Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vaarwel, Middelburgse grachten

Vaarwel, Middelburgse grachten

MIDDELBURG - Met een lach, een traan en een lied: Roland en Marleen van Banning droegen vorige week het roer van Rondvaart Middelburg over aan zoon Iven en zijn vrouw Lilian. Het is, na 20 jaar hard werken op en rondom het water, gewoon mooi geweest, en tijd om te gaan genieten van het welverdiende pensioen.

Een feestje om het afscheid te vieren had van het stel niet zo nodig gehoeven, maar er was geen ontkomen aan: de kinderen wilden de overdracht niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zij nodigden vorige week zo’n zestig vrienden en bekenden uit om nog een laatste keer met Marleen en Roland over de Middelburgse grachten te varen. Stadsgids Ilse Maljers en verhalenverteller Johan Antheunisse waren gevraagd om de tocht van een vrolijke noot te voorzien, en om samen met het stel terug te blikken op de afgelopen twintig jaar. Het werd een tocht om nooit meer te vergeten. Johan Antheunisse, die in het verleden samen met zijn broer Jan-Willem met veel succes speciale rondvaarten verzorgde onder de noemer ‘De Middelburgse Grachtengordel’, vertelde het ene na het andere grappige verhaal. Hij bracht de passagiers aan het lachen met verwijzingen naar markante Middelburgers uit het verleden, zoals ‘Mientje van ’t urgel’, of Bas Bastiaanse, bijgenaamd ‘tik op de schaal’. Zijn verhalen werden afgewisseld met die van Roland, die geen enkele moeite deed om zijn liefde voor de stad Middelburg te verbergen.

De lach overheerste deze middag, maar het woord was ook aan zoon Iven, die de onderneming samen met zijn vrouw Lilian zal voortzetten. Hij hoopt uiteraard dat zij net zo succesvol zullen zijn als zijn ouders. Tranen waren er ook. Bij terugkeer bij de kiosk aan Achter de Houttuinen werd de rondvaartboot verwelkomd door muzikanten die een Middelburgse variant van ‘Aan de Amsterdamse grachten’ speelden. Het hele gezelschap zong uit volle borst mee. Juist dat gaf het dankwoord van Roland een mooie, emotionele lading. “Een biertje dan maar?” “Ja, graag. Op jullie volgende reis, Roland en Marleen!”

Meer uit Middelburg

Pop-up jeugdcentrum in De Spot tijdens Middelburgse kermis

MIDDELBURG - Vrijdag 2 augustus begint de kermis in Middelburg. Een evenement waar veel jongeren het hele jaar naar uit kijken. En reden voor de gemeente Middelburg en Vizita om een tijdelijk Jeugdcentrum in de binnenstad in te richten. Er is gekozen voor een pop-up jeugdcentrum in De Spot in de Beddwijkstraat.

6 uur geleden
Bezorger nagekeken na ongeval Middelburg

MIDDELBURG - De ambulancedienst heeft maandagmiddag een pakketbezorger gecontroleerd na een ongeval op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg.De bezorger was rond 16.00 uur betrokken bij een ongeluk op de Ampèreweg, een doodlopende weg op het bedrijventerrein. De ambulancedienst werd gewaarschuwd. De bestuurder werd nagekeken maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn.De verkeerspolitie heeft bij de automobilist een blaas- en speekseltest afgenomen maar de bestuurder bleek niet onder invloed te hebben gereden.

18 uur geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Marga Willemse uit Vrouwenpolder die gepubliceerd werd. 

1 dag geleden
Veerenaren kunnen rijbewijs nu ook online verlengen

DOMBURG - Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dat kan online, veilig en snel. Uw hoeft maar één keer naar het gemeentehuis in Domburg te komen en het rijbewijs ligt dan na 2 werkdagen voor u klaar. 

1 dag geleden
Totale leegverkoop kledingwinkel Leger des Heils

MIDDELBURG - Dinsdag 23 en donderdag 25 juli is er totale leegverkoop in kledingwinkel van Leger des Heils in Middelburg. Alles 1 + 1 gratis. 

1 dag geleden
Boskalis Beach Cleanup Tour Vrouwenpolder en Neeltje Jans

DOMBURG - Van 1 tot en met 15 augustus ruimen duizenden vrijwilligers in 30 etappes weer de hele Noordzeekust, van Cadzand tot Schiermonnikoog, op. Op 3 augustus is er een etappe op het strand bij Vrouwenpolder en 4 augustus bij Neeltje Jans. 

2 dagen geleden
Auto en scooter komen met elkaar in botsing op de Torenweg

MIDDELBURG- Op de Torenweg heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Op de voorrangskruising met de Spinhuisweg kwamen een auto en een scooter met elkaar in botsing. De bestuurder van de scooter kwam ten val en werd door de ambulancedienst ter plaatse medisch onderzocht. Hij hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. 

2 dagen geleden