Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Gijp wil verder met Derksen en Genee in ander format

Van der Gijp wil verder met Derksen en Genee in ander format

DEN HAAG (ANP) - René van der Gijp weet zeker dat Veronica Inside na de veelbesproken rel van vorige maand niet meer terugkeert op televisie. Volgens de voetbalanalist is het programma in de huidige vorm "opgeblazen" en zou het ongeloofwaardig zijn als ze ermee door zouden gaan. De oud-voetballer staat wel open voor nieuwe formats waarin hij, Johan Derksen en Wilfred Genee eventueel terugkeren.

"Johan en ik hebben besloten dat we niet op dezelfde voet verder gaan. Daar blijf ik bij. VI komt niet meer terug", zegt Van der Gijp tegen BuzzE. Een eventueel gesprek met Talpa zou niets oplossen, denkt hij. "Nee hoor, Johan is er ook wel uit. In dezelfde setting doen we dit niet meer."

"We hebben Talpa de mogelijkheid gegeven om na te denken over een andere opzet." Dat kan gewoon, vindt hij: "Wilfred heeft ons misschien laten vallen maar hij heeft ook geen moord gepleegd. Laten we het even afwachten". Volgens Van der Gijp is er een tijdje terug al gesproken over een eventueel dagelijks programma met het VI-trio. Hij staat daar nog steeds voor open.

Niet voetbalgericht

"Ik weet niet hoe het daar nu mee staat, ik heb er niets meer van gehoord", zegt de analist. Volgens hem zou het programma sowieso een andere naam krijgen en niet voetbalgericht zijn. Bovendien zou het naar SBS6 gaan en ook andere vaste gasten krijgen. "Misschien heb ik zelf roet in het eten gegooid. Ik heb gezegd dat ik ook wel een of twee avonden thuis wil zijn voor m'n zoon waar ik voor moet zorgen. Dat begrepen ze ook wel."

"Maar de tijden van bandje, publiek, Danny Vera: dat is gewoon voorbij", aldus een stellige Van der Gijp. "Het programma zoals het was is opgeblazen. Dat moeten we ook niet meer willen."

Gedoe

"Of ik het jammer vind? Nee joh, totaal niet", aldus Van der Gijp. "Een grapje maken en het hele land is in rep en roep. Wat een gedoe. Mensen die sponsors gaan bellen, mensen die in de war raken, mensen die je voor racist en homofoob uitmaken. Dan denk ik: joh, waar ben je toch mee bezig. Ik ben straks zestig jaar, ik ga daar niet meer aan meedoen. Johan en ik hebben geen één keer tegen elkaar gezegd: 'goh jammer hé'. Misschien is het er ook wel tijd voor. We gaan gewoon iets anders doen en dan zien we wel weer."

Van der Gijp denkt dat Talpa misschien wel blij is dat hij en Derksen hun contract hebben ingeleverd en ieder zes ton aan zich voorbij laten gaan. "We zitten tenslotte ook in coronatijd. We verdienen een hoop geld. Voor hetzelfde geld denkt John de Mol nu: daar ben ik mooi van afgekomen, van dat salaris."

Meer uit Entertainment

Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

3 dagen geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

6 dagen geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 week geleden
NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans (70) overleden

LAREN (ANP) - Voormalig NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans is donderdag op 70-jarige leeftijd overleden. Zij overleed in het Rosa Spier Huis in Laren na een langdurig ziekbed als gevolg van een val. Dat heeft oud-casting director Harry Klooster, die goed met haar bevriend was, gemeld aan het ANP.

2 weken geleden
Verenigd Koninkrijk organiseert songfestival namens Oekraïne

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat het Eurovisie Songfestival organiseren in plaats van Oekraïne, zo heeft organisator European Broadcasting Union (EBU) maandag bekendgemaakt. Eigenlijk zou Oekraïne als de winnaar van dit jaar het evenement organiseren, maar dat kan niet vanwege de oorlog in het land.

2 weken geleden
Pearl Jam trad zondagavond niet op na doktersadvies

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse band Pearl Jam zegde zondagmiddag op het laatste moment het concert in de Ziggo Dome af op doktersadvies. Dat heeft een woordvoerder van MOJO maandag gemeld.

2 weken geleden
Zomergasten trapt af met 526.000 kijkers

HILVERSUM (ANP) - Het nieuwe seizoen van Zomergasten is zondagavond afgetrapt met 526.000 kijkers. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Dit is een betere start dan de afgelopen twee jaar, toen de eerste uitzending van de reeks minder dan 400.000 mensen trok.

2 weken geleden