Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UWV Zeeland enthousiast over nieuwe methode ‘open hiring’

UWV Zeeland enthousiast over nieuwe methode ‘open hiring’

Om vacatures in te vullen, werkt UWV Zeeland sinds kort met ‘open hiring’. De eerste resultaten zijn positief, laat de uitkeringsinstantie dinsdag weten.

Via open hiring beginnen werknemers zonder sollicitatiebrief of -gesprek met een nieuwe, betaalde baan. Als een werkgever een vacature openstelt via open hiring, noteren belangstellenden bij het bedrijf hun naam op de lijst en de eerste krijgt de baan. De volgende op de lijst, krijgt de volgende baan en zo verder. 

Koploper

‘Dit is bewezen succesvol’, aldus het UWV. ‘Op deze wijze reageren ook mensen op een vacature die dit anders niet zouden doen. Bijvoorbeeld omdat zij onvoldoende de Nederlandse taal beheersen, geen goed cv hebben, moeilijk een sollicitatiegesprek kunnen voeren of wellicht al worden afgewezen op hun achternaam.’ Vaak zijn deze vaardigheden niet nodig om een functie goed te kunnen uitoefenen, aldus het UWV. ‘Moet je als afwashulp een goede brief kunnen schrijven? Of moet je als productiemedewerker een goed sollicitatiegesprek kunnen voeren? Andere kwaliteiten en vaardigheden zijn veel belangrijker voor dit werk.’

De eerste vacatures in Zeeland zijn al via open hiring ingevuld, aldus het UWV. ‘We zijn hiermee gestart per 1 mei en bezoeken bedrijven om hen te informeren over open hiring.’ Zo willen onder meer Market Plaza, Jan Pouwelse Groendoeners, schoonmaakbedrijf Stoffels Bleijenberg, ’t Zusje in Terneuzen en restaurant De Beren in Goes hiermee volgens het UWV aan de slag. ‘Zeeland is koploper in Nederland voor wat betreft het aantal nieuwe bedrijven dat open hiring toepast.’ 

Deze in Amerika ontwikkelde methode vergroot volgens het UWV de kansen voor werkgevers om nieuwe krachten te vinden. ‘Bovendien wordt veel kostbare tijd bespaard, die je normaal kwijt bent aan een sollicitatieprocedure. Werkzoekenden die moeilijk een baan kunnen vinden, krijgen door open hiring meer kansen op betaald werk. Dat is goed voor de Zeeuwse economie, maar ook voor het UWV en gemeenten heeft het voordelen. Minder mensen beroepen zich op een uitkering.’

Meer uit Reimerswaal

Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

14 uur geleden
Bijeenkomst voor lustrum Toujours Kapelle

KAPELLE - In mei vindt voor de tiende keer de Franse week Toujours Kapelle plaats. Het organisatiecomité houdt maandagavond 4 maart een bijeenkomst in het gemeentehuis in Kapelle voor wie ideeën heeft voor activiteiten of als vrijwilliger wil helpen.

19 uur geleden
Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

1 dag geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

2 dagen geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

2 dagen geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

4 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

5 dagen geleden