bovendien met alternatieven komen, zegt demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur). Een externe partij gaat de alternatieven van de NS beoordelen. Ook mag de NS in het vervolg alleen nieuwe tarieven invoeren met goedkeuring van het kabinet en de Tweede Kamer. En voor 2026 komt er überhaupt geen spitsheffing. Heijnen komt binnenkort met een brief waarin ze de aanscherpingen verder uitwerkt.

49 minuten geleden
Den Haag heeft nieuwe coalitie met zes partijen

DEN HAAG (ANP) - Zes partijen gaan samen besturen in de gemeente Den Haag. D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK hebben een coalitieakkoord bereikt, bijna drie maanden na de val van het vorige college. Verkenner Arie Slob komt woensdag met een mededeling aan de Haagse gemeenteraad en volgende week wordt het akkoord gepresenteerd, bevestigt een bron rond de onderhandelingen na berichtgeving van Omroep West.

1 uur geleden
Cruciale stem BBB hangt af van steun voor asielquotum

DEN HAAG (ANP) - De spreidingswet voor asielzoekers is noodzakelijk, maar moet worden aangepast voordat een Kamermeerderheid daarmee instemt. De steun van de BBB is cruciaal voor een meerderheid in de Eerste Kamer. BBB-voorvrouw Caroline van der Plas heeft een flinke wensenlijst, waaronder de invoering van een asielquotum van 15.000 asielzoekers per jaar.

1 uur geleden
Curaçao betaalt miljoenen voor voormalig openluchtbordeel

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao heeft dinsdag tijdens een veiling het voormalige openluchtbordeel Campo Alegre gekocht. Premier Gilmar 'Pik' Pisas legde namens de overheid 8 miljoen Antilliaanse gulden neer, omgerekend 4,2 miljoen euro.

2 uur geleden
Acteur Bas Muijs eerder dit jaar gegijzeld en zwaar mishandeld

ARNHEM (ANP) - Acteur Bas Muijs is in maart van dit jaar gegijzeld en zwaar mishandeld in Arnhem. Dat bevestigt zijn advocaat Petra Breukink dinsdag nadat roddelvlogger Yvonne Coldeweijer via Instagram meldde dat de acteur slachtoffer was in deze zaak. Het AD berichtte in juni al over de zaak, maar destijds was nog niet duidelijk dat het om Muijs ging.

3 uur geleden
Omtzigt doet in heel Nederland mee aan Kamerverkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Pieter Omtzigt doet met zijn Nieuw Sociaal Contract (NSC) mee in heel Nederland. Hij zei tijdens de presentatie van zijn kandidatenlijst in perscentrum Nieuwspoort dat hij in alle twintig kieskringen handtekeningen gaat ophalen.

3 uur geleden
NRC-columniste en jurist van toeslagenmemo op lijst Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - Pieter Omtzigt gaat de verkiezingen in met onder anderen NRC-columniste Rosanne Hertzberger en Sandra Palmen. Zij schreef de inmiddels beruchte memo-Palmen, waarin zij waarschuwde voor de volkomen uit de hand gelopen toeslagenaffaire. Palmen staat op plek 5, Hertzberger op 17. De partij Nieuw Sociaal Contract van Omtzigt staat op ongeveer 25 zetels in de peilingen.

4 uur geleden