Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Haga krijgt van rechter te horen of hij weer op LinkedIn mag

Van Haga krijgt van rechter te horen of hij weer op LinkedIn mag

HAARLEM (ANP) - Tweede Kamerlid Wybren Van Haga krijgt woensdagmiddag van de kortgedingrechter in Haarlem te horen of hij zijn profiel op LinkedIn terugkrijgt. LinkedIn heeft het profiel permanent verwijderd omdat Van Haga berichten zou hebben verspreid met misinformatie over corona. Van Haga spande daarop een kort geding aan, waarin hij eiste dat LinkedIn hem weer als lid toelaat op het netwerk.

LinkedIn heeft een "buitenproportioneel paardenmiddel" toegepast door het profiel van de politicus te verwijderen, zeiden zijn advocaten tijdens de zitting twee weken geleden. Volgens de advocaten is de vrijheid van meningsuiting van Van Haga hierdoor beperkt.

De advocaten van LinkedIn voerden aan dat Van Haga's berichten niet alleen meningen betroffen, zoals de tegenpartij stelde, maar ook medische claims. Van Haga zou herhaaldelijk in de fout zijn gegaan. Zijn profiel was eerder al tijdelijk verwijderd. Vorig jaar augustus blokkeerde LinkedIn tijdelijk het account van opiniepeiler Maurice de Hond.

Vorige maand verloor Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie, een rechtszaak tegen YouTube. De rechtbank bepaalde dat YouTube twee verwijderde video's waarin Baudet over de coronacrisis spreekt niet terug hoeft te plaatsen.

Meer uit Binnenland

OM eist 12 jaar cel tegen vermeende vertrouwensman van Taghi

ROTTERDAM (ANP) - Tegen de 42-jarige Najim Z. heeft het Openbaar Ministerie dinsdag een celstraf van twaalf jaar geëist voor twee cocaïnetransporten. Z. werd eind maart vorig jaar in Libanon opgepakt, samen met zijn schoonvader Mink K. De mannen zijn in juni vorig jaar uitgeleverd aan Nederland.

6 minuten geleden
XR demonstreert in Den Haag tegen aanhouding man die agent beet

DEN HAAG (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) demonstreren dinsdag bij de rechtbank in Den Haag tegen de aanhouding van een man zaterdag bij het klimaatprotest op de A12. De activisten zeggen bij het gerechtsgebouw te staan "in solidariteit met de rebel die afgelopen zaterdag met disproportioneel geweld gearresteerd is door de politie en nog steeds wordt vastgehouden". De verdachte zou zich bij zijn aanhouding hebben verzet. Daarbij zou hij een agent hebben gebeten, meldde de politie zondag.

54 minuten geleden
Brand in Efteling, theater ontruimd

KAATSHEUVEL (ANP) - In pretpark de Efteling woedt dinsdag een brand, bevestigt een woordvoerster van de veiligheidsregio berichtgeving door Omroep Brabant. "We zijn gealarmeerd." Volgens haar gaat het om een pand in de buurt van theater Ravelijn.

56 minuten geleden
OM eist voorwaardelijke celstraf voor GHB-drama in Heerenveen

LEEUWARDEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie eist een voorwaardelijke celstraf van vier maanden tegen een 30-jarige vrouw uit Heerenveen voor nalatigheid rond de dood van 26-jarige Lisette Elzinga. Het slachtoffer overleed in oktober 2021 na het drinken van een flesje water met pure GHB.

1 uur geleden
Verdachte Fries GHB-drama 'overtuigde zichzelf' van goed handelen

LEEUWARDEN (ANP) - Een 30-jarige vrouw die dood door schuld wordt verweten in een fataal GHB-drama in Heerenveen vindt achteraf dat ze de situatie destijds verkeerd heeft ingeschat. Dit zei ze dinsdag bij de rechtbank in Leeuwarden. De 26-jarige Lisette Elzinga overleed in oktober 2021 nadat ze in een woning uit een flesje water met pure GHB had gedronken.

2 uur geleden
Verdachten voor de rechter na gebruik app van FBI

ZWOLLE (ANP) - Acht verdachten staan vanaf woensdag terecht in een strafzaak die vooral draait om een app die in opdracht van de FBI is ontwikkeld. Terwijl de acht volgens het Openbaar Ministerie communiceerden over de invoer van cocaïne las de Amerikaanse opsporingsinstantie mee.

3 uur geleden
Voorarrest van insulinemoord op moeder verdachte vrouw verlengd

MAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag het voorarrest van een 53-jarige vrouw uit Sittard met drie maanden verlengd. De vrouw wordt ervan verdacht haar moeder bewust een te hoge dosis insuline te hebben toegediend, waardoor de bejaarde vrouw kwam te overlijden. Volgens het openbaar Ministerie (OM) is er sprake van moord.

3 uur geleden