Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UWV: STAP-budget deze week nog niet aan te vragen

UWV: STAP-budget deze week nog niet aan te vragen

DEN HAAG (ANP) - Het zal in ieder geval deze week nog niet mogelijk zijn om weer STAP-budget aan te vragen, laat een woordvoerder van het UWV weten. Het was de bedoeling dat het scholingsbudget ter waarde van 1000 euro afgelopen dinsdag weer kon worden aangevraagd, maar door een grote technische storing ging dat niet door. Er was grote drukte bij het onlineloket.

Het UWV, dat verantwoordelijk is voor de uitvoering, onderzoekt nog wat de storing heeft veroorzaakt en hoe die is op te lossen. Als de fout is hersteld, zal het nog enkele dagen duren voordat alles weer gereed is om het loket te openen, aldus het UWV. Dat zal dus op z'n vroegst begin volgende week zijn.

Vakbond FNV vindt dat het systeem doet denken aan "de turbulentie bij de kaartverkoop voor populaire concerten" en dat er een principe geldt van "wie het eerst komt, die het eerst maalt". "Dit maakt van de 'Leven Lang Ontwikkelen'-regeling een loterij." Het systeem moet daarom "op de schop", vindt de vakbond. Alleen opleidingen erkend door het ministerie van Onderwijs of de branche zouden erkend moeten worden, stelt de FNV. Ook moet meerjarige financiering mogelijk worden.

Iedereen van 18 jaar en ouder kan het budget aanvragen, mits diegene geen AOW ontvangt. Opleidingen moeten bovendien zijn geregistreerd in het STAP-register.

Vorig jaar kreeg de overheid signalen dat misbruik werd gemaakt van de regeling, waarna die werd herzien. Het kabinet wilde niet langer dat het budget werd gebruikt voor "snoepreisjes" of cursussen die niet aansloten bij de arbeidsmarkt.

Meer uit Financieel

Controle op verhuurders Airbnb strenger door nieuwe Europese wet

DEN HAAG (ANP) - Mensen die hun huis verhuren aan vakantiegangers via platforms als Airbnb en Booking krijgen binnenkort te maken met strengere Europese regels. Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een wet die voorschrijft dat de platforms gegevens over verhuurders moeten delen met onder meer gemeenten. Lokale bestuurders kunnen daardoor strenger optreden als verhuurders zich niet aan de regels houden.

26 minuten geleden
Weight Watchers onderuit op Wall Street na vertrek Oprah

NEW YORK (ANP) - Weight Watchers ging donderdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers schrokken van de aankondiging dat Oprah Winfrey dit jaar stopt als bestuurslid van de dieetorganisatie. De presentatrice zit sinds oktober 2015 in het bestuur, maar stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn bij de aandeelhoudersvergadering in mei. Eerder zorgde Oprah ook al voor opschudding, nadat zij toegaf afslankmedicijnen te gebruiken. Het aandeel WW International kelderde bijna 22 procent.

57 minuten geleden
Forse kwartaalwinst voor El Al door oorlog in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al heeft in het laatste kwartaal van 2023 aanzienlijk meer winst gemaakt dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. El Al vervoerde veel militaire reservisten naar Israël en profiteerde van het feit dat ze een van de weinige luchtvaartmaatschappijen is die nog van en naar Tel Aviv vliegt.

1 uur geleden
Air France-KLM: geen geld apart gezet voor onwettige coronasteun

PARIJS (ANP) - Air France-KLM heeft vooralsnog geen voorziening getroffen voor de miljarden aan coronastaatssteun die het luchtvaartconcern onterecht heeft ontvangen. Dat meldde topman Ben Smith in een toelichting op de jaarcijfers. Het gaat om steunpakketten van Frankrijk en Nederland die het bedrijf door de pandemie moesten helpen. Daarvoor had de Europese Commissie toestemming gegeven, maar die werd onlangs nietig verklaard door de Europese rechter.

2 uur geleden
Birkenstock verkoopt voor recordbedrag aan sandalen en instappers

NEUSTADT (ANP) - Birkenstock heeft in de laatste drie maanden van het jaar een recordomzet behaald. Naast de bekende sandalen van het merk, die de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot mode-item, verkochten ook instappers met een dichte neus goed.

2 uur geleden
Franse inflatie daalt naar laagste niveau in bijna 2,5 jaar

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse inflatie is in februari afgenomen tot het laagste niveau sinds september 2021. Volgens het Franse statistiekbureau INSEE stegen de consumentenprijzen in Frankrijk deze maand met 3,1 procent op jaarbasis. In januari stegen de kosten voor het levensonderhoud in de op een na grootste economie van de eurozone nog met 3,4 procent, volgens de Europese meetmethode.

2 uur geleden
Familie Van Eerd krijgt geen dividend van Jumbo

VEGHEL (ANP) - Supermarktketen Jumbo keert dit jaar geen dividend uit aan zijn aandeelhouders, de familie Van Eerd. Aandeelhouders en eigenaren Frits van Eerd, Colette Cloosterman-van Eerd en Monique Groenewoud-van Eerd hebben besloten om af te zien van een winstuitkering, staat in het jaarverslag van Jumbo over 2023. Ze zien af van het geld omdat de keten kampt met "uitdagende marktomstandigheden en de daarmee gepaard gaande druk op het resultaat van Jumbo".

2 uur geleden