Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UWV Zeeland enthousiast over nieuwe methode ‘open hiring’

UWV Zeeland enthousiast over nieuwe methode ‘open hiring’

Om vacatures in te vullen, werkt UWV Zeeland sinds kort met ‘open hiring’. De eerste resultaten zijn positief, laat de uitkeringsinstantie dinsdag weten.

Via open hiring beginnen werknemers zonder sollicitatiebrief of -gesprek met een nieuwe, betaalde baan. Als een werkgever een vacature openstelt via open hiring, noteren belangstellenden bij het bedrijf hun naam op de lijst en de eerste krijgt de baan. De volgende op de lijst, krijgt de volgende baan en zo verder. 

Koploper

‘Dit is bewezen succesvol’, aldus het UWV. ‘Op deze wijze reageren ook mensen op een vacature die dit anders niet zouden doen. Bijvoorbeeld omdat zij onvoldoende de Nederlandse taal beheersen, geen goed cv hebben, moeilijk een sollicitatiegesprek kunnen voeren of wellicht al worden afgewezen op hun achternaam.’ Vaak zijn deze vaardigheden niet nodig om een functie goed te kunnen uitoefenen, aldus het UWV. ‘Moet je als afwashulp een goede brief kunnen schrijven? Of moet je als productiemedewerker een goed sollicitatiegesprek kunnen voeren? Andere kwaliteiten en vaardigheden zijn veel belangrijker voor dit werk.’

De eerste vacatures in Zeeland zijn al via open hiring ingevuld, aldus het UWV. ‘We zijn hiermee gestart per 1 mei en bezoeken bedrijven om hen te informeren over open hiring.’ Zo willen onder meer Market Plaza, Jan Pouwelse Groendoeners, schoonmaakbedrijf Stoffels Bleijenberg, ’t Zusje in Terneuzen en restaurant De Beren in Goes hiermee volgens het UWV aan de slag. ‘Zeeland is koploper in Nederland voor wat betreft het aantal nieuwe bedrijven dat open hiring toepast.’ 

Deze in Amerika ontwikkelde methode vergroot volgens het UWV de kansen voor werkgevers om nieuwe krachten te vinden. ‘Bovendien wordt veel kostbare tijd bespaard, die je normaal kwijt bent aan een sollicitatieprocedure. Werkzoekenden die moeilijk een baan kunnen vinden, krijgen door open hiring meer kansen op betaald werk. Dat is goed voor de Zeeuwse economie, maar ook voor het UWV en gemeenten heeft het voordelen. Minder mensen beroepen zich op een uitkering.’

Meer uit Reimerswaal

Auto in de sloot langs N670 in Kapelle

KAPELLE - Bij de Noordweg (N670) in Kapelle is donderdag aan het begin van de middag een personenauto in een sloot beland. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

3 uur geleden
Wegens succes op herhaling: 24-uurstoernooi Kapelle

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle houdt vrijdag en zaterdag voor de tweede keer een 24-uurstoernooi.

6 uur geleden
Nieuw buurtkastje in Hansweert

HANSWEERT - Er is een nieuw buurtkastje in Hansweert geplaatst.

22 uur geleden
Textielrace basisscholen is begonnen

KAPELLE/KRUININGEN - De textielrace is maandag begonnen. Tot en met donderdag 18 april houden tien Bevelandse en Thoolse basisscholen, ook in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal, een wedstrijd om zoveel mogelijk oude kleding en ander textiel in te zamelen. Inwoners kunnen helpen en zo tegelijkertijd opruimen in huis. In Kapelle doet basisschool 't Honk mee en in Reimerswaal de basisscholen de Zevensprong in Krabbendijke en De Eendracht in Hansweert.

1 dag geleden
Het verhaal van de wolfhond: 'het is er niet eentje, het zijn helaas meerdere wolfhonden'

RILLAND - Wat begon met een zichtmelding van een wolf vorige week, blijkt een uitgebreider verhaal te zijn. De wolf was geen wolf, maar een wolfhond en die liep niet alleen, maar in het gezelschap van een andere, inmiddels gevangen, hond. En naar nu blijkt is dit niet de enige wolfhond die hier rondloopt. Volgens Team Hondenopsporing Nederland lopen er namelijk meerdere wolfhonden in de omgeving. De dieren zijn hier gedumpt. Het gaat dus niet om de Franse wolfhond Tépa.

1 dag geleden
Gezocht: Paardenmessnijders van de 20-ste en begin 21-ste eeuw

GRIJPSKERKE- Zeeuws Erfgoed, daar valt het Paardenmes ook onder, met zijn prachtig ambachtelijk bewerkte en met de hand gemaakte heft. In heel Zeeland maakte het Paardenmes onderdeel uit van de boerendracht voor de man. 

1 dag geleden
Paaszaterdag: Kattendijke weer spil in Oosterscheldeloop

KATTENDIJKE/WEMELDINGE - Op paaszaterdag (30 maart) wordt voor de zestiende keer de Oosterscheldeloop gehouden. Die begint en finisht in Kattendijke en voert onder meer langs het Nationaal Park Oosterschelde en door Wemeldinge.

1 dag geleden