Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Maris vindt vuurwerkverbod niet te rijmen

Van Maris vindt vuurwerkverbod niet te rijmen

KAPELLE - Ook voor Hubo bouwmarkt Van Maris is het dit jaar rustig met de vuurwerkverkoop. ‘’We hebben net als vorig jaar bewust niet te vroeg vuurwerk gekocht’’, zegt Ivar van Maris, eigenaar van de bouwmarkt. 

Net als andere verkopers verkoopt Van Maris nog wel veel categorie één vuurwerk. ‘’Mensen willen toch iets hebben om om twaalf uur af te steken, zegt hij. Ook de Kapelse vuurwerkverkoper is de discussie over de veiligheid van het vuurwerk in de afgelopen jaren niet ontgaan. ‘’Er zijn al vele maatregelen getroffen om het afsteken van vuurwerk veiliger te maken’’, zegt hij. ‘’Eerst kwam er een verbod op romeinse kaarsen en babypijltjes en later ook op de single shots, knalvuurwerk en pijlen in het algemeen.’’ Daarom valt een algeheel verbod dit jaar niet te rijmen voor Van Maris. ‘’Met alles wat we verkopen kan bijna niets misgaan. De slachtoffermakers zijn uit ons assortiment en daarmee is het bijna onmogelijk dat er dermate veel vuurwerk slachtoffers vallen dat de druk op de zorg nog veel groter wordt.’’ Toch ziet de vuurwerkverkoper de toekomst niet somber in. ‘’Juist omdat we zoveel doen aan veiligheid van het vuurwerk denk ik dat het afsteken mogelijk kan blijven.’’ Zelf hoopt hij van harte dat het zelf afsteken van vuurwerk mogelijk blijft. ‘’Een vuurwerkshow is mooi, maar niet te vergelijken met het buiten staan om twaalf uur met de familie.’’ Het vuurwerk mag dit jaar nog op de plank blijven staan, maar zegt Van Maris: ‘’Hoe ouder het vuurwerk, des te droger het kruid en des te mooier het effect! Volgend jaar nog een kans.’’

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Memorial 40-45 Kapelle geeft gezicht aan begraven Franse soldaten

KAPELLE - Voor museum Memorial 40-45 Kapelle veranderde de planning van de afgelopen tijd vaak. Naast het niet kunnen ontvangen van bezoekers konden ook grotere evenementen niet doorgaan. Desondanks hebben de vrijwilligers en Andries Looijen, voorzitter van het museum, niet stil gezeten. 

7 uur geleden
Fruitteeltmuseum: ‘Ten opzichte van 2020 was het wél een goed jaar’

KAPELLE - Net als vele andere sectoren hebben de musea al twee jaar te maken met de coronamaatregelen. Zo ook het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Naast een grote daling in bezoekers, liep het de afgelopen jaren ook voor de vele vrijwilligers van het museum anders dan verwacht. 

3 dagen geleden
Woning en bedrijfspand in Yerseke gesloten wegens drugsactiviteiten

YERSEKE - In Yerseke zijn donderdag een woning aan de Marijkelaan en een bedrijfspand aan de Molendijkseweg afgesloten wegens drugsactiviteiten. In het bedrijfspand zijn onder meer vuurwapens gevonden, aldus de gemeente Reimerswaal.

4 dagen geleden
Wordt Kapelse wethouder Annebeth Evertz beste lokale bestuurder van Nederland?

KAPELLE - Wethouder Annebeth Evertz van de gemeente Kapelle vertegenwoordigt Zeeland in de landelijke verkiezing van Beste Lokale Bestuurder 2021. Hiervoor zijn 13 genomineerden in de race: uit elke provincie 1 en 1 vanuit de waterschappen. Op donderdag 3 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

4 dagen geleden
Reimerswaal onderzoekt verbetering dienstverlening

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal wil haar dienstverlening verbeteren. Daarom roept ze inwoners op te laten weten hoe zij de gemeentelijke dienstverlening ervaren. Tot 16 maart laat Reimerswaal dit onderzoeken.‘Wij roepen alle inwoners, (medewerkers van) bedrijven en maatschappelijke organisaties op om de korte vragenlijst in te vullen’, laat de gemeente Reimerswaal weten. ‘Dit is anoniem en duurt niet langer dan 5 minuten.’ Hoe heeft u een aanvraagproces of andere dienst ervaren? Hoe heeft u het liefst contact met de gemeente? Wat vindt u van de toegankelijkheid van het gemeentehuis? Dit soort vragen worden gesteld. De antwoorden helpen de gemeente om te bepalen waarin zij de komende jaren kan verbeteren. Waarnemend burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Reimerswaal laat weten dat de gemeente het belangrijk vindt om inwoners continu te betrekken bij het optimaliseren van de dienstverlening. ‘Dit onderzoek is daarom een eerste uit een reeks. Na deze eerste meting zoomen we in op de onderwerpen die snel verbetering vragen. Daarna worden ook de minder dringende processen opgepakt. De input van inwoners, van jong tot oud, is daarbij steeds van cruciaal belang.’

4 dagen geleden
Petitie voor andere aanpak Zanddijk Yerseke

YERSEKE – De Actiegroep Zanddijk verzamelt handtekeningen om de Zanddijk en Molendijk (N673) tussen Kruiningen en Yerseke op een andere manier aan te pakken dan het plan waar de provincie Zeeland nu voor gaat.

5 dagen geleden
Kapelle in de greep van plaatjes-rage

KAPELLE - In Kapelle en omstreken is een ware plaatjes-rage ontstaan. Er is veel animo voor het stickeralbum over de gemeente Kapelle van Jumbo Van Boven. Omdat de stickers inmiddels op zijn, maar nog niet iedereen zijn album vol heeft, is er nu een ruilactie waardoor iedereen die dat wil alsnog zijn album vol kan krijgen. “De actie is voorbij, maar we zijn nog niet klaar”, zegt supermarkteigenaar René van Boven. 

5 dagen geleden