Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Vaker rijstrook Vlaketunnel open bij problemen'

'Vaker rijstrook Vlaketunnel open bij problemen'

VLAKE - Rijkswaterstaat en de gemeenten Kapelle en Reimerswaal proberen bij een ongeluk of storing in de Vlaketunnel vaker een rijstrook te openen, zodat het verkeer op de snelweg A58 toch kan doorstromen.

Dat laat de gemeente Kapelle weten na overleg tussen de drie partijen. 'De A58 is een belangrijke verbinding van en naar Zeeland en storingen moeten zo veel mogelijk worden vermeden', schrijft de Kapelse wethouder Siwart Mackintosh in een gemeentelijke nieuwsbrief. 'Besproken is hoe te handelen als door uitval van installaties de Vlaketunnel gesloten wordt en de storing niet binnen zeer korte tijd kan worden opgelost.' Aanleiding was de urenlange, ongeplande sluiting van de tunnel op 4 april. Dat had grote files tot gevolg.

Weginspecteurs

Naast het zo snel mogelijk verhelpen van incidenten, bekijkt Rijkswaterstaat met de twee gemeenten de mogelijkheden voor tijdelijke openstelling van één rijstrook per rijrichting in de Vlaketunnel, aldus de wethouder. Zo kan het verkeer zoveel mogelijk blijven rijden. Hierbij kan Rijkswaterstaat dan voor de veiligheid een snelheidsbeperking instellen en weginspecteurs toezicht laten houden, schrijft Mackintosh.

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

6 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

7 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden