Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Vaker rijstrook Vlaketunnel open bij problemen'

'Vaker rijstrook Vlaketunnel open bij problemen'

VLAKE - Rijkswaterstaat en de gemeenten Kapelle en Reimerswaal proberen bij een ongeluk of storing in de Vlaketunnel vaker een rijstrook te openen, zodat het verkeer op de snelweg A58 toch kan doorstromen.

Dat laat de gemeente Kapelle weten na overleg tussen de drie partijen. 'De A58 is een belangrijke verbinding van en naar Zeeland en storingen moeten zo veel mogelijk worden vermeden', schrijft de Kapelse wethouder Siwart Mackintosh in een gemeentelijke nieuwsbrief. 'Besproken is hoe te handelen als door uitval van installaties de Vlaketunnel gesloten wordt en de storing niet binnen zeer korte tijd kan worden opgelost.' Aanleiding was de urenlange, ongeplande sluiting van de tunnel op 4 april. Dat had grote files tot gevolg.

Weginspecteurs

Naast het zo snel mogelijk verhelpen van incidenten, bekijkt Rijkswaterstaat met de twee gemeenten de mogelijkheden voor tijdelijke openstelling van één rijstrook per rijrichting in de Vlaketunnel, aldus de wethouder. Zo kan het verkeer zoveel mogelijk blijven rijden. Hierbij kan Rijkswaterstaat dan voor de veiligheid een snelheidsbeperking instellen en weginspecteurs toezicht laten houden, schrijft Mackintosh.

Meer uit Reimerswaal

Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

6 uur geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

2 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

3 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

5 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

6 dagen geleden
Fietsster naar ziekenhuis na botsing met busje op Vierwegen bij Kapelle

KAPELLE - Op de Vierwegen bij Kapelle zijn woensdag een autmobilist en fietsster met elkaar in botsing gekomen. De fietsster raakte hierbij gewond en moest mee naar het ziekenhuis.

1 week geleden
Kapelse jeugd laat stem horen in nieuwe kindergemeenteraad

KAPELLE - Eindelijk is het zover: de gemeente Kapelle heeft een kindergemeenteraad. Vorige week zijn de kinderraadsleden plechtig geïnstalleerd en hebben ze meteen voor het eerst vergaderd.

1 week geleden