Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Gaal viert met al zijn spelers feest in kleedkamer

Van Gaal viert met al zijn spelers feest in kleedkamer

ROTTERDAM (ANP) - Bondscoach Louis van Gaal spoedde zich na de zege van het Nederlands elftal op Noorwegen (2-0) in zijn rolstoel meteen naar de kleedkamer. "Want we hebben ons geplaatst voor het WK in Qatar", zei hij. "Dat leek me wel een feestje waard."

De 70-jarige Van Gaal poseerde in de kleedkamer in zijn rolstoel voor de huisfotograaf van de KNVB, met alle spelers juichend achter zich. "En we hebben champagne gedronken", vertelde de bondscoach. "En Memphis Depay heeft nog een mooie toespraak gehouden na zijn 75e interland."

Van Gaal volgde het cruciale duel van Oranje met de Noren vanuit een skybox in een lege Kuip. Hij belde met enige regelmaat met zijn tweede assistent Henk Fraser. "We zagen vooral wat we al dachten. Zij kwamen hier om dat ene kansje dat ze misschien zouden krijgen te benutten. Maar wij hebben niets weggegeven."

Finito

De bondscoach vierde de treffers van Steven Bergwijn (84e minuut) en Memphis Depay (91e minuut) ingetogen. "Maar dat komt vooral door mijn gebroken heup", zei hij. "Als ik ook maar een klein beetje beweeg, dan gaat er een enorme pijnscheut door mijn lichaam. Dat is bijna niet te houden."

Van Gaal keek na de zege op de Noren terug op de vier meest vreemde dagen uit zijn loopbaan, vertelde hij. "Eerst verspelen we in de slotfase tegen Montenegro een voorsprong van 0-2", doelde hij op het gelijkspel van zaterdag in Podgorica (2-2). "Dan moeten we die teleurstelling verwerken en val ik van een fiets en breek ik een heup. Dat is toch ongelooflijk. Maar ik wilde erbij zijn, koste wat kost. Het had mijn laatste wedstrijd als trainer kunnen zijn. Want bij een nederlaag was ik gestopt. Dan was het echt finito geweest."

Breekbaar

Van Gaal oogde breekbaar de afgelopen dagen. "Maar dat kwam vooral omdat ik veel pijn had", zei hij. "Want in mijn brein ben ik fris. Je hebt pijnstillers die je scherp houden en pijnstillers die je geest doen afbrokkelen. Ik neem natuurlijk die eerste. Ik weet niet of ik reclame mag maken. Maar ik neem paracetamol."

Van Gaal hoeft zich niet te laten opereren aan zijn gebroken heup. "Tenminste, als ik rust houd en niet veel beweeg. Ik heb al mijn afspraken afgezegd en zal voorlopig alleen wat dingen online doen. En we gaan ons voorbereiden op het WK. Wat we daar kunnen betekenen? Nou, ik moet eerst eens kijken welke spelers mee kunnen. Je zag het op een EK met Virgil van Dijk, die geblesseerd afhaakt. Maar we hebben in mijn ogen een fantastische groep die tot veel in staat is en zoals je net hebt gezien ook op resultaat kan spelen. Natuurlijk had het fout kunnen gaan, maar ik ben niet zo bang aangelegd. We waren echt veel beter."

Meer uit Voetbal

El Yaakoubi: geen aanvoerder Excelsior meer door miscommunicatie

ROTTERDAM (ANP) - Redouan El Yaakoubi wijt het kwijtraken van de aanvoerdersband bij Excelsior aan slechte communicatie van de club tijdens de afhandeling van de OneLove-actie. De voetballer van de Rotterdamse club ging tijdens een interview op het Youtube-kanaal van Salaheddine dieper in op zijn redenen om niet mee te willen doen aan de actie.

2 minuten geleden
Vitesse blijft na akkoord tot zeker 2030 in Gelredome spelen

ARNHEM (ANP) - Vitesse blijft in het Gelredome voetballen. De club uit Arnhem heeft na intensieve onderhandelingen een akkoord bereikt met eigenaar van het stadion, Nedstede. De nieuwe overeenkomst loopt tot 1 oktober 2030. "Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden", reageert algemeen directeur ad interim Peter Rovers van Vitesse.

3 uur geleden
IJsland ontslaat bondscoach Vidarsson

REYKJAVIK (ANP) - Arnar Vidarsson is ontslagen als bondscoach van de nationale voetbalploeg van IJsland. De oud-speler van FC Twente en De Graafschap wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige start van het kwalificatietoernooi voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland.

5 uur geleden
Premier League wil geen eigenaren die mensenrechten schenden

LONDEN (ANP) - Clubs uit de Premier League mogen geen eigenaren of bestuurders meer hebben die zijn veroordeeld voor het schenden van de mensenrechten. Dat hebben de beste voetbalteams van Engeland tijdens een vergadering besloten.

5 uur geleden
Sjachtar Donetsk klaagt bij Europese commissie over FIFA

DONETSK (ANP) - Sjachtar Donetsk heeft bij de Europese commissie een klacht over de FIFA ingediend. De club uit Oekraïne is naar eigen zeggen 40 miljoen euro aan transfersommen en andere inkomsten misgelopen door regelgeving van de wereldvoetbalbond.

7 uur geleden
FC Utrecht ziet toekomst in aanvaller Sanches Fernandes

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht ziet toekomst in Derensili Sanches Fernandes. De club heeft een optie in het contract van de 21-jarige aanvaller gelicht. De topscorer van Jong FC Utrecht is nu tot het einde van het volgend seizoen aan zijn huidige vereniging verbonden.

9 uur geleden
Verdediger Van Rooij slaat interesse af en blijft langer bij NEC

NIJMEGEN (ANP) - NEC heeft verdediger Bart van Rooij langer aan zich weten te binden. De 21-jarige Van Rooij verlengt zijn aflopende contract in Nijmegen met twee jaar, tot de zomer van 2025. De rechtsback, die al ruim 130 wedstrijden voor NEC speelde, stond in de belangstelling van andere clubs en twijfelde daarom of hij bij NEC zou blijven.

14 uur geleden