Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Gennip blij dat coalitie door wil met hervorming kinderopvang

Van Gennip blij dat coalitie door wil met hervorming kinderopvang

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) is "ontzettend blij" dat het nieuwe kabinet in wording verder wil met haar plannen voor hervorming van de kinderopvang. Dat is "heel goed voor alle ouders in Nederland", vindt zij, al is nog onzeker hoeveel ouders straks nog zelf moeten betalen.

Het demissionaire kabinet schetste onlangs de contouren van hoe een nieuw stelsel van kinderopvang eruit zou kunnen zien. Doel is de financiële onzekerheid voor ouders weg te nemen, door de bijdrage van de overheid direct aan opvangorganisaties te gaan betalen, en niet langer via de kinderopvangtoeslag.

Van Gennip zet wel kanttekeningen bij het voornemen van de nieuwe coalitie om te bezuinigen op de kinderopvangtoeslag door die eenmalig niet mee te laten stijgen met de uurtarieven. "Ik denk dat het belangrijk is om te indexeren omdat je daarmee zorgt dat de toeslag die ouders krijgen de kosten van de kinderopvang bijhoudt." Maar dat is een politieke keuze benadrukt zij.

Meer uit Politiek

Dijkgraaf: onder druk stoppen samenwerking met Israël onwenselijk

DEN HAAG (ANP) - Demissionair onderwijsminister Robbert Dijkgraaf vindt "het niet wenselijk" als onderwijsinstellingen hun samenwerking met instellingen in het buitenland stopzetten als er sprake is van druk, intimidatie of dreiging van demonstranten. In een Kamerbrief over de pro-Palestijnse demonstraties op universiteiten benadrukt hij dat onderwijsinstanties het recht en ook de vrijheid hebben om zelf een afweging te maken over hun relaties. Binnen de academische gemeenschap moet en kan daar wel "een open en stevige discussie" over zijn, stelt de minister.

20 uur geleden
Partijen dicht bij akkoord over verdeling kabinetsposten

DEN HAAG (ANP) - PVV, VVD, NSC en BBB zijn nog niet klaar met de verdeling van de kabinetsposten, maar ze zijn er al wel bijna uit. Rond de kringen van de formatie klinken daarover optimistische geluiden. "Het was een goede gespreksdag", wilde beoogd premier Dick Schoof vrijdag alleen kwijt na een nieuwe dag van overleg.

20 uur geleden
Nog zo'n 9,6 miljard euro aan belastingschulden uit coronatijd

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 153.000 bedrijven hebben bij elkaar opgeteld nog 9,6 miljard euro aan schulden uit de coronatijd bij de Belastingdienst. Dat maakt demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Belastingdienst) bekend. De betalingsregelingen van ongeveer een derde van deze ondernemers (54.000) zijn beëindigd. Zij hebben samen een schuld van 3,2 miljard euro. De verwachting is dat een groot deel hiervan oninbaar zal blijken.

1 dag geleden
Plasterk houdt vol: patentenkwestie ook moreel correct verlopen

DEN HAAG (ANP) - De kwestie rond patenten voor kankertherapieën, die hem uiteindelijk het premierschap kostte, is volgens Ronald Plasterk niet alleen juridisch juist verlopen, maar ook "moreel correct gegaan". Hij blijft erbij dat de publicaties van NRC over hem niet kloppen. De voormalig minister en oud-informateur deed zijn uitspraken in het praatprogramma Sophie & Jeroen.

1 dag geleden
Beoogd premier Schoof zwijgt over mogelijke hoorzitting

DEN HAAG (ANP) - Beoogd premier Dick Schoof wil niet ingaan op de vraag of hij bereid is zich vrijwillig te onderwerpen aan een hoorzitting in de Tweede Kamer. Oppositiepartij GroenLinks-PvdA heeft hem daartoe opgeroepen. Maar na afloop van een ontmoeting met formateur Richard van Zwol en de leiders van de coalitiepartijen deed Schoof er het zwijgen toe.

1 dag geleden
BZK opperde hulp oud-ministers om onervarenheid PVV, NSC en BBB

DEN HAAG (ANP) - In de dagen na de verkiezingen uitte de ambtelijke top van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) zorgen over de gevolgen van regeringsdeelname door PVV, NSC en BBB. Die partijen hebben immers geen bestuurservaring. De hoogste baas van het ministerie, de toenmalige secretaris-generaal, opperde zelfs het "invliegen" van oud-bewindspersonen "om de nieuwe bewindslieden te ondersteunen", blijkt uit stukken die het ANP heeft opgevraagd via de Wet Open Overheid (Woo)

1 dag geleden
Onderzoek naar lekken bij Buitenlandse Zaken zonder resultaat

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft niet kunnen achterhalen wie verantwoordelijk was voor het lekken van vertrouwelijke informatie naar de pers. Dat meldt demissionair minister Hanke Bruins Slot aan de Tweede Kamer. Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven geen aanvullend strafrechtelijk onderzoek te zullen doen.

2 dagen geleden