Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Vakantieparken trekken meer buitenlandse toeristen'

'Vakantieparken trekken meer buitenlandse toeristen'

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen drie weken boeken steeds meer buitenlandse toeristen een plek op een Nederlands vakantiepark voor deze zomer. Het gaat vooral om Duitsers, gevolgd door Belgen. Dat komt naar voren uit een rondgang langs verschillende vakantieparken en toerismebureaus. Vergeleken met voorgaande jaren is het aandeel buitenlandse toeristen wel kleiner, omdat meer Nederlanders in eigen land op vakantie gaan.

De organisaties zeggen dat het aantal boekingen van buitenlandse toeristen stijgt sinds het aantal coronabesmettingen in de landen daalt. Concrete cijfers zijn nog moeilijk te noemen, omdat de boekingen nog binnenkomen. Ook hoeven Duitsers sinds 10 juni geen negatieve PCR-test meer te laten zien of in quarantaine te gaan bij terugkomst, wat het aantal Duitse boekingen vergroot.

"Dat heeft voor een enorme boost gezorgd", zegt een woordvoerder van vakantieparkketen Roompot, die sinds drie weken veel boekingen binnenkrijgt van Duitsers en ook van Belgen. Ook keten Center Parcs ziet het aantal boekingen van buitenlandse toeristen de afgelopen drie weken toenemen. "We merken een toename sinds het beter gaat met de versoepelingen. Vooral veel Duitsers nemen contact op", zegt een woordvoerder. Nederlandse vakantieparken kregen ook voor de pandemie vooral bezoek uit de buurlanden, vertellen de organisaties.

Hetzelfde niveau

Toch is het aandeel buitenlandse toeristen nog niet op hetzelfde niveau als voor de pandemie, zien de vakantieparken. "Er boeken meer Nederlanders dan voorgaande jaren", zegt de woordvoerder van Center Parcs. "We zien echt dat Nederlanders plekken van buitenlandse toeristen innemen dit jaar". De vakantieparken verwachten goed vol te zitten deze zomer.

Volgens een woordvoerder van HISWA-RECRON, een branchevereniging voor recreatieondernemers, komen nu meer buitenlanders op de parken af dan afgelopen zomer: "Dat komt ook omdat er nu waarschijnlijk weer meer mag, zoals het gebruikmaken van de horecagelegenheden en het zwembad. Dat maakt de vakantie toch leuker."

Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, een organisatie die zich richt op het verzamelen van kennis over toerisme in Nederland, gaat het niet in de hele toeristische sector zo goed. "Binnensteden zijn dramatisch rustig, ook hotels zitten vaak niet vol", aldus een woordvoerder.

Meer uit Financieel

Brussel wil dat VS belastingvoordeel bij aankoop e-auto schrappen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil dat de Verenigde Staten een passage over belastingvoordelen voor kopers van elektrische auto's uit een wetsvoorstel verwijderen. De voordelen gelden alleen als een bepaald deel van de batterijonderdelen uit de VS komt. Het dagelijks EU-bestuur meent dat hierdoor producten van buiten de VS worden benadeeld en dringt erop aan de wet in overeenstemming te brengen met de regels van de Wereldhandelsorganisatie.

1 uur geleden
OPEC denkt minder olie op te hoeven pompen

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC verwacht dit kwartaal minder olie op te hoeven pompen. Niet-OPEC-landen als de Verenigde Staten produceren meer olie, waardoor de landen van het kartel het rustiger aan kunnen doen. Ook is de vraag naar olie lager dan de OPEC eerder verwachtte. Dat laatste is opvallend, omdat het Internationaal Energieagentschap de vraag naar olie juist ziet toenemen.

1 uur geleden
Disney schiet omhoog op Wall Street na sterke resultaten

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Disney is donderdag ruim 8 procent omhooggeschoten na de opening van de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de sterke resultaten van het Amerikaanse entertainmentconcern. Vooral de sterke aanwas van nieuwe kijkers voor streamingdienst Disney+ viel goed na eerdere tegenvallende cijfers van concurrent Netflix. Disney boekte verder meer omzet en winst dan verwacht en kondigde aan de prijzen voor Disney+ te verhogen.

1 uur geleden
McDonald's wil weer vestigingen openen in Oekraïne

CHICAGO (ANP/RTR/AFP) - McDonald's wil de komende maanden weer restaurants openen in Oekraïne. Die beslissing volgt op verzoeken van personeel in het door Rusland binnengevallen land om weer aan het werk te kunnen, zegt internationaal directer Paul Pomroy.

1 uur geleden
IAO: werkgelegenheid jongeren nog niet op niveau van voor corona

GENÈVE (ANP/BELGA) - De wereldwijde werkgelegenheid voor jongeren zit nog niet op het niveau van voor corona. Dat blijkt uit een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), die is verbonden aan de Verenigde Naties. Zo blijken jongeren meer dan andere leeftijdsgroepen de dupe van de coronapandemie.

2 uur geleden
Verkoop stekkerauto's sterk gestegen, veel verkopen in China

READING (ANP) - De verkoop van elektrische auto's en plug-inhybrides lag in de eerste zes maanden van dit jaar twee derde hoger dan vorig jaar. Dat meldt onderzoeksbureau Canalys, dat stelt dat er wereldwijd 4,2 miljoen stekkerauto's de showroom verlieten. Meer dan de helft daarvan werd in China verkocht.

2 uur geleden
ING: flinke daling huizenprijzen vooralsnog minder waarschijnlijk

AMSTERDAM (ANP) - Het is op dit moment waarschijnlijker dat de huizenprijzen stabiliseren dan dat de prijzen komende tijd flink omlaag gaan. Dat schrijven economen van ING in een nieuw rapport over de woningmarkt.

3 uur geleden