Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Valse start golfer Luiten in openingstoernooi DP World Tour

Valse start golfer Luiten in openingstoernooi DP World Tour

ABU DHABI (ANP) - Golfer Joost Luiten is het nieuwe jaar teleurstellend begonnen. De Nederlandse prof haalde de cut niet in het openingstoernooi van de DP World Tour in Abu Dhabi.

Luiten noteerde in de tweede ronde 72 slagen op de Yas Links en die score viel nog wel mee, maar hij maakte er zijn dramatische eerste ronde van 79 slagen (+7) op donderdag bij lange na niet mee goed. Hij belandde op de gedeelde 107e plaats en bleef ver verwijderd van de bovenste helft in het klassement.

Wil Besseling deed het niet heel veel beter. Hij had in de tweede ronde 77 slagen nodig en kwam uit op de gedeelde 85e positie met +5. Ook de Noord-Hollander is daarmee uitgeschakeld.

Daan Huizing

Daan Huizing mag zaterdag wel afslaan voor de derde ronde. Hij presteerde weliswaar matig met een tweede ronde van 76 slagen, maar door zijn degelijke eerste ronde op donderdag van 71 slagen was zijn totaalscore van +3 goed voor de gedeelde 60e plaats en die was precies genoeg om het toernooi te mogen vervolgen.

Het toernooi in Abu Dhabi is een van de toonaangevende in de DP World Tour, voorheen de Europese Tour. Het prijzengeld bedraagt 8 miljoen dollar (7 miljoen euro). De Schot Scott Jamieson is na de tweede ronde de leider met een score van 7 onder par.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden