Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van den Bosch nieuw bij Kunstspeuren in de Zak

Van den Bosch nieuw bij Kunstspeuren in de Zak

ELLEWOUTSDIJK – De open atelierroute 'Kunstspeuren in de Zak' vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 en zondag 14 april en zaterdag 28 en zondag 29 september. Tijdens deze weekenden openen kunstenaars op verschillende locaties hun deuren voor het publiek. Rem van den Bosch doet voor het eerst mee.

Bezoekers kunnen bij 18 locaties speuren naar diverse disciplines zoals schilderkunst, digitale kunst, keramiek, sieraden en muziek. Nieuw is de inbreng van fotograaf Rem van den Bosch, die sinds 7 jaar in de voormalige basisschool in Ellewoutsdijk woont. Een deel van de school is nu de culturele hotspot 'Tilias'. “We hebben de afgelopen jaren druk verbouwd”, vertelt Van den Bosch. “In de polyvalente ruimte kunnen mensen samenkomen in een inspirerende omgeving. De ruimte doet ook dienst als bed & breakfast en vergaderzaal. Ik vond het een mooie gelegenheid om, nu alles af is, deel te nemen aan de kunstroute.”

Aanbellen

Volgens Van den Bosch staan de deuren niet alleen tijdens Kunstspeuren in de Zak open voor belangstellenden. “Mensen kunnen altijd op afspraak mijn atelier bezoeken en we hebben ook veel mensen die spontaan aanbellen, omdat ze hier als kind nog op school gezeten hebben en nieuwsgierig zijn hoe het er nu uit ziet. Ik woon hier met veel plezier en ik vind Ellewoutsdijk het tofste dorp van Zeeland. Het leuke aan de route is dat er veel te beleven is; mensen mogen een blik werpen in de 'keukens' van de kunstenaars en kunnen ervaren hoe mooi de Zak is.”

Verdriet

Van den Bosch exposeert foto’s van mensen die verdriet tonen. Een deel van deze reeks is in mei ook te zien in 't Kerkje van Ellesdiek. “Ik wilde een serie maken die een basale emotie laat zien. Tijdens de selectie van modellen bleek verdriet het meest krachtige beeld op te leveren. Ik heb mij laten inspireren door een schilderij van een huilend zigeunerjongetje dat bij mijn oma hing. Een groot deel van de reeks bestaat uit kinderen die hun tranen laten zien. Ik wil hiermee het leed laten zien van niet-Europese kinderen en hiervoor aandacht vragen. Het is zo mooi geworden; het is qua beeld zo sterk en ontwapenend.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

1 dag geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

1 dag geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

1 dag geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

1 dag geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

2 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

2 dagen geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

2 dagen geleden