Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Vaker rijstrook Vlaketunnel open bij problemen'

'Vaker rijstrook Vlaketunnel open bij problemen'

VLAKE - Rijkswaterstaat en de gemeenten Kapelle en Reimerswaal proberen bij een ongeluk of storing in de Vlaketunnel vaker een rijstrook te openen, zodat het verkeer op de snelweg A58 toch kan doorstromen.

Dat laat de gemeente Kapelle weten na overleg tussen de drie partijen. 'De A58 is een belangrijke verbinding van en naar Zeeland en storingen moeten zo veel mogelijk worden vermeden', schrijft de Kapelse wethouder Siwart Mackintosh in een gemeentelijke nieuwsbrief. 'Besproken is hoe te handelen als door uitval van installaties de Vlaketunnel gesloten wordt en de storing niet binnen zeer korte tijd kan worden opgelost.' Aanleiding was de urenlange, ongeplande sluiting van de tunnel op 4 april. Dat had grote files tot gevolg.

Weginspecteurs

Naast het zo snel mogelijk verhelpen van incidenten, bekijkt Rijkswaterstaat met de twee gemeenten de mogelijkheden voor tijdelijke openstelling van één rijstrook per rijrichting in de Vlaketunnel, aldus de wethouder. Zo kan het verkeer zoveel mogelijk blijven rijden. Hierbij kan Rijkswaterstaat dan voor de veiligheid een snelheidsbeperking instellen en weginspecteurs toezicht laten houden, schrijft Mackintosh.

Meer uit Reimerswaal

Auto in de sloot langs N670 in Kapelle

KAPELLE - Bij de Noordweg (N670) in Kapelle is donderdag aan het begin van de middag een personenauto in een sloot beland. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

1 uur geleden
Wegens succes op herhaling: 24-uurstoernooi Kapelle

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle houdt vrijdag en zaterdag voor de tweede keer een 24-uurstoernooi.

4 uur geleden
Nieuw buurtkastje in Hansweert

HANSWEERT - Er is een nieuw buurtkastje in Hansweert geplaatst.

20 uur geleden
Textielrace basisscholen is begonnen

KAPELLE/KRUININGEN - De textielrace is maandag begonnen. Tot en met donderdag 18 april houden tien Bevelandse en Thoolse basisscholen, ook in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal, een wedstrijd om zoveel mogelijk oude kleding en ander textiel in te zamelen. Inwoners kunnen helpen en zo tegelijkertijd opruimen in huis. In Kapelle doet basisschool 't Honk mee en in Reimerswaal de basisscholen de Zevensprong in Krabbendijke en De Eendracht in Hansweert.

1 dag geleden
Het verhaal van de wolfhond: 'het is er niet eentje, het zijn helaas meerdere wolfhonden'

RILLAND - Wat begon met een zichtmelding van een wolf vorige week, blijkt een uitgebreider verhaal te zijn. De wolf was geen wolf, maar een wolfhond en die liep niet alleen, maar in het gezelschap van een andere, inmiddels gevangen, hond. En naar nu blijkt is dit niet de enige wolfhond die hier rondloopt. Volgens Team Hondenopsporing Nederland lopen er namelijk meerdere wolfhonden in de omgeving. De dieren zijn hier gedumpt. Het gaat dus niet om de Franse wolfhond Tépa.

1 dag geleden
Paaszaterdag: Kattendijke weer spil in Oosterscheldeloop

KATTENDIJKE/WEMELDINGE - Op paaszaterdag (30 maart) wordt voor de zestiende keer de Oosterscheldeloop gehouden. Die begint en finisht in Kattendijke en voert onder meer langs het Nationaal Park Oosterschelde en door Wemeldinge.

1 dag geleden
Na jaren is het zover: nieuw clubgebouw voor V.V. Wemeldinge

WEMELDINGE - Voetbalvereniging Wemeldinge krijgt een nieuw clubgebouw. Jaren wordt er al over gesproken en nu is het besluit definitief, laat de Kapelse wethouder Jon Herselman weten.

2 dagen geleden