Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Maris vindt vuurwerkverbod niet te rijmen

Van Maris vindt vuurwerkverbod niet te rijmen

KAPELLE - Ook voor Hubo bouwmarkt Van Maris is het dit jaar rustig met de vuurwerkverkoop. ‘’We hebben net als vorig jaar bewust niet te vroeg vuurwerk gekocht’’, zegt Ivar van Maris, eigenaar van de bouwmarkt. 

Net als andere verkopers verkoopt Van Maris nog wel veel categorie één vuurwerk. ‘’Mensen willen toch iets hebben om om twaalf uur af te steken, zegt hij. Ook de Kapelse vuurwerkverkoper is de discussie over de veiligheid van het vuurwerk in de afgelopen jaren niet ontgaan. ‘’Er zijn al vele maatregelen getroffen om het afsteken van vuurwerk veiliger te maken’’, zegt hij. ‘’Eerst kwam er een verbod op romeinse kaarsen en babypijltjes en later ook op de single shots, knalvuurwerk en pijlen in het algemeen.’’ Daarom valt een algeheel verbod dit jaar niet te rijmen voor Van Maris. ‘’Met alles wat we verkopen kan bijna niets misgaan. De slachtoffermakers zijn uit ons assortiment en daarmee is het bijna onmogelijk dat er dermate veel vuurwerk slachtoffers vallen dat de druk op de zorg nog veel groter wordt.’’ Toch ziet de vuurwerkverkoper de toekomst niet somber in. ‘’Juist omdat we zoveel doen aan veiligheid van het vuurwerk denk ik dat het afsteken mogelijk kan blijven.’’ Zelf hoopt hij van harte dat het zelf afsteken van vuurwerk mogelijk blijft. ‘’Een vuurwerkshow is mooi, maar niet te vergelijken met het buiten staan om twaalf uur met de familie.’’ Het vuurwerk mag dit jaar nog op de plank blijven staan, maar zegt Van Maris: ‘’Hoe ouder het vuurwerk, des te droger het kruid en des te mooier het effect! Volgend jaar nog een kans.’’

Meer uit Reimerswaal

Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

20 uur geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

23 uur geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

1 dag geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

1 dag geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

2 dagen geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

2 dagen geleden
Eerste editie Stof & Spektakel zaterdag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zaterdag 23 september organiseren De Stoffenkantine en Van Oorschot Naaimachineservice de eerste editie van ‘Stof & Spektakel’ aan de Zuidweg 21 in Krabbendijke.

2 dagen geleden