Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Vakantieparken trekken meer buitenlandse toeristen'

'Vakantieparken trekken meer buitenlandse toeristen'

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen drie weken boeken steeds meer buitenlandse toeristen een plek op een Nederlands vakantiepark voor deze zomer. Het gaat vooral om Duitsers, gevolgd door Belgen. Dat komt naar voren uit een rondgang langs verschillende vakantieparken en toerismebureaus. Vergeleken met voorgaande jaren is het aandeel buitenlandse toeristen wel kleiner, omdat meer Nederlanders in eigen land op vakantie gaan.

De organisaties zeggen dat het aantal boekingen van buitenlandse toeristen stijgt sinds het aantal coronabesmettingen in de landen daalt. Concrete cijfers zijn nog moeilijk te noemen, omdat de boekingen nog binnenkomen. Ook hoeven Duitsers sinds 10 juni geen negatieve PCR-test meer te laten zien of in quarantaine te gaan bij terugkomst, wat het aantal Duitse boekingen vergroot.

"Dat heeft voor een enorme boost gezorgd", zegt een woordvoerder van vakantieparkketen Roompot, die sinds drie weken veel boekingen binnenkrijgt van Duitsers en ook van Belgen. Ook keten Center Parcs ziet het aantal boekingen van buitenlandse toeristen de afgelopen drie weken toenemen. "We merken een toename sinds het beter gaat met de versoepelingen. Vooral veel Duitsers nemen contact op", zegt een woordvoerder. Nederlandse vakantieparken kregen ook voor de pandemie vooral bezoek uit de buurlanden, vertellen de organisaties.

Hetzelfde niveau

Toch is het aandeel buitenlandse toeristen nog niet op hetzelfde niveau als voor de pandemie, zien de vakantieparken. "Er boeken meer Nederlanders dan voorgaande jaren", zegt de woordvoerder van Center Parcs. "We zien echt dat Nederlanders plekken van buitenlandse toeristen innemen dit jaar". De vakantieparken verwachten goed vol te zitten deze zomer.

Volgens een woordvoerder van HISWA-RECRON, een branchevereniging voor recreatieondernemers, komen nu meer buitenlanders op de parken af dan afgelopen zomer: "Dat komt ook omdat er nu waarschijnlijk weer meer mag, zoals het gebruikmaken van de horecagelegenheden en het zwembad. Dat maakt de vakantie toch leuker."

Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, een organisatie die zich richt op het verzamelen van kennis over toerisme in Nederland, gaat het niet in de hele toeristische sector zo goed. "Binnensteden zijn dramatisch rustig, ook hotels zitten vaak niet vol", aldus een woordvoerder.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

12 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

14 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

15 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

17 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

17 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

18 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 dag geleden