Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vaker gepind in winkels met kerstdagen dan in pre-coronajaar 2019

Vaker gepind in winkels met kerstdagen dan in pre-coronajaar 2019

DEN HAAG (ANP) - Consumenten hebben de afgelopen kerstdagen vaker betaald met een betaalpas in fysieke winkels dan in het pre-coronajaar 2019. Dat meldt de Betaalvereniging Nederland. Op zondag eerste kerstdag van dit jaar werd ongeveer 20 procent vaker betaald met een pinpas of creditcard dan op eerste kerstdag van 2019. Daarmee was een totaalbedrag van ongeveer 105 miljoen euro gemoeid.

Voor maandag tweede kerstdag gaat het om een plus van circa 15 procent ten opzichte van 2019, voor een totaalbedrag van ruwweg 90 miljoen euro. Bij benzinestations werd tijdens de kerstdagen relatief vaak afgerekend met pinpassen en creditkaarten.

Volgens de Betaalvereniging lag het aantal betalingen aan de kassa met pinpassen en creditkaarten in vergelijking met een normale zondag en maandag nog wel altijd ongeveer 50 procent lager. Verder gaan vergelijkingen met 2020 en 2021 volgens de organisatie mank omdat de meeste winkels toen verplicht gesloten waren als gevolg van coronabeperkingen.

iDEAL grote favoriet

De Betaalvereniging zegt verder dat online met de kerstdagen in vergelijking met 2019 ruim het dubbele is afgerekend met iDEAL. Gerekend over de hele week tot en met tweede kerstdag werd online 75 procent vaker afgerekend.

In de hele week tot en met zondag werd in winkels voor fotografie, optiek en sieraden circa 85 procent vaker elektronisch afgerekend dan normaal. In kledingwinkels was dat zo’n 35 procent vaker en in speelgoed-, hobby- en sportwinkels een kwart meer dan normaal.

Meer uit Financieel

Werkloosheid loopt licht op tot 3,7 procent in april

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in april licht toegenomen ten opzichte van een maand eerder. In april zat 3,7 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In maart was dat nog 3,6 procent. De toename van de werkloosheid sluit volgens het CBS aan bij het verslechterde economische beeld van Nederland in april. Het aantal WW-uitkeringen nam wel licht af.

13 minuten geleden
Aantal vliegtuigpassagiers in Nederland gestegen met 15 procent

DEN HAAG (ANP) - Ruim 16 miljoen mensen reisden in het eerste kwartaal van dit jaar van of naar een Nederlands vliegveld, 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

7 uur geleden
Gemeenten gaven begin dit jaar meer nieuwbouwvergunningen af

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten hebben in het eerste kwartaal 15 procent meer vergunningen afgegeven voor de bouw van nieuwe huizen dan vorig jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kunnen daarmee zo'n 16.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Toch kan het volgens het statistiekbureau nog even duren voordat die woningen er staan: gemiddeld duurt dat vanaf de vergunningverlening ongeveer twee jaar.

7 uur geleden
Inflatiecijfers zorgen voor recordstanden op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben een opkikker gekregen van meevallende inflatiecijfers. De brede graadmeter S&P 500 en techbeurs Nasdaq vestigden een nieuw record nu beleggers hopen op meer renteverlagingen dit jaar. De zogeheten meme-aandelen van gamewinkelketen GameStop en bioscoopexploitant AMC gingen hard onderuit.

8 uur geleden
Rechtszaak om misleiding rond rijhulp Tesla in VS mag doorgaan

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - De problemen rond zelfsturende functies in auto's van Tesla stapelen zich op. Een groep boze klanten wil het bedrijf aanklagen omdat topman Elon Musk hen zou hebben misleid over de mogelijkheden om de elektrische auto's van het merk geautomatiseerd te laten rijden. Een rechtbank in San Francisco oordeelde dat die zaak mag doorgaan.

9 uur geleden
Esprit vraagt in Duitsland uitstel van betaling aan

HONGKONG (ANP) - Modewinkelketen Esprit heeft in Duitsland voor zes bedrijfsonderdelen een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. De kosten waren te sterk gestegen voor veel winkels, laat het Hongkongse moederbedrijf weten.

11 uur geleden
Lege schappen in sommige winkels Aldi na computerupdate

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Aldi heeft in sommige winkels te kampen met lege schappen na een update van een computersysteem. Dat heeft een woordvoerder laten weten na berichtgeving van vakwebsite Distrifood.

12 uur geleden