Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Rossem met twee nieuwe boeken in bestsellerlijst

Van Rossem met twee nieuwe boeken in bestsellerlijst

DEN HAAG (ANP) - Historicus Maarten van Rossem staat deze week met twee nieuwe boeken in de Bestsellerlijst 60. Dat maakte de Stichting CPNB woensdag bekend. Met Allemaal de schuld van Montgomery Van Rossem houdt je scherp bezet de historicus de 14e en 37e plaats in de boekenlijst.

In Allemaal de schuld van Montgomery vertelt Maarten op zijn eigen wijze over de oorlogservaringen van zijn eigenzinnige grootvader. Aan de hand van brieven van opa Arnold van Rossem krijgt de lezer een inkijk in het leven van de familie van Rossem in oorlogstijd. Van Rossem houdt je scherp is een verzameling van essays over uiteenlopende thema's.

Het boek De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld staat net als vorige week op de eerste plaats. De top drie bestaat verder uit kookboek Flavour van Yotam Ottolenghi en De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy.

---

Boeken Top 10 (notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie: www.debestseller60.nl)

1. (1) Marieke Lucas Rijneveld - De avond is ongemak

2. (2) Yotam Ottolenghi - Flavour

3. (7) Charlie Mackesy - De jongen, de mol, de vos en het paard

4. (4) Raynor Winn - Het zoutpad

5. (3) Kluun - Familieopstelling

6. (6) Arthur Japin - Mrs. Degas

7. (5) Rutger Bregman - De meeste mensen deugen

8. (8) Arjen Lubach - Stoorzender

9. (39) Dan Brown - Het wilde dierenorkest

10. (12) Elena Ferrante - Het leugenachtige leven van volwassenen

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden